Ege Postası
Geri

İmamoğlu'ndan 'yerel seçim' mesajları: Halkın sesine kulak verelim

CHP yeni Genel Başkanın seçileceği kurultayın başladı. Kurultayın divan başkanlığını üstlenen Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler üzerinden değişim mesajı verdi. İmamoğlu açıklamasında, "Göreceksiniz yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız. Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim" ifadelerine yer verdi. 
İmamoğlu'ndan 'yerel seçim' mesajları: Halkın sesine kulak verelim
Haberler / Politika
4 Kasım 2023 Cumartesi 12:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı heyecanı başladı. "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla başlayan kurultay salonunda büyük bir coşku yaşanıyor. 1368 kurultay delegesi bugün yeni genel başkanı belirleyecek.

İMAMOĞLU, OY BİRLİĞİYLE DİVAN BAŞKANI OLDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun divan başkanlığı delegasyon tarafından oy birliğiyle kabul edildi. İmamoğlu, divan başkanı olarak sahneye çıktı ve CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elini sıktı. Burada ikili kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na divan başkanlığına önerildiği için teşekkür etti. İmamoğlu konuşmasında, CHP'nin bir kongre ve kurultaylar partisi olduğuna dikkat çekti. 

DİVAN  ÜYELERİ BELLİ OLDU

İmamoğlu'nun başkanlığını yapacağı divanın diğer üyeleri de belli oldu. Değişimciler Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz,Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, Giresun İl Başkanı Gökhan Senyürek, Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir'in; Genel Merkez de Urfa Milletvekili Mahmut Tanal, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Uzunköprü ilçe Belediye Başkanı Özlem Becan, Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç’ın isimlerini bildirdi.

"TARİHİ SORUMLULUĞUMUZ VAR"

İmamoğlu Divan Başkanı olarak yaptığı konuşmasında, "Bu kurultay tarihi bir kurultay, çünkü bu kurultay sadece CHP'nin değil, Türkiye muhalefetinin şekilleneceği bir kurultaydır. Bu kurultay herkesi umutlandıracak, toplumsal muhalefete büyük bir güç ve moral verecek. Halkımıza karşı tarihi bir sorumluluğumuz var. Burada sorumlu davranmak, geleceğe güvenlebakmak gerekir. Kurultayımız biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. Her alanda halkımızla buluşacağız. Göreceksiniz yerel seçimleri hep birlikte kazanacağız. Son beş yılda ortaya koyduğumuz halkçı, adil yerel yönetim başarısını ülkeye yayacağız. Yeter ki biz halkın sesine kulak verelim" ifadelerine yer verdi. 

"ASIRLIK YAPILAR DARMADAĞINIK"

İktidara yüklenen İmamoğlu, "Ne yazık ki vatandaşlarımızı kutuplaştıran, tahammülsüz, hukuksuz ve bizi eşi görülmemiş şekilde hayat pahalılığına mahkum etmiş iktidarla cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attık. Devletimizi, asırlık yapılarımızı darmadağınık etti. Eşsiz ülkemizi dünyadan uzaklaşmış bir yönetim anlayışına mecbur etti. Gençlerimiz ülkelerine inancını yerle bir etti, gelir dağılımını çok tehlikeli biçimde bozdu. Halkın yüzde 60'ını asgari ücretli çalışmaya mecbur etti. Yetenekli ve girişimci orta sınıfı yok etti. Yargıyı silah gibi kullanarak, bugünlerde gazetecilere yaptığı gibi, kendisine muhalefet eden kim varsa içeri attı" ifadelerini kullandı. 

"PARTİM DAHA FAZLASINI YAPABİLECEKTİR"

İmamoğlu açıklamasının devamında, " CHP'nin inançlı kadroları olarak bizler bu fotoğrafı kabullenmeyiz, kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz. Ülkemin de partimin de bundan çok daha fazlasını yapabileceğine inanıyorum. İşte bu yüzden bu kurultay tarihi bir kurultaydır. Bugün ve yarın ikinci yüzyılın inşasına giden büyük bir yolculuğun büyük bir adımını atacağız. Çünkü bu kurultay, Türkiye muhalefetinin toptan şekilleneceği bir kurultaydır. Sendikalarda sivil topluma, gençlerden kadına, çalışanlardan emeklilere kadar herkesi çok umutlandıracak. Bu kurultay toplumsal muhalefete büyük güç ve moral verecek. Sadece 5 ay sonra yerel seçimler var. Kurultay biter bitmez yerel seçimler için omuz omuza vereceğiz. İkinci yüzyılın Türkiye'sini hep birlikte kuracağız. Pek çok metropolde, ilde, ilçede göreceksiniz belediyeleri hep birlikte kazanacağız."

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası