Ege Postası
Geri

MEB'den velilere skandal mesaj

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), velilere öyle bir mesaj gönderdi ki zaten baskı altında olan kız çocuklarına daha da fazla psikolojik şiddet önermeyi “tavsiye” etti.
MEB'den velilere skandal mesaj
Haberler / Güncel
20 Ağustos 2013 Salı 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEB, e-okul sistemiyle öğrencilerin devamsızlık, not sistemi, sınav tarihi gibi bilgileri velilerle paylaşılırken bu kez 8383 numarasından cep telefonlarına, “kız çocuklarını baskı altına almaları, erkek çocuklarını ise rahat bırakmaları” tembihledi. MEB, “Anne-babanın izleme ve kontrol çabalarını artırması, erkek çocukların uzun vadede daha fazla problemli davranış göstermelerine neden olurken, kız çocukların problemli davranışlarının azalmasını sağlamaktadır.

Çocuğunuza vereceğiniz tepki onun cinsiyetine göre farklı sonuçlara yol açabilir” şeklinde gönderdikleri mesajın uzman psikologlar ve rehber öğretmenler tarafından hazırlandığını iddia etti.

'BİLİM DIŞI'

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, bu tarz bir düşünce yapısının erkek egemen ve baskıcı zihniyetin ürünü olduğunu belirterek, “Bilimle hiç bir alakası olmayan bu düşünce psikologlar ve rehber öğretmenlerden ziyade AKP'nin kendi düşüncesidir.

Kız çocuklarının baskı altında tutularak büyütülmesi onların psikolojileri açısından çok kötü bir durumdur. Bu düşünce bilime değil AKP'ye uyar” dedi. Demir, MEB'in velilere gönderdiği bu mesajla ilgili olarak “MEB tüm öğrencilerden ve velilerden cinsiyetçi tavırları sebebiyle özür dileyerek istifa etmelidir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası