Ege Postası
Geri

MHP AKP'yi değil CHP'yi uyardı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "Cumhuriyet yürüyüşü krize neden olabilir."
MHP AKP'yi değil CHP'yi uyardı
Haberler / Politika
27 Ekim 2012 Cumartesi 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA (ANKA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Birinci Meclis önünden başlaması planlanan ancak Valilik tarafından yasaklanan yürüyüşün bir krize neden olabileceği uyarısı yaparak, “Bunu bazı siyasi partilerin sahiplenmeleri doğru değildir” dedi. 

Devlet Bahçeli, beraberinde parti yöneticileri olduğu halde MHP Genel Merkezi Tören Salonu’nda partililer ve vatandaşlarla bayramlaştı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği törende kısa bir konuşma yapan Devlet Bahçeli, Ankara Valiliği'nin yapılmasına izin vermediği 29 Ekim'de düzenlenmesi planlanan yürüyüşe değindi. Bu şekilde planlanan bir yürüyüşün bir krize neden olabileceğini söyleyen Bahçeli, "Bunu da bazı siyasi partilerin sahiplenmeleri doğru değildir" dedi. Devlet Bahçeli şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Bayramının kutlanması yıllardan bu yana yasalarla belirlenmiş ve bu anlamda bir gelenek oluşmuştur. Bu geleneği daha iyiye götürmek yerine Cumhuriyet Bayramı’nı her milli ve manevi değerde olduğu gibi tekrar bir krizin başlatılma sebebi haline getirirsek Türkiye'yi büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. Bazı sivil toplum kuruluşlarının Orta Doğu'daki bazı özentilere heveslenerek halk hareketi başlatacağız, halk yürüyüşü yapıyoruz derken bir krize Türkiye'yi sokmaları ve bunu da bazı siyasi partilerin çok sıcak sahiplenmeleri doğru değildir. Bu bayramı milletçe kutlamanın ama eğer bir tepki de koyacaklarsa o tepkiyi de oradaki davranışları ile ortaya koymalarında yarar vardır” dedi.

ANKA
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası