Ege Postası
Geri

Rahman: Uyuşturucu ticareti ciddi bir tehdit

Kırgızistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 13. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, uyuşturucu ticaretinin örgüte üye ülkelere ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydetti. Zirvede konuşan...
Rahman: Uyuşturucu ticareti ciddi bir tehdit
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kırgızistan'da düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü 13. Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahman, uyuşturucu ticaretinin örgüte üye ülkelere ciddi bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Zirvede konuşan Rahman, ülkelerin kalkınmasının önündeki en önemli engelin uyuşturucu olduğunu belirterek, "Bu alanda hem ülke bazında hem de ortaklaşa birçok çalışmalar yapıldı. Buna rağmen, yasadışı uyuşturucu kaçakçılığının önüne geçilemedi ve bölgenin güvenliği ve barışına ciddi bir tehdit oluşturuyor." diye konuştu.

Rahman, bu konuda örgüte üye ülkelerden uyuşturucu kaçakçılığına karşı daha etkin bir mücadele yapılmasını istedi. Afganistan ile bu alanda sıkı işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Rahman, Afganistan'ın bundan sonra durumunun çok önemli olduğunu belirtti. Liderleri Afganistan'ın ekonomik açıdan kalkınması için yardıma davet eden Rahman, ülkeler arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesinin tüm taraflar açısından yararlı olacağının altını çizdi.

Dünyada uyuşturucu üretiminin merkezi Afganistan’a komşu Orta Asya ülkeleri, uyuşturucu ile mücadeleye büyük önem veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası