Ege Postası
Geri

Konak'ta işçiyi rahatlatan haber!

Konak Belediyesi’ne bağlı şirket MERBEL A.Ş.’de çalışan 470 personeli ilgilendiren ihale krizinin son gününde işçinin yüreğine su serpen haber geldi. Yaşanan hukuki süreç sonrasında Pazartesi gününden itibaren işsiz kalma ya da taşerona geçme tehlikesi yaşayan belediye personeli, mahkeme kararı ile hizmet alım ihalesi kazanan firmanın geri çekilmesi sonrasında rahat bir nefes aldı.
Konak'ta işçiyi rahatlatan haber!
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Haziran 2014 Cuma 14:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta Konak eski Belediye Başkanı Hakan Tartan döneminde yapılan ve belediye şirketi Merbel A.Ş’ye verilen personel ihalesi ile ilgili yargı sürecinin açıklanan kararın ardından flaş bir gelişme yaşandı. Pazartesi günü itibarı ile taşeron firmaya geçme ya da işsiz kalma tehlikesi yaşayan belediye personeli, taşeron Aras A.Ş. firmasının geri adım atması sonrasında rahat bir nefes aldı.
 
TAŞERON FİRMA GERİ ÇEKİLDİ
Konak Belediyesi’ne bağlı firma MERBEL A.Ş.’de çalışan ve belediyenin idari hizmetlerinde görevli 470 personeli ilgilendiren ihale krizinde mutlu sona ulaşıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve başlaması ile birlikte karşı karşıya kaldığı en ciddi problem olan krizin son gününde, mahkeme kararı ile ihaleyi alan taşeron firma Aras A.Ş. geri çekildiğini duyurdu.
 
PERSONEL İŞİNE DEVAM EDECEK
360 gün süreli büro personeli hizmet alım ihalesinde itirazda bulunan taşeron firmanın yargı tarafından kabul edilen itirazları sonrasında hafta başında iş bırakmaya hazırlanan personel, gelen son dakika haberi ile rahatlarken, işlerine kaldıkları yerden devam edecek. Bir sonraki hizmet alım ihalesinin gerçekleşeceği Kasım ayına kadar 4 aylık süreçte yine MERBEL A.Ş.’ye bağlı olarak çalışan 470 personel mevcut sosyal hakları, maaşları ve iş güvenceleri dahilinde işlerine devam edecek.
 
SENDİKA CEPHESİNDEN İLK AÇIKLAMA
Urfalı taşeron Aras A.Ş. firmasının sürdürdüğü hukuki süreci sonuna yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile hafta boyunca görüşmelerini sürdüren ve olasılıkları değerlendiren işçilerin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Naci Çetin yaptığı değerlendirmede, nihai kararın ve firmanın durumunun henüz netlik kazanmadığını belirterek, “Biz sunu söylüyoruz. Belediyelerde bu hizmetleri üretenler belediyelerin  taşeron işçisi değil, asli işçileridir. Bu ihale  sistemi muvazilidir. Bu hizmet alımlarının adı "işçi kiralama","işçi pazarlamadır". Türkiye'de çalışanların köle pazarına  sürer gibi piyasanın emrine sunuyorlar. Çalışanların emeği kiralanacak, pazarlanacak bir meta değildir. Emek bize göre en yüce değerdir. Maalesef Türkiye' de ki taşeron sistemi emeği köleleştirmiştir, değersiz hale getirmiştir” dedi.
 
“MERBEL İŞÇİSİNDEN YANAYIZ”
Genel-İş 5 No’lu Şube Başkanı Çetin ayrıca Başkan Pekdaş’a da teşekkürlerini sunarak, “Konak Belediyesindeki  taşeron tehlikesi mevcut ihale sisteminin bir sonucu olarak karşımıza çıkmıştır. Bizim bu konuda ki tutumumuz çok açık bizim üyelerimiz Merbel işçileridir. yani Konak Belediyesinin işlerini yapan asıl işçilerdir. Biz örgütlü olduğumuz hiçbir belediyede taşeron sistemi  içerisinde işçilerin çalıştırılmasını istemiyoruz. Bu mücadelede  Konak Belediye Başkanımız  Sema Pekdaş’ın da bizimle aynı düşünceye ve anlayışa sahip olduğunu biliyoruz . Hiç şüphesiz bu konuda belediye bürokratlarından işçisine varıncaya kadar tüm çalışanların aynı düşüncede ve kararlılıkta olması gerekiyor” diye konuştu.
 
SENDİKADAN ÇAĞRI VAR
Sözlerinin sonunda taşeron kabusu yaşayan işçilere çağrıda bulunan Çetin son olarak şunları kaydetti: “Maalesef belediyede bizim üyelerimize taşerona geçin, çalışın diye telkinde bulunan bürokratlar olduğunun duyumlarını alıyoruz.  Bu konuda başkanın iradesi bağlayıcı olmalıdır. Destek verilmelidir. Ancak bizim açımızdan yöneticilerin tutumu ne olursa olsun sendikal tavrımız çok nettir. İhaleler ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın biz hiçbir şekilde taşeron çalışanı olmayız. Buna da izin vermeyiz. Mevcut kazanımlarımızın yok olması anlamına gelen taşeron çalışmaya karşı mücadelemizi  her düzeyde sürdüreceğiz. Sadece kendi üyelerimiz için değil şu anda taşeron çalışanları olan işçilerinde bu sistemde kurtulup sendikal ve güvenceli bir iş yaşamına kavuşması için Konak Belediyesinde daha atılacak adım, kat edilecek yol var. Bu yolu hep birlikte yürüyeceğimize inanıyorum. Bu vesileyle tüm üyelerimize sendikasına ve işine sahip çıkması çağrısında bulunuyorum. Duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası