Ege Postası
Geri

Lübnan'da cuma günleri camilere üst aramasız girilmiyor (Özel)

Lübnan'da geçen ay arka arkaya gerçekleşen bombalı saldırılar sonrasında emniyet güçleri, özellikle cuma günleri camilerde sıkı tedbir alıyor. Cumaya gelenler üst aramasından geçirilmeden camiye alınmıyor. Normal vakitlerde ise güvenlik...
Lübnan'da cuma günleri camilere üst aramasız girilmiyor (Özel)
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Lübnan'da geçen ay arka arkaya gerçekleşen bombalı saldırılar sonrasında emniyet güçleri, özellikle cuma günleri camilerde sıkı tedbir alıyor. Cumaya gelenler üst aramasından geçirilmeden camiye alınmıyor. Normal vakitlerde ise güvenlik görevlileri şüpheli gördükleri kişilere kimlik kontrolü yapıyor.

Suriye'deki iç savaştan en fazla etkilenen ülkelerin başında Lübnan geliyor. Komşudaki iç savaşın sıkıntıları ülkeyi etkilerken, bir taraftan da Sünni ve Şii bölgelerinde gerçekleşen bombalı saldırılardan sonra ülkedeki güvenlik önlemleri üst seviyeye çıktı.

Başkent Beyrut'ta geçen ay önce Şiilerin yoğun olduğu ve Hizbullah'ın kontrolü altındaki Dahya bölgesinde bir saldırı gerçekleştirilmiş ve 51 kişi yaşamını yitirmişti. Bu patlamadan 3 hafta sonra Trablus'ta cuma namazı sonrası 2 ayrı camide aynı anda yapılan bombalı saldırıda toplam 53 kişi yaşamını yitirmişti.

Bombalı saldırılardan sonra ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Özellikle cuma günleri camilerde kuş uçurtulmuyor. Namaza gelenler tek tek üst aramasından geçiriliyor. Camiye giden yollar trafiğe kapatılıyor. Yakınlardaki otoparklar boşaltılıyor. Camilerin etrafına geniş bir güvenlik bandı çeken askerler, buradan araç geçişlerine izin vermiyor. Camiye giden yollar kapatıldığı için özellikle Beyrut şehir merkezinde saatlerce trafik oluşuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası