Ege Postası
Geri

MASKE-siz-İZ’ ilginizi çekecek

Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi kapılarını İzmirli sanatseverlere Ressam Özlem Aliyazıcıoğlu’nun “MASKE-siz-İZ” konulu resim sergisi ile açtı.
MASKE-siz-İZ’ ilginizi çekecek
Haberler / Yerel Politika
12 Ekim 2012 Cuma 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
 İZMİR- Serpil Birsin’in koordinatörlüğünde düzenlenen serginin açılışını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ve Özlem Aliyazıcıoğlu birlikte yaptı. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Araş. Gör. Dr. Özlem Aliyazıcıoğlu’nun ‘maske takmak’ kavramı üzerinden yola çıkarak oluşturduğu sergisi konuklar tarafından ilgiyle izlendi. Aliyazıcıoğlu sergiyle ilgili şunları söyledi: “‘Geçmiş çağlarda farklı amaçlar için kullanılmış olan ‘maske’, çağdaş insanın ise kullanmadığını söylediği ‘maske’, maske-siz-miyi? Yoksa ‘maske’nin kendisi miyiz', ‘maske’yi günlük yaşamımızın içerisinde nerede ve nasıl kullanıyoruz', kullandığımızın farkında mıyız, yoksa artık ‘maske’nin kendisine mi dönüştük', kimliklerimiz kadar mı ‘maske’lerimiz', ‘maske’lerimizin arkasında rahat mıyız'’ “

Kenti cazip yapan, kentteki kırmızı noktalar

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, göreve geldiğinden bu yana kente üç butik müze kazandırdıklarını Kadın Müzesi’nin ise restorasyon çalışmalarının sürdüğünü hatırlatarak, “Çeşitli sanat etkinliklerimizle halkımızı buluşturmaya çalışıyoruz. Açtığımız üç butik müze ile İzmir turizmine renk kattık. Müzelerimiz sanal ortamda bile çok ilgi görüyor. Kentteki kırmızı noktaları artırdığımız oranda kentimiz cazip hale gelecektir” diye konuştu. Tartan, sanatçının mask içerikli resim sergisini de çok beğendiğini ve maskı konu edinmesinin büyük tesadüf olduğunu söyledi.    

Mask üzerine sizin de sorularınız ve cevaplarınız varsa Sahne Tasarımları ve Sanat Yönetmenliği de yapan Ressam Özlem Aliyazıcıoğlu’nun İzmir Mask Müzesi’ndeki bu sergisini kaçırmayın.

Konak Belediyesi İzmir Mask Müzesi, 25 Kasım’a kadar “MASKE-siz-İZ” konulu resim sergisine ev sahipliği yapacak.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası