Ege Postası
Geri

Son çare Nizami manav

Tarihi Basmane semtindeki Anafartalar Caddesi’nde hizmet veren Nizami Manav, ilginç hizmet ilkesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Sıcak yaz günlerinde İzmirli vatandaşların yanı sıra, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline gelen iş yerinin sahibi Mehmet Buran, hamile bayanlar için Dubai’den dahi meyve ithal ettiğini belirterek “Bizde yok yok” anlayışıyla ekol yarattığını söyledi.
Son çare Nizami manav
Haberler / İzmir
22 Haziran 2014 Pazar 10:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Her sokağı ayrı tarih, her yolu da ayrı bir değere sahip Basmane’de yer alan Nizami Manav’ın ünü dünyanın dört bir yanına ulaşmaya devam ediyor. “Bizde yok yok” ilkesiyle aile yadigarı manav dükkanını işleten Mehmet Buran, özellikle yaz aylarında kurvaziyer gemileri vasıtası ile kente gelen turistler sayesinde ününün İzmir sınırlarını aşarak dünya çapına yayıldığını kaydetti.
 
 
DUBAİ’DEN BİLE ÜRÜN İTHAL EDİYOR
Basmane semti Anafartalar Caddesi’nde bulunan Nizami Manav’da her mevsim her meyveyi bulmak mümkün. 7 gün 24 saat hizmet veren Nizami Manav’ın sahibi Mehmet Buran, özellikle hamile bayanların yoğun ilgi gösterdiği iş yerinde her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için Dubai’den dahi sebze meyve getiriyor.
 
TURİSTLER SAYESİNDE DÜNYA ÇAPINDA MEŞHUR OLDU
Nizami Manav'da, kış mevsiminde yaz, yaz mevsiminde de kış meyve ve sebzelerini bulmak mümkün. Manavı işleten 3’üncü nesil iş yeri sahibi Mehmet Buran, 7 gün 24 saat aşeren hamile kadınlara kesintisiz olarak meyve-sebze sunuyor. Aynı zamanda “Hasta” Altınordu Spor Kulübü taraftarı olduğunu söyleyen Nizami Manav'ın sahibi Mehmet Buran, “Bizde her mevsim her meyve bulunuyor. Yoksa bile getiriyoruz. 24 saat boyunca açığız, gece gündüz fark etmiyor. İzmir'de hamile, aşeren kadınlar bulamadığı meyve sebzeyi burada mutlaka bulur. Olmasa bile ertesi gün getiriyoruz. 30 yılı aşkın süredir buradayız” diyerek İzmir’de manavlık mesleğine farklı bir boyut getirdiğini söyledi.
 
FANATİK ALTINORDU TARAFTARI
Ocak ayında bile erik sattığını söyleyen Buran, “Dubai başta olmak üzere yurtdışından ne istenirse onu getiriyoruz. Kiraz'dan eriğe kadar her şey... Yeter ki, müşterinin ihtiyacı olsun, talep olsun. Burada önemli olan para kazanmak değil, hamile kadınlara hizmet. Ayrıca, kente gelen turistler bizim ünümüzü duymuş olacak ki, tarihi semtimizi gezen birçok turist bize uğramadan Basmane’yi gezmiyor. Yüzlerce çeşit sebze meyve her çeşit ürünümüzden etkilenen yabancı misafirlerimiz sayesinde ünümüz ülke sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanına da yayılıyor. Hatta buradan torbalar dolusu meyve sebze alıp ülkesine götüren turistler bile oluyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası