Ege Postası
Geri

Konyalılar Karabağlar’da buluştu

Karabağlar Belediyesi, KONFED (Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu) ile birlikte “Konyalılar Geleneksel Arapaşı Pilav Şenliği” düzenledi. Bozyaka Kültür Merkezi’nde, Torku Konya Şeker'in sponsorluğunda düzenlenen şenlik, İzmir’de yaşayan 10 bini aşkın Konyalı’yı buluşturdu.
Konyalılar Karabağlar’da buluştu
Haberler / Yerel Yönetimler
18 Mart 2013 Pazartesi 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-  İzmir Milletvekili Musa Çam ve Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve KONFED’e (Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu) bağlı derneklerin başkanlarının da katıldığı şenlikte, renkli görüntüler yaşandı. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Konya yöresine haş kaşıklar kullanarak, Karabağlar’da 60 bine yakın Konyalı’nın yaşadığını söyledi. Kürüm, “Konyalılar İzmir’in ekonomisine, sosyal ve kültürel yaşamına önemli katkılar koyuyor. Çalışkan, paylaşımcı ve memleket sevdalısı olan siz Konyalılar’ın, beni hemşehriniz gibi görmenizi arzuluyorum. Karabağlar, Türkiye mozaği. Türkiye’nin her ilinden, her ilçesinden çok sayıda insan ilçemizde yaşıyor. Bizim anlayışımız da her kesime hizmet etmek, herkesi kucaklamak. Arapaşı Şenliği de bizim buluşma noktalarımızdan biri oldu” diye konuştu.

Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet Aydoğan ise İzmir’de yaşayan Konyalılar’ın bir buluşmasını gerçekleştirdiklerini belirtti. Etkinliğe kaşıklarını alan Konyayılar’ın gelmesini ve birarada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Aydoğan, “ İşte bu özlediğimiz tabloydu. Bu kültürel etkinliğe ev sahipliği yapan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’e ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Orta Anadolu Bölgesi’nin geleneğinde önemli bir yer tutan “Arapaşı Yemeği” etrafında insanların bir araya gelmesiyle oluşan “Arabaşı Çekmek” geleneği, şenlikte yaşatıldı. Torku Konya Şeker'in sponsorluğunda dağıtılan ikramlardan sonra Türk Halk Müziği Sanatçısı Rıza Konyalı ve TRT Ankara Türk Halk Müziği Sanatçısı Tülay Agagil sahne alarak, birbirinden güzel türküleriyle izleyenleri coşturdu. Yetenek Sizsiniz yarışmasının finalisti olan Grub Kaşıks ise izleyecilerden alkış aldı. Katre Türk Halk Dansları Topluluğu ve semazenler Konyalılar’a ve diğer katılımcı misafirlere hoş bir gün yaşattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası