Ege Postası
Geri

Sivas'ta iftar izdihamı

Sivas’ta ‘Binlerce İnsan Tek Bir Sofra’ sloganıyla düzenlenen iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar 11 bin kişi için hazırlandı fakat katılım sayısı daha fazla olunca yemek dağıtımında sıkıntı yaşandı. Belediye...
Sivas'ta iftar izdihamı
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 22:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas’ta ‘Binlerce İnsan Tek Bir Sofra’ sloganıyla düzenlenen iftar programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar 11 bin kişi için hazırlandı fakat katılım sayısı daha fazla olunca yemek dağıtımında sıkıntı yaşandı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, eksiklikler için özür dileyerek önemli olanın birlikte iftar yapmak olduğunu söyledi.

İftar için Kent Meydanı ile 50. Yıl kavşağı arasındaki yolun her iki tarafı da trafiğe kapatıldı. Alana masa ve sandalyeler yerleştirildi. Vatandaşlar saatler öncesinde alanı dolduramaya başladı.

YEMEK YETMEDİ, DAĞITIM ARACI ZOR ANLAR YAŞADI

Görevliler iftarlıkları masalara dağıttı ancak kalabalık giderek artınca yemeğin yetmediği görüldü. 11 bin kişiye yemek dağıtılırken, geride kalan 10 bine yakın kişi için takviye kumanya getirildi. Bazı alanlarda yapılan dağıtım sırasında gerekli güvenlik tedbirleri alınmayınca izdiham yaşandı. Vatandaşlar yemek alabilmek için birbirini ezdi. Hızını alamayanlar, yemek dağıtan minibüsteki görevlilere tepki gösterdi.

Yemek dağıtan aracı tehlikeye aldırmadan araca asılarak takip eden bazı kişiler, önünü keserek tepkisini aracı sallayarak göstermeye çalıştı. Araç kaçarak kurtulmaya çalışsa da birkaç kez yine aynı sahne yaşandı. Bu kez araç şoförü caddeye çıktıktan sonra çareyi orta refüjden geçerek karşı şeritten kaçmakta buldu.

BAŞKAN ÖZÜR DİLEDİ

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, güzel bir katılım olduğunu belirterek, kaç kişinin katılacağını tam olarak bilemedikleri için bazı eksikliklerin yaşandığını önemli olanı birlik ve beraberlik olduğunu söyledi.
Ürgüp, eksikliklerden dolayı üzgün olduğunu belirtti. Valilik, Belediye ve diğer sponsorların katkılarıyla hazırlanan programın güzel olduğunu ancak bazı şeylere yetişemedikleri için üzgün olduklarını dile getirdi.

Ezanların okunmasıyla birlikte oruçlarını açan vatandaşlar, daha sonra ellerini açarak kardeşlik için dua etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası