Ege Postası
Geri

MHP lideri Bahçeli ifade sonrası konuştu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli ifade verdikten sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.
MHP lideri Bahçeli ifade sonrası konuştu
Haberler / Politika
13 Temmuz 2016 Çarşamba 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hakkında 9 farklı fezleke bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadeye davet edilmişti.

Çağrıya olumlu yanıt veren Bahçeli, saat 14.00’te ifade vermek üzere Ankara Adliyesi’ne geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da ifade vermeye çağrılmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'a makamında ifade verdi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı bildirilmişti.  

İFADE SONRASI AÇIKLAMA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ankara adliyesinde ifade verdikten sonra basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:
Hepinizin bildiği gibi TBMM'de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması yolunda bir yasanın yasalaşması sonunda uygulama geçilmiştir.

Bu yasa çerçevesinde MHP genel başkanı ve Osmaniye milletvekili olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz siyasi konuşmalar çerçevesinde bir soruşturma başlatılmış bu çerçevede bugün savcılığımızın daveti üzerine bilgilerimizi sunmak üzere adliyeye gelmiş bulunuyoruz.

Bu uygulamayı basın yoluyla çok farklı abartılanlar olmuştur. Ancak bugünkü işlem sırasında görüldü ki çağrılar çok nazik bir üslupla yapılmıştır.
İşlemler de aynı çerçevede sürmüştür.

Geçmiş dönemdeki bazı uygulamaları güncelleştirerek gündeme getirmek uygun değildir.
Dokunulmazlıkların fezlekeler yoluyla muhatabı kimse gönül rahatlığı ile gelip bildiklerini anlatarak adaletin yükselişini ortaya koymalılar.

Bahçeli, soru üzerine ifadesini yazılı olarak verdiğini bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Talimat Bürosu, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ifade vermesi için Bahçeli'ye tebligatta bulunmuştu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, Bahçeli hakkında 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle "halkı alenen tahrik" suçundan soruşturma açtığı bildirilmişti.

BAHÇELİ'NİN SAVCILIĞA VERDİĞİ YAZILI İFADE

Bahçeli'nin avukatı Hamit Kocabey'in hazırladığı yazılı ifade gazetecilere dağıtıldı. 

Yazılı ifadede, Bahçeli'nin 23 Mart 2013'te Bursa'da "Milli Değerleri Koru ve Yaşat" kapsamında düzenlenen mitingdeki sözleri üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

Söz konusu ifadede, Bahçeli'nin sözleri üzerine miting meydanındakilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" şeklinde tempo tuttuğu, Bahçeli'nin de "Onun da zamanı gelecek" şeklinde mukabelede bulunduğu belirtilerek, "Müvekkilimin konuşma metni incelendiğinde, iddia olunan suçu işlemediği ve alenen bölücü ve yıkıcı PKK terör örgütünü hedef aldığı açık ve nettir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Konuşmada tahrik olmadığı bildirilen ifadede, şunlara yer verildi: 

"Bir tahrik olduğu düşünülüyorsa Türk milletinin PKK terör örgütüne karşı uyarılmasından söz edilebilir ki bu durumda PKK terör örgütüne karşı ülkeyi adım adım gezip, milleti uyanık ve diri tutmak, bu savcıya göre suçtur. Muhalefet parti lideri olan müvekkilimin yapması gereken, milleti bilgilendirme ve uyarma şeklindeki anayasal görevi de suçtur. Bunun kabulü mümkün değildir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası