Ege Postası
Geri

Konak'tan Damlacık'a tam destek

Konak Belediyesi, yapımı devam eden Konak Tünelleri Projesi nedeniyle zorlu günler geçiren ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Damlacık Semti’ne yardım eli uzattı. Başkan Sema Pekdaş’ın talimatı üzerine harekete geçen belediye ekipleri, tünel mağduru vatandaşlara yardım etmek üzere mahallede kapsamlı bir çalışma yürüterek zor günler geçiren vatandaşlara “Belediye olarak yanınızdayız” mesajı verecek.
Konak'tan Damlacık'a tam destek
Haberler / İzmir
23 Haziran 2014 Pazartesi 12:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Konak Tünelleri Projesi’nin devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zorlu günler geçiren ve evlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Damlacık semti halkına en anlamlı destek ilçe belediyesinden geldi. Geçtiğimiz hafta bölgede düzenlenen forum etkinliğinde halk ile buluşan ve vatandaşların sıkıntılarına kulak veren ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, önemli bir adım atarak tarihi semtte belediyenin tüm imkanlarını seferber etme kararı aldı. Hafta başından itibaren bölgede başlayacak çalışmalar kapsamında, Damlacık’ta semtinde A’dan Z’ye çalışma yürütecek olan belediyenin çeşitli birimleri, ihtiyaçlar doğrultusunda vatandaşlara çeşitli yardımlar sunacak.  

“DAMLACIK NÖBETİ” BAŞLIYOR
Yeşildere-Konak arasında ulaşımı sağlayacak Konak Tünelleri’nin tehdit ettiği Damlacık semtine “Ben de gelip sizlerle burada oturacağım, evinizden çıkmayacaksınız” sözü veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, “Damlacık Nöbeti” için kolları sıvadı. Bir süredir bölgede inceleme yapan ve vatandaşlarla görüşerek taleplerini dinleyen Konak Belediyesi ekipleri, yürütülecek çalışmalar kapsamında önümüzdeki günlerden itibaren semtteki vatandaşlara topyekün destek sunacak. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Kültür ve Sanat Müdürlüğü’nün programı dahilinde yapılacak çalışmalarla tarihe meydan okuyan semt eski günlerine dönecek.

TEPEDEN TIRNAĞA ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK
Öncelikli olarak Damlacık semtine tarihi dokusunu geri kazandırmayı hedefleyen Konak Belediyesi, bina cephelerinde yenileme, ufak çaplı tadilat işlemleri ve boya-badana gibi faaliyetler yürütecek. Yüz yıllık semtteki tarihi evlerde yaşayan vatandaşlardan gelecek talepler doğrultusunda konutların içerisinde de tadilat yapmayı planlayan belediye ekipleri, yollarda ve tünel çalışmaları nedeniyle yıpranan yollarda da asfaltlama yapacak. Tek bir parkı bulunan ve sınırlı ölçüde yeşil alana sahip semtte yeşil dokunuşla mahalleye renk katmayı hedefleyen belediye yönetimi ayrıca, yapılacak düzenlemelerle bölgedeki evlere saksılarla çiçekler taşıyacak, çeşitli bitkilerle sokakları süsleyecek. Kamulaştırma dedikoduları nedeniyle son günlerde huzursuz bir bekleyişe giren semt halkına sosyal anlamda da destek sunacak olan Konak Belediyesi ayrıca, Damlacık’ta halkın faydalanması amacıyla çeşitli kültür-sanat etkinlikleri, forumlar, mini konserler ve tiyatro gibi görsel etkinlikler düzenleyecek.

BELEDİYE DE “MAHALLELİ” OLACAK
Diğer yandan, tartışmalı tünel inşaatının getirdiği olumsuzluklara karşı direnen mahalle halkının dernek kurma girişimlerini de destekleyen ve süreci yakından takip eden Konak Belediyesi’nin bölgede danışma ofisi kurma girişimleri de tüm hızıyla devam ediyor. Semt merkezi olarak da kullanılabilecek uygun yer arayışında olan belediyenin, ihtiyaçlar dahilinde belediyenin herhangi bir birimini de kurulacak ofise taşımak için hazırlık yaptığı öğrenildi. Tünelde inşaat çalışmalarını yürüten yüklenici firma tarafından konutlara dağıtılan gayrı resmi kamulaştırma evrakları yüzünden diken üstünde olan ve huzursuzluk yaşayan halka sahip çıkan Konak Belediyesi yetkilileri ise, yürütülecek çalışmalar kapsamında “Sosyal belediyecilik anlayışımızla biz de yanınızdayız. Damlacık’ta kalıcı şekilde sizlerle birlikte olacağız” mesajı vereceklerini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası