Ege Postası
Geri

Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci

Erzurum'un Pasinler ilçesi Taşkaynak köyü İhsan Göksu Ortaokulu, SBS'de fen lisesine aynı sezonda 5 öğrenci göndermenin haklı sevincini yaşıyor. Erzurum'da gözden uzak bir köy okulu başarısıyla parmak ısırtıyor. 2011 SBS puan ortalamasında...
Köy okulundan fen lisesine 5 öğrenci
Haberler / Güncel
16 Ağustos 2013 Cuma 11:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum'un Pasinler ilçesi Taşkaynak köyü İhsan Göksu Ortaokulu, SBS'de fen lisesine aynı sezonda 5 öğrenci göndermenin haklı sevincini yaşıyor.

Erzurum'da gözden uzak bir köy okulu başarısıyla parmak ısırtıyor. 2011 SBS puan ortalamasında Erzurum 8.si , 2012'de ise '100 temel eser' okumada Erzurum 1.si olan okul, şimdi de SBS'de fen lisesine 5. öğrenci göndererek başarısını perçinledi.

Okul Müdürü Mehmet Çektir, okuma kültürünün çok geliştiği köyde; veliler dahil öğrencilerde müthiş bir okuma isteği ve azmi olduğunu söyledi. Aynı sezonda 5 öğrenciyi fen lisesine göndermenin Erzurum'da bir ilk olduğunu belirten Çektir, "Tabi ki burada öğretmenlerimizin özverili çalışmalarını unutamayız. Öğrencilerimiz boş vakitlerinde tarlada da çalışarak ailesine destek oluyor. Bu demek oluyor ki hiçbir emek zayi olmaz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere sınıf öğretmeni Tuğba Eti'yi ve müdür yardımcımız İsrafil Aksoy'u gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum.'' dedi.

2013 SBS yerleştirme sonuçlarına göre fen lisesini kazanan öğrenciler şunlar: Duygu Bakırcı (İbrahim Hakkı Fen lisesi), Hatice Ayçelik ve Meryem Bülbül( Bayburt Fen Lisesi), Zeynep ve Elif Yılmaz (Arhavi Fen Lisesi).

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası