Ege Postası
Geri

Konak'ta gündem Gezi direnişi: AK Parti'den 'vandallık' çıkışı

Konak Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis toplantısında gündem dışı konuşmalarda Gezi olayları AK Parti ve CHP grubunu karşı karşıya getirdi. AK Partili Meclis Üyesi Emrah Erol Gezi direnişine eleştirilerde bulunarak, " Bizim gezi denilen olaya bakış açımız belli. Gezi bizim için bir vandallıktır. Asker ve polis öylesine sokağa çıkmamıştır. Biz o gün devlet malına ve vatandaşların mülküne nasıl zarar verildiğini gördük" dedi. Öte yandan Meclis Başkan Vekili Kazım Umdular, İstihdam Ofisi hazırlıklarında sona gelindiğini ifade ederek, yakın zamanda Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açılışının yapılacağını söyledi.
Konak'ta gündem Gezi direnişi: AK Parti'den 'vandallık' çıkışı
Haberler / Yerel Politika
3 Haziran 2024 Pazartesi 19:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısının 1. Birleşimi Başkan Vekili Kazım Umdular idaresinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun yurt dışında olması sebebiyle başkanlık yapamadığı aktarıldı. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN TAHSİS TALEBİ

Mülkiyeti İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mersinli Mahallesi, 8559 ada 16 ve 18 parsel VE 5251, 5252, 5253, 5254, 5255, 5256, 5257, 5258 sayılı taşınmazların Konak Belediyesi'ne 25 yıl süre ile bedelsiz tahsis edilmesi talep edildi. Önerge ilgili komisyonlara sevk edildi. 

ÇEVRE GÜNÜ AÇIKLAMASINA AK PARTİ'DEN ŞERH 

5 Haziran Çevre Günü kapsamında yapılacak basın açıklaması AK Parti ve CHP kanadını karşı karşıya getirdi. AK Parti grubu basın açıklamasının geç geldiği sebebiyle şerh koydu. 

Basın açıklaması kısmına şerh koyan AK Partili Meclis Üyesi İsmail Özen, " Biz geçen ay yaptığımız toplantıda bu konuyla alakalı 5 Haziran gününde halkarımızı bilgilendirme masası, farkındalık korteji oluşturulması vve basın açıklaması düzenlenmesi konusunda karar alındı. Ben basın açıklamasının metnini istedim. Mayıs ayından beri istememe rağmen bugün 15 dakika öncesine kadar bana gönderilmedi. Ben basın açıklamasını görmezsem eğer şerh koyma durumda olduğumu söyledim. Nedense komisyon başkanı ve arkadaşlar konuyu önemsemediler. Biz basın açıklamasını görmediğimiz için rapora ret kullanıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

"KENT KONSEYİ OLARAK YAPIYORUZ"

Komisyonda görev alan CHP'li Hamit Mumcu, " Biz rutin olarak hep açıklama yapıyoruz. Kent konseyi, TMMOB ve baro olarak yapıyoruz. Burada belediyemiz destek veriyor. Bu komisyonun işi değil" dedi. 

"NEDEN MECLİSE GELDİ?"

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Konak Meclis Üyesi Hakan Yıldız önergeye ilişkin açıklamasında, "Kent Konseyi olarak yapıyorsanız o zaman neden meclise geldi? O zaman komiyon ne işe yarıyor? Sonuç itibariyle bu meclisin bir iradesi ve tüzel kişiliği var. Meselenin temeline itirazımız yok. Çünkü çevreci anlayışımızı iktidarımız boyunca ortaya koyduk. Bir basın açıklaması ilgili tutanağın ilgili maddelerinden biri. Doğal olarak açıklama metninin ne olduğunu bilmeliyiz. Komisyona gelen kararın 3 aşamalı işlemin birinden bahsediyoruz. Israrlı bir şekilde talep edilmesine rağmen bir dönüş olmadı. Bugün grup sözümüzden öğrendik 'basın açıklamasını beraber yazabiliriz' teklfiniz var. Çağrılmadık,  bugün meclise girmeden 10 dakika önce açıklama geliyor. Tavrımız şu, biz meseleyi olduğu alan içerisinde objektif değerlendirmek istiyoruz. Karşımızdaki kurumdan aynı şekilde ciddiyet belirtiyoruz. 10 dakika kala gelen bir açıklamanın bizim için anlam ifade etmediğini belirtiyoruz. Grubumuzun takebi meclise gelmeden hayata geçmeliydi. Tavrımız bu şekilde devam edecek. Bundan sonra komisyon başkanları hassasiyet gösterirse daha sağlıklı kararlar ortaya çıkar" diye konuştu. 

AK PARTİ'DEN 'GEZİ 'VANDALLIĞI' ÇIKIŞI

Gündem dışı söz alan AK Partili Meclis Üyesi Emrah Erol Gezi direnişine eleştirilerde bulunarak, " Bizim gezi denilen olaya bakış açımız belli. Gezi bizim için bir vandallıktır. Asker ve polis öylesine sokağa çıkmamıştır. Biz o gün devlket malına ve vatandaşların mülküne nasıl zarar verildiğini gördük" dedi. 

Erol'un 'vandallık' söylemlerine CHP kanadından tepki geldi. CHP'li Saygın İkiz, "Gezi'de yaşananları ve Gezi liderlerine vandal demek insan doğasına olumsuz bir yaklaşımdır. Can Atalay içinde doğa sevgisi yaşayan güzel insanlardır" ifadelerini kullandı. 

"TOPLUMSAL BAŞ KALDIRI"

CHP'li Meclis Üyesi Alattin Kurt, "Sağ diyebileceğimiz zihniyet devleti bir adam bizi de altına dinamit koyan bir insan olarak gördüler. Gezi vandallığı söylemini kabul etmiyorum. İnsan doğduğu andan itibaren düşüncelerini ifade etme hakkı vardır. Orada toplumsal bir baş kalırı vardı" ifadelerine yer verdi. 

"EVLERİNE GİREMEYEN VATANDAŞLARI KONUŞALIM"

AK Partili Hakan Yıldız ise, "Hepimizin aynı düşünememiz doğamıza aykırı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir terör devleti değildir. Ne ismailler öldün ne Yasin Börü'ler ölsün. 15-16 yaşlarında inandıkları şeyler için hayatını kaybetmiş kişiler açısındana baktığımız zaman gezi olayları doğa ve çevre olarak başamış ancak ilerleyen süreçlerde vandalizme döndüğünü yok sayamam. Konak Belediye meclisinde Konak'ın sorunlarını çözmek yerine sadece inandığımız ideolojilerin bu mecşiste ifadesi olarak  bu kürsüyü görürsek üzüntü duyarım. Hala kentsel dönüşüm sorunumuz var. Hala evlerinde oturmayan vatandaşlarımız var. Sosyal devletten gideceksek en temel hak olarak barınma ihtiyacı İzBB'nin yaptığı tünelden dolayı 100'e yakın ev oturulamaz durumda. Konak sınırı içerisinde Yağhaneler'de metro çalışmalarından dolayı evlerşişne giremeyen vatandaşlarımızı konualşım. Biz konakta yelşile ne kadar sahip çıktığımızı konuşalım." ifadelerini kullandı. 

İSTİHDAM OFİSİ MÜJDESİ

Konak Belediyesi’nin Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile işbirliğinde hayata geçireceği İstihdam Ofisi için hazırlıkların tamamlandığını ve açılışa gün saydıklarını ifade eden Umdular, “İŞKUR ile istihdam ofisi hazırlıklarını tamamladık. İstihdam Ofisi konusunda duyurulara başladık. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bu istihdam ofisinin açılışını yapacağız. Bu çok kısa periyotta bile hazır giyim atölyeleriyle iletişim kurarak eğitimler düzenledik. Bu eğitimlere bağlı olarak da on dokuz Konaklı kadının on üçünün iş görüşmelerini tamamladık ve yakın zamanda işe başlamaları konusunda adımlar attık” diye konuştu.

O ONERGE 7 HAZİRAN'DA GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden yetkililerin de takip ettiği meclis toplantısında, birliğe 25 yıl süre ile yer tahsisi için alınan 01.02.2024 tarih ve 31/2024 sayılı meclis kararının iptaline yönelik önergenin görüşülmesi 7 Haziran tarihindeki ikinci olağan toplantıya bırakıldı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası