Ege Postası
Geri

MHP İzmir seçim beyannamesini anlattı: Adaylar vitrine çıktı

MHP İzmir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda MHP’nin seçim beyannamesini anlatılarak, milletvekilleri adayları tanıtıldı. Toplantıda konuşan Vural, “CHP nöbetçi HDP gibi” sözlerini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’a sert çıktı. Vural, “Şov peşinde değiliz. Otursunlar oturdukları yerde. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile blok oluşturacaklarına Aziz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri ekseninde milli mücadelede pozisyonlarını belirlesinler” dedi. MHP İzmir seçim beyannamesini anlattı
MHP İzmir seçim beyannamesini anlattı: Adaylar vitrine çıktı
Haberler / Yerel Politika
7 Ekim 2015 Çarşamba 13:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Genel seçim öncesinde İzmir’de milletvekilleri adaylarını belirleyen MHP önce seçim beyannamesini, ardından İzmir’de yola çıktığı isimleri tanıttı. Karaca Otel’de düzenlenen seçim beyannamesi ve aday tanıtım toplantısına MHP Grup Başkanvekili, İzmir Milletvekili Oktay Vural, İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İl Başkanı Necat Karataş, milletvekilleri, yeni adaylar, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

KARATAŞ’TAN MİTİNG DAVETİ
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Necat Karataş, Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda yapılacak mitinge İzmirlileri davet etti. Karataş, "Sevgisi, sevdası İzmir ve Türkiye olan, yine kaygısı İzmir ve Türkiye olan, gidişattan memnun olmayan ve buna 'Hayır' diyen, huzurlu bir geleceği düşünen bütün İzmirli hemşerilerimizi Pazar günü saat 14:00'te Gündoğdu Meydanı'nda ülkenin geleceğine sahip çıkma anlamında tertip ettiğimiz mitinge davet ediyorum. 1 Kasım akşamı Türkiye'de çok şey değişecektir” dedi.

VURAL’DAN HUZUR, GÜVEN, GELECEK VURGUSU
7 Haziran'da verdikleri taahhütlerde olduğu gibi bu dönemde de verilecek olan taahhütlerin dikkat çekici ve önemli olduğu söyleyen İzmir Milletvekili Vural, taahhütlerin üç unsur üzerinde oluşturulduğunu söyledi. Vural, "Verdiğimiz tahhütlerin içinde üç unsur bulunmaktadır. Huzur, güven ve gelecektir. Milletimizin huzur aradığını görüyoruz ve biliyoruz. Milletimizin gelecek kaygısı olduğunu, kimin nereye götüreceğini bilmek istiyor. 1 Kasım'da da dikkate aldığımız hususlar bunlardır" diye konuştu.



“AKP VERİLEN MESAJI ALMADI”
7 Haziran'dan sonra uzlaşma ve diyalog içerisinde verilen mesajı AKP'nin almadığını söyleyen Vural, "AKP verilen mesajı hesap verme korkusunda dolayı almamıştır. Namlunun ucunda seçime gidiyoruz. Böyle bir ortamda seçimin güvenli olmayacağını söyledik ama ne olursa olsun kararlılıkla sandığa gidilecektir. Milletin egemenliğinin temsil edildiği yer meclistir. Saray değildir" ifadelerini kullandı.

AMPULÜN FİŞİ DIŞARDADIR
AK Parti’ye yüklenen Vural, milli ve manevi değerler tehdit edildiğine dikkat çekti. Yapılanın akıl tutulması olduğunu söyleyen Vural, "Bugünkü hükümet kendisine oy veren insanların değerlerine aklını kullanmamıştır. Başkalarının, emperyalist projelerden akıl almıştır. Yani ampulün fişi dışardadır. Bu durum PKK'nın silah depolamasına ve aktif rol almasına sebep olmuştur. Onlar bu dönemi kendi siyasi amaçları uğruna bu noktaya getirmişleridir. Milletimizin bekası konusunda bahsediyorsak gelinen bu noktanın sorumlusu ülkeyi yöneten AKP'dir. Bize ‘Niye çözüm sürecine destek vermiyorsunuz. Baraj altında kalacaksınız’ diyenler bugün terörle mücadele ederek MHP'nin haklılığının üstünü örtmeye çalışıyorlar. 17-25 Aralık yolsuzluklarında deşifre olanların üzeri örtülmeye çalışılıyor" şeklinde konuştu.

TANRIKULU AK PARTİ’YE YÜKLENDİ
MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, geçen genel seçimde asgari ücreti 1. 400 TL yapacaklarını vaadettiklerini hatırlatarak, o zaman kaynak soran AK Parti’nin, bugün asgari ücreti 1.300 TL’ye çıkarmayı vaadettiğini  belirtti. Bu durumu eleştiren Tanrıkulu, “AKP’nin seçim beyannamesi tamamıyle MHP’nin beyannamesinden aşırılmıştır” dedi. Seçim beyannamesinin ekonomik içeriğini anlatan Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü: “MHP iktidarda olduğu 99-2000’li yani o fırtınalı yıllarda bıraktığımızda yüzde 6.9’luk büyüme performansıyla devralmıştır. Yüzde 3.1’dir ancak ve ancak büyümeyle bu katar lokomotif tarafından çekilebilecektir. Borçlanma meselesi bir diğer gösterge. 2002‘de devrettiğimizde 2.3 milyar lira olan tüketici kredileri, bugün itibariyle 359 kat artış göstererek 287 milyar liraya geldi. Hepinizin cebinde bir ya da birden daha fazla kredi kartı var. Bizim dönemimizde 4.3 olan kredi kartı borcu 86.6 milyara ulaştı.”

“RANT DAĞITMA YOLUNU TIKAYACAĞIZ”
İzmir’in yaşadığı sorunlara değinen Tanrıkulu, 2B arazilerini hatırlatarak rant dağıtma yolunu tıkayacaklarını söyledi. İzmir’de her geçen gün kent merkezinde sayısı artan AVM’ler hakkında da konuşan Tanrıkulu, “İzmir’de 2B meselesi var. Ne yapıyorlard? Villa yapıp, 2B’ye sokmaya çalışıyorlardı. Villa ile yayla evi farkını bileceğiz.  Rant dağıtma yolunu tıkayacağız. Her il ve ilçe için bir sektör prensibinden hareket ederek kırsal kalkınmayı ilçelere kadar yaymayı düşünüyoruz. İzmir’in için AVM mezarlıklarına dönmüştür. Esas mesele esnafla ilgili olan mesele. Biz MHP olarak AVM’ye karşı değiliz. Metropol dışında, çevre kirliliği ve trafik sorunu yaratmayacak yerlere kursun. Balçova’nın göbeğinden, Karşıyaka’da yapılan yeni büyük AVM çevresinde şimdiden trafik var. Esnafın barınması mümkün olmamış”  ifadelerini kullandı.  



VURAL CHP’Lİ ÇAM’A CEVAP VERDİ
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, geçtiğimiz günlerde Oktay Vural’ın “CHP nöbetçi HDP gibi” sözlerini eleştirerek Vural’ı şov yapmakla suçlamıştı. Bir basın mensubunun Çam’ın sözlerini sorması üzerine konuşan Vural, “Şov peşinde değiliz. TBMM’ye verdikleri araştırma önergesinde PKK’nın adını koymasını bilmiyorlar. HDP istedi diye meclisi topluyorlar. Kendi iradenizle mi toplantıya çağırdını? Demirtaş dedi ki imza atıyoruz toplantının amacı çözüm sürecini devam ettirmek dedi. CHP’li vekiller şak diye imza verdi. Kimin talimatıyla toplantıya çağırdınız. MHP olarak biz ondan önce de AKP’nin HDP ile birlikte verdiği araştırma önergesine de hayır demiştik. Sen verince evet diyeceğiz AKP verince hayır mı diyeceği? Adama sorarlar sınır ötesi operasyon yapılsın denildiğinde neden hayır dedini? Otursunlar oturdukları yerde. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ile blok oluşturacaklarına Aziz Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin temelleri ekseninde milli mücadelede pozisyonlarını belirlesinler. Dün AKP’nin araştırma önergesine nasıl hayır dediysek buna da hayır dedik. Türkiye terörle mücadelesini de sorgulatmayız. O bakımdan MHP’nin tutumu gayet açık net teri. Siyasi uzantılarla terörü araştıracaklarmış terörün nereden geldiğini bilmiyorsan neyi araştıracaksı? MHP neyi nerede hayır evet diyeceğiniz bilir MHP haklı çıkmıştır günaydın 30 yıldır PKK’yle mücadele ediyor önce terör örgütünün adını koysunlar. Önce kendileri aynaya baksınlar” yanıtını verdi.

“ŞEBOY’A SORUN KIRGINLIK VAR MI'”
Geçtiğimiz genel seçim listesinde 2. sıralarda yer alan Murat Koç ve Aslan Savaş’ın 1 Kasım için hazırlanan milletvekili listesinde 3. sıraya kaydırılmasının herhangi bir kırgınlık yaratıp yaratmadığı sorusuna ise AK Parti’nin aday listesine yüklenerek cevap verdi. Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma eski Bakanı, İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım tarafından adaylık teklif edilerek, 7 Haziran’da AK Parti İzmir’den vekil seçilen ancak 1 Kasım listesinde kendisine yer bulamayan Cemil Şeboy’u hatırlatan Vural, “Hep beraber buradayız. Kırgınlığı 7 Haziran seçimlerinde Veysel Eroğlu kaçıranlarda arayın. Bütün kırgınlığı kayınbirader enişte ortaklığıyla iş yapanlar da arayın. Bence milletvekilleriyle millet arasında kırılganlığa bakmak lazım. Cumhuriyet Savcısının neden görevden alındığını sorgulasanız iyi olur. Biz hep beraberdik. 8 Milletvekili gelelim inancındayız. Cemil Şeboy’a sorun kırgınlık var mı yok mu'” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası