Ege Postası
Geri

CHP İzmir'i masaya yatırıyor: Büyük İzmir Konferansı

'İzmir Geleceğine Yürüyor’ adı altında düzenlenecek konferansa CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Sencer Ayata da katılacak. Toplam 5 oturumda 15 bildiri sunulacak. 2 panelde de belediye başkanları yerel seçim sürecinde en çok önem verecekleri projelerinin sunumunu yapacak. CHP İzmir İl Başkanlığı kendilerine sunulan ancak iki günlük programda yer almayan bildirimler içinde proje masası da kuracak. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İzmir geleceğine yürürken parti olarak katkıda bulunmak istedik. AKP İzmir’e şaşı olarak bakmasına rağmen İzmir geleceğine yürüyecektir. Kentsel dönüşüm, tarım, ekonomi, engelliler ve yaşamla ilgili toplumu aydınlatmak, çareler üretmek görevlerimizden biri. Bu yüzden konferansa büyük önem veriyoruz” dedi.
CHP İzmir'i masaya yatırıyor: Büyük İzmir Konferansı
Haberler / Yerel Politika
10 Ekim 2012 Çarşamba 11:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir İl Başkanlığı 13-14 Ekim tarihlerinde Büyük İzmir Konferansı düzenleyecek. ‘İzmir Geleceğine Yürüyor’ adı altında düzenlenecek konferansa CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın, Umut Oran ve Sencer Ayata da katılacak. CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın da konferansta katılacak ve ‘CHP ile İzmir; Kentsel Dönüşümde halkçı yaklaşımlar’ konulu oturumda konuşma yapacak. İl Bilim, Yönetim, Kültür Platformu’nun öncülüğünde kentsel dönüşümden, engelli haklarına tarımdan, ekonomiye birçok konuyu masaya yatırılacak. Toplam 5 oturumda 15 bildiri sunulacak. 2 panelde de belediye başkanları yerel seçim sürecinde en çok önem verecekleri projelerinin sunumunu yapacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da  genel bir sunum yapacak. İl yöneticileri de konferans boyunca koordinatörlük yapacak. Konferanslar iki gün boyunca Fuar Kültürpark içindeki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde sabah saat 10.00’da başlayıp akşam 19.00’da sona erecek.

 “AKP’YE RAĞMEN İZMİR GELECEĞİNE YÜRÜYECEK”

 Kendilerinden önceki  yönetimler tarafından hazırlanmış konferanslar dizisinin sonuncusunu ve en büyüğünü gerçekleştireceklerini belirten CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İzmir geleceğine yürürken parti olarak katkıda bulunmak istedik. AKP  İzmir’e şaşı olarak bakmasına rağmen İzmir geleceğine yürüyecektir.  Kentsel  dönüşüm, tarım, ekonomi,  engelliler ve yaşamla ilgili toplumu aydınlatmak, çareler üretmek görevlerimizden biri…. Bir yandan partimizin hedeflerini ve projelerini anlatmak amacı taşırken diğer yandan birikimlerimizi insanlara aktarmak istiyoruz.Bu eksende iki günlük programa  büyük önem veriyoruz. Bütün İzmirlileri davet ettik. STK’lardan muhtarlarımıza kadar davetiyeler gönderdik” dedi.

PROJE MASASI KURULACAK

CHP İzmir İl Başkanlığı kendilerine sunulan ancak iki günlük programda yer almayan bildirimler içinde proje masası kuracak. Kadın ve gençlik grubundan çok  fazla bildiri gelmesi nedeni  kurulacak alanda kentle ilgili fikri olan vatandaşlar da proje masasına başvuracak. BYKP tarafından değerlendirilecek projeler daha sonra uygulamaya alınacak.

SONUÇ BİLDİRGESİ YOL GÖSTERECEK

 Bilimsel ölçütler içerisinde İzmir’in konularını ele alacak konferansın sonuç bildirgesi de önem arz edecek. Sonuç bildirgesi İzmir yerelini ağırlıklı olarak dikkate alacak ama geneli de kucaklayacak seçim önerilerini kapsayacak. Hem yerel yönetimlere hem de merkezi iktidara yol gösterecek sonuçlar çıkarılacak. Özellikle kentsel dönüşümde ortaya çıkacak sonuç ile hem merkezi hükümete hem de yerel yönetimlere yol gösterilmesi amaçlanıyor.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası