Ege Postası
Geri

Harmandalı çöplüğünün kaldırılması için mahalle sakinleri yol kapattı

İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Harmandalı çöp depolama alanının kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, seslerini duyurmak amacıyla kentin ana ulaşım yollarından biri olan Anadolu Caddesi'ni 15 dakika trafiğe kapatarak basın açıklaması...
Harmandalı çöplüğünün kaldırılması için mahalle sakinleri yol kapattı
Haberler / Güncel
3 Ağustos 2013 Cumartesi 22:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'in Çiğli ilçesinde bulunan Harmandalı çöp depolama alanının kaldırılmasını isteyen mahalle sakinleri, seslerini duyurmak amacıyla kentin ana ulaşım yollarından biri olan Anadolu Caddesi'ni 15 dakika trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı.

Harmandalı çöplüğü sınırlarında bulunan Harmandalı, Evka 5, İzkent, Egekent mahallelerinde oturan yaklaşık 500 kişi, çöplük alanı yakınında toplanarak pankart ve sloganlar eşliğinde Anadolu Caddesi'ne yürüdü. Aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu grup, Anadolu Caddesi Harmandalı Kavşağı'nı trafiğe kapatarak basın açıklaması yaptı. Polis ekipleri gruba 5 dakika içinde açıklamalarını yaparak yolu trafiğe açmalarını istedi. Eylemci mahalle sakinleri polisle pazarlıklar sürerken oturarak yolu tek taraflı trafiğe kapattı. Bu sırada bazı minibüslerin yolun açılmasını beklememek için kaldırımdan geçerek yollarına devam ettiği görüldü. Polis grup adına bir kişinin basın açıklaması yapmasına izin vererek daha sonra yolun trafiğe açılmasını istedi.

Grup adına açıklamayı okuyan mahalle sakin bir kadın, Çiğli halkının 21 yıldır vahşi çöp depolamanın çilesini çektiğini söyledi. Açıklamada, "Çöpün kokusu, hastalıkları, patlama ihtimaliyle yüz yüz bırakıldık. Çöp kokusu bölgenin doğal kokusu haline gelmiş durumda. Harmandalı, Evka 5, İzkent, Egekent mahallerinde yaşayan 140 bin insanın Anayasal yaşam haklarını hiçe sayan şehir, nasıl en yaşanılabilir kent olabilir. İzmir EXPO nasıl herkes için sağlık için sloganıyla aday olabilir. Harmandalı çöplüğü patlamaya hazır bir bomba gibi, kararlıyız en kısa zamanda çöplüğü kaldıracağız, her türlü yolu deneyeceğiz." denildi. Basın açıklamasının ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe açarak dağıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası