Ege Postası
Geri

Konak’ta “Huzur Hakkı” çatlağı: Olmayan yardıma 25 bin lira

Yoksullukla mücadele konusunda çalışma başlatan Konak Belediyesi’nde, sadece ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve benzeri tespitler için harcanan kaynak neredeyse yardım tutarına yaklaştı. Belediye meclis çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetler için meclis üyelerine yaklaşık 25’er bin lira ödenek ayıran idarenin kararı tepkileri de beraberinde getirdi. Konak’ta “Huzur Hakkı” çatlağı: Olmayan yardıma 25 bin lira
Konak’ta “Huzur Hakkı” çatlağı: Olmayan yardıma 25 bin lira
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Haziran 2015 Çarşamba 15:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nde meclis tarafından yürütülen çalışmalardan bazıları yeni bir sıkıntıyı da gündeme taşıdı. Geçtiğimiz ay belediye meclis gündemine alınan çeşitli çalışmalar nedeniyle meclis üyelerine ödenen binlerce liralık ödenek “kamu zararı” iddialarını da beraberinde getirdi.

HUZUR HAKKI “HUZURSUZLUK” YARATTI

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta belediyenin Sosyal İşler Müdürlüğü ve diğer birimleri tarafından ihtiyaç sahiplerine yardım sağlanması amacı ile yürütülen çalışmalar meclis gündemine dahil edilince tepkiler de beraberinde geldi. “Kentsel yoksullukla mücadele” başlığı altında çalışma başlatan belediye meclisinde, söz konusu faaliyetler kapsamında meclis üyelerine yaklaşık 25 bin liralık huzur hakkı ödendi.

MECLİS ÜYELERİNE ÖDENEN RAKAM 25 BİN LİRA

Beşer üyenin yer aldığı beş ayrı ihtisas komisyonuna sevk edilen ve yaklaşık iki aydır karara bağlanamayan önerge kapsamında yapılan on toplantıda ödenen “huzur hakları” bazı meclis üyeleri arasında huzursuzluğa yol açarken, çalışmalar kapsamında çeşitli projelerle ya da nakdi yardım olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara harcanabilecek kaynaklar meclis üyelerine dağıtıldı. Sadece ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yardım konuları ve destek çeşitlerinin tespiti, ilçenin hangi bölgelere yardım sağlanacağı, hangi semtlere öncelik verileceği, sosyal yardımların dağıtımında hangi yöntemle ödeme yapılacağı gibi konuları tartışan ihtisas komisyonlarına, yürütülecek faaliyetler öncesindeki hazırlık aşamasında binlerce liralık maddi kaynak ayrılmış oldu.

YARDIM İÇİN YARDIM PARASINA YAKIN ÖDENEK HARCANDI

Diğer yandan, geçtiğimiz ay içerisinde alınan karar gereği, yaz aylarında sokak hayvanları için sabit su kapları yapılması, elektrik tüketimi konusunda enerji tasarrufu sağlanması, ev, balkon ve bahçelerde çiçek yetiştirilmesinin teşvik edilmesi, kentlilik bilincinin oluşturulması, yaşlıların toplumsal hayata katılmaları, uyuşturucu ile mücadele edilmesi, eşya, giysi ve gıda bankasının güçlendirilmesi gibi hali hazırda belediyenin ilgili müdürlükleri tarafından yürütülen ya da çalışma yapılan konular da benzer şekilde meclis faaliyetlerine dahil edildi.

KANUN GEREĞİ 5 GÜN

Söz konusu gündem maddeleri hakkında yapılan komisyon toplantıları sonrasında henüz herhangi bir somut adım atılmazken, sayısı onu aşan konu ise meclis gündeminde kaldı. Bazı meclis üyelerinin itiraz ederek karşı çıkmasına rağmen, iki aydır meclis gündeminde tutulan konular belediye için yeni bir sıkıntıyı da beraberinde getirdi.

SAYIŞTAY “KAMU ZARARI” DERSE…

Karara bağlanmayan ve gündemde tutulan gündem maddeleri belediye yasasının ve mevzuatın ilgili maddeleri gereği 5 iş günü içerisinde sonuçlandırılması gerekirken, ihtisas komisyonlarında bekletildi. İçişleri Bakanlığı’nın olası bir denetlemesi veya Sayıştay soruşturmasında idareye kamu zararı olarak yansıtılabilecek meclis çalışmaları hakkında herhangi bir karar alınmadığı ve çalışma yapılmadığının tespit edilmesi halinde, ilgili konulara kabul oyu veren meclis üyelerinin tamamı ve komisyon üyelerinin ifadesi istenecek. Geçtiğimiz meclis toplantısında duruma tepki gösteren meclis üyelerinin açıklamaları ve ret oylarına karşın, maddelerin gündemde bırakılması nedeniyle bazı hukuksal sıkıntıların da doğabileceği belirtildi.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası