Ege Postası
Geri

Örsan Öymen adaylıktan çekildi: Kılıçdaroğlu'na 'hançer' tepkisi

CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen sosyal medya hesabından adaylıktan çekildiğini duyurdu. Öymen Kurultayda yaptığı açıklamasında, Kılıçdaroğlu'nun 'hançer' söylemine tepki göstererek, "13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? " dedi.
Örsan Öymen adaylıktan çekildi: Kılıçdaroğlu'na 'hançer' tepkisi
Haberler / Politika
4 Kasım 2023 Cumartesi 14:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı heyecanı başladı. "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla başlayan kurultay salonunda büyük bir coşku yaşanıyor. 1368 kurultay delegesi bugün yeni genel başkanı belirleyecek.

Kurultayda, Divan Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu ve mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye CHP Genel Başkan adayı Örsan Öymen çıktı.

"HANÇER" SÖYLEMLERİNE TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hançerlendim' ifadelerine tepki gösteren Öymen açıklamasında, "Gerçekleri olduğu gibi ortaya koymamız gerekiyor. Sayın Genel Başkanımız sırtından hançerlendiğini söyledi. 13 yılda 12 seçim kaybedilmiş, hepsinde mi sırtından hançerlendi? Böyle bir şey olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde görülmüş, 13 yılda girilen bütün seçimler kaybedilmiş, buna rağmen genel başkanlık koltuğunda oturmak nasıl açıklanabilir. CHP'nin oyu yüzde 22-26 bandında sıkışmış kalmış. Yüzde 48 değerli bir oydur fakat önceki seçimlerde de adayların toplam oyu yüzde 48'di."

"39 VEKİL HEDİYE EDİLDİ"

Değişim mesajı veren Öymen, "Gerçek bir değişime yol açmamız gerekiyor. Bu seçimlerin kaybedilmiş olmasının birçok nedeni var. Parti içi demokrasinin olmaması, kararların oligarşik bir yapı tarafından alınması hataya sebep olmuştur. 39 vekilin oyu yüzde 2-3'ü geçmeyen partilere hediye ettik. Şimdi anayasa değişikliği oylamaları olacak, bu vekiller AK Parti ile işbirliği yaparsa bunun sorumlusu kim olacak. Genel merkez örgütün ağası değildir, örgütün sözcüsü olmalıdır. İki seçim kaybeden birisinin bir daha genel başkan adayı olmaması gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

"SOLU HAYIRSEVERLİK ZANNEDİYOR" 

Öymen açıklamasının devamında, " Sayın Genel Başkan değişimcilerin sağ sol bilmediğini söyledi. Kimi kastetti bilmiyorum. Sayın Genel Başkan'ın söylediği doğru değildir. Parti sağa kaymıştır. Genel Başkan solu hayırseverlik zannediyor. Sol, düzeni değiştirmektir. Laiklik ilkesi yönetim tarafından ihmal edilmiştir. AK Parti din devleti kuruyor ve biz buna karşı çıkamıyoruz. Biz bunu kabul etmiyoruz" ifadelerini kullandı. 

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Öymen sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile adaylıktan çekildiğini duyurdu. 

 

Örsan Öymen adaylıktan çekildi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası