Ege Postası
Geri

MHP'nin 154’lükler listesindekiler ne yapacak?

MHP'nin Sinan Ateş davasıyla ilgili hazırladığı 154 kişilik listede yer alanlar süreci takip edeceklerini söyledi.
MHP'nin 154’lükler listesindekiler ne yapacak?
Haberler / Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

 MHP'nin siyasetçi ve gazetecilerden oluşan 154 kişilik liste hazırlatması gündemdeki yerini koruyor.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, "154’lükler şimdi ne yapacak?" başlıklı köşesinde MHP'nin listesinde yer alan isimlerle konuştu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Kaale almıyorum. Önemsemiyorum. Kendi ülkü ocakları başkanını tetikçilere öldürten bir zihniyet benim için ancak mücadele edilecek bir zihniyettir. Mücadeleme devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Listede yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Böyle siyaset yapılmaz. Devlet gücünü yanlış şekilde kullanan ve maddi menfaat sağlayan bir yapı oluştu. AK Parti camiası kiminle ortaklık yaptığının farkında mı bilmiyorum. Kuruluştaki değerlere bakıyorum bugün kimlerle yanyana olmak zorunda kaldığına bakıyorum, üzülüyorum. Bu kadar suçun AK Parti ile yanyana anılmasındaki rahatsızlığı görüyorum" dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ise, dilekçeyi 'alınganlık üzerine kurulmuş bir metin' olarak nitelendirerek, "Kimse MHP’yi kendi kendine telaffuz etmedi. Bizzat ortadaki yargılamada sanıkların kendisi MHP’li irtibat ve iltisaklı. Bu soruşturmayı ve kovuşturmayı, kolluk ve yargı yaptı. Ayrıca hangi yetkiyle bu listeyi yapıyorsunuz. "Hukuk içinde" deseler de yaptıkları açık bir hedef gösterme. Ben öncelikle devletin ne yapacağını merak ediyorum. Mahkemenin reddederek yok hükmünde saydığı bu dilekçe için görev önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nda. Devlet aklının ve ahlakının ortaya çıkmasını bekliyoruz. Buna da makul bir süre tanıyoruz. Eğer bu akıl ve ahlak ortaya çıkmazsa biz hakkımızı kullanırız. Ben ve genel başkanım süreci bu şekilde takip ediyoruz" diye konuştu.(DUVAR)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası