Ege Postası
Geri

Konak'ta esnafın indirim umudu suya düştü

Kordon'da işgal harcı toplama yetkisinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Konak Belediyesi'ne geçişiyle başlayan fiyat bilmecesinde son karar Ankara’ya kaldı. Esnaftan gelen indirim taleplerini değerlendirmeye alan Konak Belediyesi’nin, ilçe genelinde işgaliye ücretlerinde metrekare birim fiyatlarının 50 kuruşa indirilmesi için başlattığı çalışmada yetkinin Bakanlar Kurulu’nda olması sebebiyle yeni bir düzenlemeye gidilmedi. Konak'ta esnafın indirim umudu suya düştü
Konak'ta esnafın indirim umudu suya düştü
Haberler / Yerel Yönetimler
4 Ocak 2016 Pazartesi 19:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Başkan Sema Pekdaş idaresinde gerçekleşen 2016 yılının ilk meclis oturumunda esnafın indirim talepleri karara bağlandı. İzmir'in merkez ilçesi Konak'ta Kordon başta olmak üzere, çeşitli alanlarda işgaliye ücretlerine getirilen fiyat artışlarının ardından esnafla belediyeyi karşı karşıya getiren yeni zamlı tarifelerin geri çekilmesi için çalışma başlatan Konak Belediyesi, mevzuat engeline takıldı.
 
 
İŞGALİYE ÇIKMAZI: ESNAF İNDİRİM İSTEDİ, BELEDİYE “YETKİMİZ YOK” DEDİ
Geçtiğimiz aylarda Sayıştay'ın talimatı doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediyesine yetki devri yapmasıyla başlayan işgaliye çıkmazında esnaf bir kez daha hayal kırıklığına uğradı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından metrekare başına 50 kuruş ile 90 kuruş arasında alınan işgaliye harçları ve vergilerin Konak Belediyesi tarafından yapılan zam sonrasında 1 liraya çıkartılmasına tepki gösteren esnaf ve işletme sahiplerinin indirim taleplerine ilçe belediyesinden olumsuz yanıt geldi. İşgaliye ücretlerini belirleme yetkisinin Bakanlar Kurulu’nda olması nedeniyle yeni bir işlem yapmaya gerek görmeyen Konak Belediyesi mevcut tarifenin aynen uygulanmaya devam etmesine karar verdi. Karar belediye meclisi tarafından oybirliği ile kabul edildi. Buna göre, hükümet tarafından tarifeler için yeni bir düzenlemeye gidildiği takdirde indirim uygulanabilecek.  
 
DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Diğer yandan, meclis toplantısında denetim komisyonu üyelikleri için seçim yapıldı. Kapalı zarf usulü yapılan oylamanın ardından CHP’li Cem Aksan, Kemal Özdönmez, Zeynep Tulgar, Rıdvan Tekin ve AK Parti’li Bilal Doğan denetim komisyonu üyeliklerine seçildi.  
 
BAŞKAN’DAN YARDIM İDDİALARINA TEPKİ: ADALETLİ DAVRANDIK
Toplantıda AK Parti’li meclis üyesi Sait Taçbaş’ın ilçedeki 25 amatör spor kulübüne hiç yardım yapılmadığıyla ilgili eleştirilerine yanıt veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “312 ayrı amatör spor kulübüne yardım ettik. Konak’ta ne kadar kulüp varsa tümüne adaletli biçimde yardım dağıttık. Konak Belediyespor kendi evladımız olduğu için onlara öncelik verdik. Tüm spor kulüplerine sadece nakdi değil, malzeme yardımı ve araç yardımında da bulunduk” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası