Ege Postası
Geri

MHP'den başarılı gençlere 10 bin lira!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, iktidarları boyunca gençlerin iş ve aş endişesi taşımadan rahatça yaşayabileceği bir Türkiye tesis edeceklerini bildirdi.MHP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
MHP'den başarılı gençlere 10 bin lira!
Haberler / Seçim
18 Mayıs 2015 Pazartesi 09:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Atatürk’ün topyekûn milli mücadeleyi başlattığı tarih olan 19 Mayıs 1919’un 96’ncı yıldönümünde tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Tanrıkulu, yaklaşık bir asır önce yakılan Kurtuluş Savaşı ateşinin ne yazık ki hala sönmediğini belirtti. Türkiye’nin 1950’lerden itibaren emperyalist güçlerin elinde adeta bir oyuncak haline geldiğini ve milli egemenliğin kaybedilme noktasında olduğunu altını çizen Tanrıkulu, 8 Haziran sabahı özlenen eski Türkiye’yi tesis etmek için çalışacaklarını kaydetti.

Başarılı gençlere 10 bin lira
Bugüne kadar gelen başarısız iktidarların Türkiye’nin başına açtığı sosyoekonomik sorunlarla baş edebilmek için gençlere öncelikli sıra verdiklerini belirten Tanrıkulu, “Her öğrenciye öğrenimi süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verileceğini” söyledi.

Yaratıcı gençler kamudan desteklenecek
Evlenecek ihtiyaç sahibi gençlere ise kamu bankaları aracılığıyla 10 bin lira tutarında, iki yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi alabilme imkânı getireceklerini vurgulayan Tanrıkulu, “İzmir’in en büyük sorunu işsizlik.  İzmir’de tanımlanan genç işsizlik yüzde 30’larda. Türkiye’de son zamanlarda işsizlik artık çift haneli rakamlara demir attı. İşin daha kötüsü açıklanan resmi rakamlara iş aramaktan vazgeçen ve ümidini kesenleri de kattığımız zaman reel işsizlik yüzde 18’lere çıkıyor. Geçmişte gerek OSB’ler, gerekse teknoloji geliştirme bölgeleri vasıtasıyla geniş bir istihdam alanı yaratma mücadelesi verdik ve onlar bugün hala faaliyette. Özel sektördeki istihdamda çok ağır vergi yükü var. Asgari ücret üzerindeki vergi yükünü alacağız. Yaratıcı düşünceleri olan gençlerimizi destekleyecek yeni bir kamu yapılanması ise ilk gündem maddelerimizden” ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu’ndan sanat molası

İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu, yoğun seçim çalışmaları arasında sosyal projelere destek vermeyi de ihmal etmiyor. İzmir’de opera sanatçısı İlhan Cinpir'in kurduğu Mozart Akademi, yazarı J. K. Rowling'in gelirinin çocuklar yararına kullanılması şartıyla izin vermesi üzerine, dünyada en çok ilgi gören fantastik kitap serilerinden "Harry Potter"ı ilk kez operaya uyarladı. 

Geliri Soma maden faciasında en çok şehit veren İzmir’in Kınık İlçesi’ne bağlı Elmadere Köyü’ne bağışlanan Harry Potter Operası’nı, İzmirlilerle birlikte Sabancı Kültür Merkezi’nde izleyen Tanrıkulu, gösteri öncesi izleyicilerle de sohbet etti.

İlk kez İzmir’de sergilendi
Berlin Komische Operası solistlerinden tenor Tansel Akzeybek'in 'Harry Potter' rolünde yer aldığı operada, sanatçılara 80 çocuk eşlik etti. Çoğunlukla ilk ve son kitaptan bölümlerin yer aldığı tek perdelik operanın, müzik/düzenlemesi Ali Hoca, librettosu Tarık Günersel’e ait. Murat Göksu'nun sahneye koyduğu "Harry Potter" çocuk operasının yaklaşık 75 dakika sürdüğünü belirten Genel Sanat Yönetmeni İlhan Cinpir, İzmir’de 6 temsil gerçekleştireceklerini söyledi. Operalarına MHP İzmir Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun izleyerek kendilerine destek vermelerinden çok mutlu olduklarını ifade eden Cinpir, siyasetçilerden sanata daha çok destek olmalarını beklediklerini söyledi.

Gelirinin bağışlanması anlamlı
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir 2. Bölge 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Kenan Tanrıkulu da geliri Soma faciasında yaşamını yitiren madenci ailelerinin yaşadığı Kınık’ın Elmadere Köyü’ne bağışlanan ve ilk kez sergilenen operayı izlemenin kendisi için onur olduğunu söyledi. Fırsat buldukça sanat faaliyetlerini izlemeye çalıştığını anlatan Tanrıkulu, “Siyasetçi olarak çok yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Ancak ben mümkün olduğunda sanatsal faaliyetleri izliyorum. Dünyada milyonlarca kişi tarafından kitabı okunan ve filmi izlenen Harry Potter’un operasını izlemekte benim için büyük keyifti. Gösteride emeği geçen tüm sanatçıları kutluyorum. Gelirinin Elmadere Köyü’ne bağışlanmasını da böyle bir facianın unutulmaması adına çok anlamlı buluyorum” dedi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası