Ege Postası
Geri

Balçova'da "Özel değil, eşit eğitim"

Balçova Belediyesi’nin “Her çocuğa eşit ve kaliteli eğitim” sloganıyla yıllardır gerçekleştirdiği eğitim yatırımları bu yılda devam ediyor. Balçova’da eğitim veren 12 okulun eksiklikleri okullar açılmadan giderilecek.
Balçova'da
Haberler / Yerel Yönetimler
5 Eylül 2013 Perşembe 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Balçova Belediyesi, 9 yıldır ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımını gerçekleştirerek, çocukların sağlıklı koşullarda eğitim alması için çalışıyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği ile ilçedeki tüm okulların bakım ve onarımları belediye tarafından gerçekleştiriliyor. Okul Müdürleri, Aile Birlikleri ve Öğrenci Temsilcilerinin talepleri doğrultusunda yapılması gereken işler belirlendikten sonra çalışmaya başlayan ekipler okullardaki eksiklikleri tek tek tamamlıyor. Balçova’daki 12 ilköğretim okulu ve lisede yapılan çalışmalarla boyası eskimiş tüm okulların dış ve iç cepheleri boyanıyor, tuvaletler fayans ve lavaboları döşenerek modernleştiriliyor, sınıf kapıları, sıralar ve tahtalar boyanıyor.



Yapılan bu teknik işlerin yanı sıra Balçova Belediyesi’nin yıllardır uyguladığı her okula bir özel güvenlik görevlisi ve yardımcı personel desteği bu yılda devam ettirilecek. İlçedeki tüm birinci sınıflara birer bilgisayar ve projeksiyon cihazı, okulların tamamına da bilgisayar desteği yapılıyor. Balçova Belediyesi tüm bu hizmetlere ilave olarak ilçedeki yaklaşık 2 bin dar gelirli öğrenciye okul kıyafeti ve kırtasiye malzemesi yardımı da yapacak. Kısacası Balçovalı çocuklar bu yıl da; çağdaş ve sağlıklı binalarda eğitim görecekleri bir ders yılına merhaba diyecekler. dış boyası yapılmış, tuvaletleri modernleştirilmiş, sıraları ve tahtaları boyanmış okullarda eğitime başlayacaklar.



Özelleştirilmiş eğitim sisteminin adaletsizliklere yol açtığını vurgulayan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Ne yazık ki ülkemizde düzene bir türlü oturtulamayan bir eğitim sistemi var. Geçen yıl başlatılan 4+4+4 Sistemi bile 6 ayda değişikliklere uğradı. Bu sistem o kadar hazırlıksız ki bu yıl okulların bahçe duvarlarını bile ayırdık” diye konuştu. Okullara yaptıkları hizmetin temelinde ‘Eğitimde eşitlik” ilkesinin yattığını ifade eden Baykan Çalkaya “Çocuklar ailelerinin banka hesaplarının büyüklüğü oranında eğitim almamalı. Her çocuk eşit şartlarda eğitim hakkından yararlanmalı. Biz bunun için çalışıyoruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası