Ege Postası
Geri

Kurultay heyecanı devam ediyor: Kim kaç imza topladı?

Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel aday olabilmek için yeterli imzayı topladı. Kılıçdaroğlu 771 imza toplarken değişimcilerin adayı Özel ise 592 imza topladı.
Kurultay heyecanı devam ediyor: Kim kaç imza topladı?
Haberler / Politika
4 Kasım 2023 Cumartesi 18:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı heyecanı sürüyor.  "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla başlayan kurultay salonunda büyük bir coşku yaşanıyor. 1368 kurultay delegesi bugün yeni genel başkanı belirleyecek.

CHP Genel Başkan Adayı İlhan Cihaner, ve Örsan Öymen kurultay öncesi adaylıktan çekildi. Cihaner açıklamasında, "Yoğun bir medya manipülasyonu ile güç algısı yaratılarak kurultay süreci yalnızca iki kişinin yarıştığı “siyasetsiz” bir psikolojik savaşa dönüştürülmüştür" dedi. Öymen ise kurultayda yaptığı açıklamada, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘hançer’ söylemine tepki göstererek, ’12 seçimde de mi hançerlendiniz?’ diye sordu.

KAÇ İMZA TOPLANDI?

Cihaner ve Öymen’in çekilmesiyle aday sayısı 2’ye düştü. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel aday olabilmek için yeterli imzayı topladı. Kılıçdaroğlu 771 imza toplarken değişimcilerin adayı Özel ise 592 imza topladı.

İZMİR 3 FİRE VERMİŞTİ

İzmir delegasyonundan 53’ü Kemal Kılıçdaroğlu’na imza verdi. CHP eski Buca İlçe Başkanı Hacer Taş ve CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, kurultaya son birkaç gün kala Kılıçdaroğlu’na verdiği imzayı çekerek Özel’i destekleme kararı almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası