Ege Postası
Geri

Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcıları 2 milyonu aştı

Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcılarının sayısının 2 milyonu aştığı bildirildi.Genç lider Kim Jong-un’un koltuğa otuması ile yenilik sinyallerinin verildiği Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcılarının sayısında bir büyük artış...
Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcıları 2 milyonu aştı
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcılarının sayısının 2 milyonu aştığı bildirildi.

Genç lider Kim Jong-un’un koltuğa otuması ile yenilik sinyallerinin verildiği Kuzey Kore’de cep telefonu kullanıcılarının sayısında bir büyük artış görülmeye başlandı. Kuzey Kore’deki telekominikasyon pazarını tekelinde tutan Koryo Link’in ortağı olan Orascom’un açıkladığı rakamlara göre, ülkedeki cep telefonu kullanıcılarının sayısının 2 milyonu aştığı aktarıldı.

2008 yılında Kuzey Kore’deki yetkili birim ile Mısırlı firma Orascom’un birleşimi ile meydana gelen Koryo Link, ülkede cep telefonu kullanımını halka açmıştı. 2009 yılında 100 bin olan cep telefonu kullanıcı sayısı, 2010 yılında 300 bine ulaşmıştı. Mayıs 2011'de cep telefonu kullanıcıları 500 bini geçerken, 2012 yılının ilk aylarında bir milyonu bulmuştu.

ÇİN HATTI KULLANAN KUZEY KORELİ CEP TELEFONU KULLANICILARI DA MEVCUT

Son zamanlarda cep telefonu kullancısı sayısının artış gösterdiği ülkede mobil cihazlar her yerde çekemiyor. Başta başkent Pyongyang olmak üzere 15 büyük şehirle beraber yaklaşık 100’e yakın ilçede cep telefonu ile iletişim sağlanabiliyor. Öte yandan Çin’den Çinli firmalara ait firmaların sim kartlarını alıp iletişim sağlayanların olduğu da alınan bilgiler arasında. Genellikle Çin sınırına yakın olan şehirlerde bu yöntemi kullanan Kuzey Koreli cep telefonu kullanıcılarının sayısı ise tam bilinmiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası