Ege Postası
Geri

MHP'li Halaçoğlu: Cizre'de yaşanan olaylar izah edilecek bir durum değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cizre'de yaşanan olayların izah edilecek bir durum olmadığını söyledi. Prof. Dr. Halaçoğlu, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kırıkkale...
MHP'li Halaçoğlu: Cizre'de yaşanan olaylar izah edilecek bir durum değil
Haberler / Politika
27 Haziran 2013 Perşembe 16:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cizre'de yaşanan olayların izah edilecek bir durum olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Halaçoğlu, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Kırıkkale Şubesi tarafından Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Türkiye Gündemi’ konulu konferansta, Türklük ve Türkle ilgili herhangi bir değerin iktidar tarafından ön planda tutulmadığı bir dönemden geçtiklerini belirtti. Milli hakimiyet, milli değerler denilen konuların aslında bir milletin var olan en önemli unsurları olduğunu ifade eden Prof. Dr. Halaçoğlu, "Bir milletin millet olarak tanımlanabilmesi için muhakkak ki onun kutsal sayılan değerlerini toplumun birlikte paylaşması ve yaşaması gerekir. Bizim millet ve milli değerler dediğimiz şeyler dilimizdir, dinimizdir, adet ve geleneklerimizdir, sevincimizdir, ezanımızdır yani her şeyimizdir. Bunlar bizim milli değerlerimizdir. Ortak paydalarımızdır. Türk milletinin özellikleri nelerdir ve bunlardan asla ve asla taviz vermememiz gerekiyor. Bugün de ayaklar altına alınan en önemli konulardan bir tanesi milli değerlerimizdir. Diyorlar ki Cumhuriyetin kuruluşundan bizim zamanımıza kadar bir şey yapılmadı. Halbuki 4 bin kilometrelik tren yolunu, şeker fabrikalarını, kağıt fabrikalarını, petro-kimya tesislerini yapan onlardı. Bunların hiç birini millete göstermeden sanki kendileri yapmış gibi, ama 164 tesisi satanlar da onlardı. Kim yaptı ki sattını? Tekrar yapamayacağınız tesisleri sattınız ve bununla IMF'ye olan borçları kendi aldıklarınızla birlikte ödediniz." dedi. Halaçoğlu, Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili yaptığı değerlendirmede, izah edilecek bir durumu olmadığını söyledi.

Programa, MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin, TÜRKAV Genel Başkanı Sinan Yüksel, MHP Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer ve partililer katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası