Ege Postası
Geri

Tiyatro dostu Menemen

Kurulduğu 1999 yılından bugüne 67 farklı oyun ve 100’den fazla turne gerçekleştiren Menemen Belediye Tiyatrosu (MEBET), 14. Yaşını coşkulu bir gece ile kutladı. 7’den 70’e yüzlerce Menemenli’ye tiyatro yapma imkanı sunan MEBET’in kurucusu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin gecede; “Sanat Dostu Başkan Sağol” sloganları eşliğinde alkışlandı.
Tiyatro dostu Menemen
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Eylül 2013 Çarşamba 10:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- MEBET’in 14. yaş kutlaması, Tarihi Taşhan Çarşısı’nda geçekleşti. Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Hürol Kazım Taklak ve kurulduğu günden bugüne MEBET’te görev alan tiyatrocuların aileleriyle birlikte katıldığı gece; MEBET’te yetişen ve amatör yada profesyonel olarak tiyatro yaşamına devam eden Menemenlilerin konuşmaları ile başladı.

“Sanat Dostu Başkan Sağol”
MEBET’in yaşamlarına kattıklarını anlatan tiyatro sevdalıları; Menemen Belediye Başkanlığı görevine seçildiği ilk günlerde MEBET’i kurarak Menemenlileri tiyatro ile buluşturan Belediye Başkanı Tahir Şahin’e sanata verdiği destekten dolayı teşekkür ederek; “Sanat Dostu Başkan Sağol” sloganları attı. 14 yıldır MEBET Sanat Yönetmenliği görevini yürüten Metin Güler’in öğrencisi olmaktan onur duyduklarını ifade eden tiyatrocular, MEBET’in daha nice yaşlara ulaşması temennisinde bulundular.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yanı sıra MEBET’e kuruluşundan bugüne destek veren Belediye Bürokratlarının da ödüllendirildiği gecede konuşan MEBET Sanat Yönetmeni Metin Güler ise; “14 yıldır MEBET’te görev alanların oluşturduğu mutluluk resmini bu gecede görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Belediye Başkanımızın 1999’da bana güveni olmasaydı, bugün bu mutluluk tablosu oluşmayacaktı. Bu tablonun oluşmasını sağlayan, ‘İnadına Tiyatro’ diyerek sanata ve sanatçıya destek veren Menemen Belediye Başkanımız Sayın Tahir Şahin’e tüm MEBET Ailesi adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Başkan ŞAHİN; “MEBET, Atatürk’ün ilkeleriyle doğdu…”
Kurulduğu 1999 yılından bu yana gerek ilçede, gerekse de ilçe dışında gerçekleştirdiği sanatsal etkinliklerle kentin dışa açık yüzü olan MEBET’in kurucusu Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; 14 yılda tiyatro dalında Menemen’de çok güzel işler ortaya konduğunu ifade ederek; “MEBET mükemmel bir şekilde doğdu. O’nun doğuşunda anlayış, sanata bakış açısı vardı. Büyük Önderimiz Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ anlayışı vardı. MEBET Atatürk’ün ilkeleriyle doğdu, Atatürk’ün ilkeleriyle yaşamına devam edecek” dedi.

“Kültür Merkezi’ne pamuk deposu diyenler, bugün bizi tebrik ediyor”
MEBET’te bugüne kadar görev alan tiyatro gönüllülerine, onlara destek olan ailelerine, 14 yıldır salonları dolduran Menemenli hemşehrilerine ve MEBET’e kuruluşundan bugüne özveriyle destek veren Belediye Bürokratlarına teşekkür eden Başkan Tahir ŞAHİN; “14 yıl önce bir tohum attık ve o tohum yetişti, ağaç oldu. Bu tohumu sökmek isteyecek o kadar çok karanlık güç var ki. Ama bu karanlık güçlere asla müsaade etmeyecek öyle bir grup var ki; O’nun adı MEBET’in genç oyuncularından başkası değil. O kadar çok Atatürkçü insan var ki; hiç kimse bu ilçenin asla karanlık güçlere teslim olmayacağını bilmeli. Belediye Kültür Merkezine pamuk deposu diyenler, sanırım bugün Kültür Merkezi’nin, MEBET’in, sanatın ne olup olmadığını çok çok iyi anlıyorlar ve bizi tebrik ediyorlar” dedi.

MEBET’in 14. Yaş Kutlama Pastası’nı MEBET oyuncuları ile birlikte kesen ve geceye katılan MEBET oyuncularına Teşekkür Belgelerini takdim eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasını, “Yaşasın MEBET. İnadına Tiyatro, İnadına Sanat” sözleriyle bitirdi.

MEBET oyuncularının sahnelediği oyunlarla renklenen gecenin sonunda “Metin Güler ile Kırmızı Siyah Saatler” adlı müzik programı gerçekleştirildi. Birbirinden güzel türküler, hep bir ağızdan seslendirildi. 10. Yıl Marşı ile coşkulu gece sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası