Ege Postası
Geri

Liste delen Aksünger'den ilk açıklama: 'İzmir’de çok yoğun baskı vardı ama...'

Her iki başkan adayının anahtar listesinde olmamasına karşın listeleri delerek CHP Parti Meclisi’ne (PM) girmeyi başaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “Örgütün ve Anadolu’nun vicdanı. İzmir’de vicdanı olan arkadaşlarımızın oylarını gördük tüm baskıya rağmen. Bu, bu örgütün nasıl bir vicdanı olduğunu gösteriyor. Benim bu örgüte olan borcum daha da çoğaldı” dedi. Liste delen o isimden ilk açıklama
Liste delen Aksünger'den ilk açıklama: 'İzmir’de çok yoğun baskı vardı ama...'
Haberler / Yerel Politika
5 Şubat 2018 Pazartesi 14:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP 36’ıncı Olağan Kurultayı’nda yeniden başkan seçilen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer almamasına karşın CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile birlikte listeyi delerek PM’ye giren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, PM’ye girmesinin ‘örgütün vicdanının sonucu’ olduğunu söyledi.

BU ÖRGÜTE BORCUM DAHA DA ÇOĞALDI

Listelere adı yazılmamasına karşın örgütün ve Anadolu kentlerinin vicdanının sonucu olarak sandıktan çıkmaktan memnuniyet duyduğunu ve sorumluluğunun daha da arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, “Sonuçta bir vicdan bu. Örgütün ve Anadolu’nun vicdanı. Anadolu vicdan coğrafyası. Ben hiçbir listeye adımı yazdırmak da istemedim. Hiçbir listede olmak da istemedim. Bu, bu örgütün nasıl bir vicdanı olduğunu gösteriyor. Benim bu örgüte borcum daha da çoğaldı. Çalışana hak edeni veren, hiçbir partininkine benzemeyen bir örgütümüz var. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Sağolsunlar” değerlendirmesini yaptı.

İZMİR’DE ÇOK YOĞUN BASKI VARDI AMA...

İzmir’de bazı delegelerin de kendisine oy vermesine karşın delegelerin belediye başkanlarının yoğun baskısı altında kaldığını savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aksünger, her şeye karşın kırgın ya da dargın olmadığını belirtti.

BELEDİYE BAŞKANLARI DİZAYN ETTİ

“İstanbul ve İzmir’de bize niye oy vermezler onu bilmiyorum. Yine de tüm baskıya rağmen İzmir’de vicdanı olan arkadaşlarımızın oylarını gördük” diyen Aksünger, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “İstanbul ve İzmir'de, delegenin tahakküm altında olduğu görülüyordu. Buralarda listeleri de zaten örgüt değil, belediye başkanları dizayn etti. Anadolu’nun teveccühü. Trakya’yı göz ardı edemem, Karadeniz’i, Doğu ve Güneydoğu Anadolu komple, Akdeniz ve Orta Anadolu’dan tevazu oluştu. İnsanların kafası çok karışıktı ama bizi unutmadılar. Sağ olsunlar. Bu da bu partide çalışana, örgütün gösterdiği teveccühtür. Bunu hiç unutmamak lazım. Çalışana hakkını veriyor örgüt yani. İzmir’de çok yoğun baskı vardı. Ama yine de sağ olsunlar. Benim hiç kimseye karşı kırgınlığım yok. Dargınlığım da yok kimseye karşı. Ben CHP’liyim. Partime hizmet ederim, her zaman edeceğim. Anadolu’nun ortaya koyduğu cesaret.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası