Ege Postası
Geri

MHP İzmir ‘sahte istifa dilekçelerinin’ peşinde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, İzmir’in 30 ilçesinde partilerinden siyasi nedenlerle istifa edenlerin sayısını 400 olarak tespit ettiklerini belirtti. İstifa edenlerin içinde de aslında partilerinin üyesi olmadığı halde üyesi imiş gibi davranarak İlçe Seçim Kurulları’na gidip dilekçe verenlerin olduğunu tespit ettiklerini ve bu kişilerle ilgili yargı sürecini başlatacaklarını açıkladı. MHP İzmir ‘sahte istifa dilekçelerinin’ peşinde
MHP İzmir ‘sahte istifa dilekçelerinin’ peşinde
Haberler / Yerel Politika
27 Ocak 2018 Cumartesi 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

HALİDE POLATLI/HABER MERKEZİ-Güncellenen üye kayıtlarından önceki mevcut üyeler üzerinden yaptıkları incelemede birinci bölgeden sadece 249 kişinin siyasi nedenlerle istifa ettiğini, ikinci bölge taramasının da tamamlandığını ve her iki bölgede toplamda 400 kişinin siyasi istifası bulunduğunun ortaya çıktığını kaydeden MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı,400 kişi içerisinde de parti üyesi olmadığı halde üye imiş gibi davranıp ilçe seçim kurullarına istifa dilekçesi verenler olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

MHP İzmir İl Teşkilatlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, partilerinin üyesi olmadıkları halde üye imiş gibi istifa edenlerin sayısını Genel Merkez aracılığıyla tespit edeceklerini ve hemen ardından bu kişilerle ilgili hukuki süreci başlatacaklarını dile getirerek, partilerini kamuoyunda tartıştırıp küçük düşürmeye çalışan ve algı operasyonu yapılmasına neden olan bu kişilerin takipçisi olacaklarını söyledi.

SAHTEKARLARI TEK TEK İFŞA EDİP, HEPSİNDEN YARGI YOLUYLA HESAP SORACAĞIZ

Başkan Yardımcısı Şanlı, bu kişiler hakkında toplu dava açacaklarını açıklayarak,

“Partimizden İzmir’in birinci ve ikinci bölgesinde siyasi nedenlerle istifa edenlerin toplamı 400 civarında. Bunların içerisinde de aslında partimiz üyesi olmadığı halde ilçe seçim kurulu, Dernekler Masası eliyle üyeymiş gibi gidip istifa dilekçesi verenler var. Bu sahtekarları isim isim ifşa edip sahtekarlıklarını açığa çıkartacağız. Bu kişiler resmen sahtekarlık yapıyor, yapmış durumda. Tespitini yapmaya başladık. Onlarla ilgili toplu olarak, sahtekarlık yapmak yoluyla partimizi rencide edecek şekilde davrandıkları ve partimizi kamuoyunda küçük düşürmeye çalıştıkları için hepsi hakkında dava açacağız. Sembolik rakamlarla maddi ve manevi tazminat talebinde de bulunacağız. Amacımız sahtekar olduklarını kamuoyuyla paylaşmak ve bu yaptıklarının hesabını sormak” dedi.

SAHTEKARLARI İSİM İSİM TESPİT EDİYORUZ

“Partimiz MHP üzerindeki algı operasyonu hala devam ediyor. Buna artık dur demek gerekiyordu. Bunu önlemenin yolu da sahtekarlıklarını açığa çıkarıp ifşa etmek” diyen Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı, Genel Merkez yöneticileri yardımıyla isim isim tespit çalışmasının başladığını, bir buçuk ay içerisinde tüm isimleri tespit etmiş olacaklarını söyledi.

ÜYE OLMADIĞI HALDE İSTİFA DİLEKÇESİ VERENLERİN İSİMLERİNİ TEK TEK ALDIK VE…

Şanlı, “Bu kişiler İlçe seçim kurullarına gidip dilekçe verdi. O süreçte birçok basın-yayın organında sık sık ‘MHP’de deprem, MHP’de toplu istifa rüzgarı’ gibi haberleri bunu kullanarak çıkardılar. Sonuçta İlçe Seçim Kurulu görevlileri bu dilekçeleri almakla mükellef. Parti üyesi olup olmadıkları ancak incelendikten sonra ortaya çıkabiliyor. Bu inceleme de  altı, yedi ay sürebiliyor. İlçe seçim kurullarından partimiz üyesi olmadığı halde üyesi imiş gibi hareket edip, ilçe seçim kuruluna istifa dilekçesi verenlerin isimlerini tek tek aldık. Genel merkezimize bu isimleri vermeye başladık. Genel merkez yöneticilerimiz Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sayfasına girebiliyor. Orada üye olanların üyeliği varsa üye, yoksa üye değil şeklinde görünüyor. O notlar geldikten sonra yargı sürecini başlatacağız. Yaklaşık bir bir buçuk ay sonra gelmiş olacak. Toplu liste gelir gelmez de toplu dava açacağız” şeklinde konuştu.

İL BAŞKANININ KATILIMIYLA TÜM İLÇELERİ KAPSAYAN ÇALIŞMAMIZ BAŞLADI

“Biz yolumuza devam ediyoruz tabi. Bunlarla vakit kaybetmeye niyetimiz yok. Ancak sahtekarlardan hesap soracağız.  Şu anda bizim il başkanımızın başkanlığında teşkilat birimi olarak ziyaret programımız başladı” diyen MHP İl Başkan Yardımcısı Şanlı, İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte birinci bölgeden başlayan ilçe ziyaretleri ve teşkilat üyeleri ile yeni belirledikleri mahalle temsilcileriyle buluşma programlarına başladıklarını söyledi.

ŞUBAT AYI İÇERİSİNDE TÜM İLÇELERDEKİ ÇALIŞMA PROGRAMIMIZI TAMAMLAYACAĞIZ VE…

Sayit Şanlı, 3 Şubat’a kadar birinci bölge ilçelerindeki ziyaret ve çalışma programının belirlenmesi çalışmasını tamamlayacaklarını, Şubat ayı içerisinde ikinci bölgedeki ilçelerdeki programı da tamamlamış olacaklarını kaydederek, şu bilgileri verdi:

“Buca’da yaptık ilkini. Mahalle temsilcilerimiz de geldi. Görev tanımlamaları ve yapmaları gerekenleri konuştuk. Her mahalle temsilcisi o mahallede ne yapması gerektiğini, kaç seçmenin olduğundan ailelerin sosyo-ekonomik durumuna kadar bilgi sahibi. Üç ilçemizde yaptık. Yarından itibaren Selçuk, Gaziemir, Karaburun’da olacağız. 3 Şubat’a kadar birinci bölgeyi bitirmiş olacağız. Ondan sonra Şubat ayı içerisinde ikinci bölgeyi de tamamlamış olacağız.”

ÜYE SAYIMIZ ŞİMDİDEN 40 BİNE DAYANDI, İZMİR BİZİ İZLESİN

Bu çalışmanın ardından il başkanlığı olarak başlattıkları yeni üye kaydı alımı çalışmasını ve üye katılım törenlerini sürdüreceklerini anlatan Sayit Şanlı, şimdiden 20 bin olan üye sayısı oranlarının 40 bine dayandığını söyleyerek, açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı:

“Çalışmamız bittikten sonra da üye kayıtlarıyla ilgili katılım törenlerimizi sürdüreceğiz. Karşıyaka’da, Kemalpaşa’da yapmıştık. Bayraklı’da mahalle temsilcileriyle ilgili toplantımız sırasında da bir katılım olmuştu. İzmir’de 20 binlerde olan üye sayımız şimdiden  40 bine yaklaştı. Mart ayı içerisinde bunları ilçe ilçe tek tek açıklayacağız. MHP’yi kimse İzmir’de yok farz etmesin. İzmir’de büyük işler başaracağız. İzmir bizi izlesin.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası