Ege Postası
Geri

Korkuteli’nde Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Demirci Süleyman Camii'nde bulunan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.Korkuteli Demirci Süleyman Camii'nde bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber...
Korkuteli’nde Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Haberler / Güncel
4 Ağustos 2013 Pazar 01:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya’nın Korkuteli ilçesinde Kadir Gecesi sebebiyle Demirci Süleyman Camii'nde bulunan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Korkuteli Demirci Süleyman Camii'nde bulunan kutsal emanetlerden olan Peygamber Efendimizin(S.A.V.) Sakal-ı Şerif'i, halkın ziyaretine açıldı. Öğlen namazı sonrası bayanların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'i yoğunluktan dolayı ziyaret zabıta ekiplerinin kontrolünde yapıldı. Her Ramazan olduğu gibi bu yıl da Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen binlerce kişi teravih namazı sonrasında ilçenin Kiremitli Mahallesi'nde bulunan Demirci Süleyman Camii'ne akın etti. Salavatlarla Sakal-ı Şerif'i bekleyen halk uzayan kuyrukta sıraya girip, görevlinin elinde bulunan Sakal-ı Şerif'e dokunup, öptü. Bu sırada kuyrukta bekleyenler arasında izdiham yaşandı. Sakal-ı Şerif'i ziyaret sabah namazına kadar sürecek.

Korkuteli İlçe Müftüsü Duran Turgut, Kadir Gecesi Peygamberimiz (S.A.V.) Sakal-ı Şerif'ini halkın ziyaretine açıldığını ve ziyaretlere başlandığını söyledi. Sakal-ı Şerif'i en güzel şekilde ziyaret etmek ve Efendimizin şefaatine nail olmak isteyen Müslümanların saat 13:30'dan itibaren camiyi doldurduğunu ve uzun kuyruklar oluşturduğunu ifade etti. Müftü Turgut, "Cenabı-ı Hak ziyaret edenlerin duasını kabul etsin inşallah" dedi.

İlçeye her yıl binlerce insan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için Antalya ve ilçelerden geliyor. Korkuteli hayırseverler de teravih sonrası Sakal-ı Şerif'i ziyarete gelenlere sahur vaktine kadar yemek ve tatlı ikram ediliyor hayırseverler bu yıl bir ilke olarak dağdan 10 çuval karlama getirerek gelen ziyaretçilere serinletti.

Sakalı şerif saat 13:30'dan 19:00 kadar bayanların ziyaretine 21:00 den sabah 05:00'e kadar da erkeklerin ziyaretine açık kalacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası