Ege Postası
Geri

MHP'nin hedefinde iktidar vardı

Bayramın ikinci gününde biraraya gelen MHP İzmir İl Teşkilatı'nın hedefinde bir kez daha AK Parti iktidarı vardı. Son günlerde artan terör olaylarının sorumlusunun AK Parti olduğuınu belirten MHP'li Oktay Vural ve partinin İl Başkanı Necat Karataş, kritik 1 Kasım mesajları verdi. MHP'nin hedefinde iktidar vardı
MHP'nin hedefinde iktidar vardı
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2015 Cuma 17:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Teşkilatı'nda gerçekleşen ve partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir Milletvekilleri Oktay Vural, MHP İzmir milletvekili adayları, il ve ilçe yöneticileri katılım gösterdi.


Gerçekleşen bayramlaşma merasiminin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İl Başkanı Necat Karataş ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, son günlerde ülkede başlıca gündem maddesi olan terör olayları, seçim hükümeti ve yaklaşan erken seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.


HAKKINI HELAL ETMEDİ
İlk olarak sabah saatlerinde gelen ve bayrama gölge düşüren şehit haberleri sonrasında üzüntülerini dile getiren MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, hain saldırıyı kınayarak, "Buruk ve acı bir bay yaşıyoruz. 10 Temmuz’dan beri Türkiye 138 vatan evladımızı şehit verdik. Böyle bir günde son derece üzüntülüyüz. 138 şehidin gelmesinde vebali olan çözüm denen yıkım sürecini yönetenleri Allah’a havale ediyoruz. Onlara hakkımızı helal etmiyoruz" dedi.

1 KASIM MESAJI: İZMİRLİYE YOLSUZLUKLARI ANLATACAĞIZ
İl Başkanı Karataş sözlerinin devamında İzmir'den aday olan AK Parti'li Binali Yildırım'a seslenerek, "Binali Yıldırım, Türkiye’nin sorunlarına terör, işsizlik ve ekonomi olduğunu ortaya koydu. Kısmen doğrudur ve bu bir itiraftır. 13 yıllık bir iktidarın 11 yıllık bakanı bunları söylüyorsa bu bir itiraftır. Ama eksik itiraftır. Burada terör sorunu vardır ama burada ihaneti unutmamak lazım. Terör örgütüne göz yummak ihanettir. İşsizlik her geçen gün artıyor, ekonomik daralma yaşanıyor. Bunların hepsini anlatacağız. Bunların hepsini İzmirli hemşerilerimizle paylaşacağız. İzmirliye yolsuzluk ve rüşveti unutturmayacağız. Biz 13 yıllık hükümetin itirafıyla yetinmeyecek ve anlatacağız. 1 Kasım’da MHP’nin tek başına iktidara gitmesi gereken gücü alacaktır” ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜM DİYE DİYE..."
Karataş'ın ardından partililiere seslenen İzmir Milletvekili Oktay Vural'ın da gündeminde terör olayları vardı. "Bugün iki şehidimiz var" diyen Vural, şunları kaydetti: "Bize bu acıları yaşatanlar, Kurban Bayramı’nı idrakinde olmayanlardır. Bayramı kutluyoruz ama acı. Her gün haberleri izlerken endişe içindeyiz. 100 yıl önce bu ülkeye getirilen Sevr, bugün çözüm adı altında önümüze getiriliyor. Yıllarca çözüm diye Kürt vatandaşlarımıza sorun diyenler, ama PKK’ya göz yumanlar, Dolmabahçe’de mutabakat hazırlayanları her vatandaşımızın iyi idrak etmesi gerekiyor. Çözüm süreci içerisinde silah stokladılar diye görmezden gelenler, yollara bomba yerleştirenler vicdanınız var m? Bu acılara yaşatanlar vicdanınız sızlanmıyor mu'  Herkes uyanık olmalıdır. Yıllardan beri çözüm diye ülkeyi bu hale getirenler, bizi kanla besleniyor diye suçlayanlar  yeni bir aldatma peşindeler. Buna izin veremeyiz.”

MİLLETE NE ANLATACAKSINIZ'
7 Haziran'dan sonra yaşanan süreci de yorumlayan Vural şöyle devam etti: "Eğer düşünün AKP 9 puan düşüp  MHP yükselmeseydi, bunların kılları bile kıpırdamazdı. Bizi çözüm sürecine ortak etmek istediler olmadık. Bizi HDP’nin olduğu hükümete ortak istediler olmadık. MHP’yi bu kirli kumpasa ortak etme çabalarına izin vermedik.  Şimdi bu ülkenin güzel oylarını alıp PKK’yı koruyan AKP kılavuzları hangi yüzle İzmir’den oy istiyorla? Neyi savunacaksınız Habur’u mu, Dolmabahçe’yi mi, İmralı’yı m? MHP olarak gelin bu süreci durduralım dedik. Gelin 4 maddeyi kabul edin dedik kaçtılar. Çözüm ortaklarını ürkütmek istemiyorlardı."

HDP'LİLERE YÜKLENDİ: GÖSTERMELİK İSTİFA
Geçtiğimiz gün HDP'li bakanların istifasıyla ilgili de konuşan Milletvekili Vural "MHP’nin iradesini AKP ve HDP’ye ortak ettiremeyenler, ondan sonra baktılar ki MHP onlarla bir olmuyor üst akıl devreye girdi.  Göstermelik HDP’li bakanlar istifa etti. Neredeydiniz düne kada? Sınır ötesi operasyon tezkeresi geçtiği zaman neredeydiniz'  Cizre ile ilgili olduğu zaman neredeydini? Ne zaman MHP’nin bu hükümette olmayacağına ilişkin kesin tavrı anladılar, o zaman istifa ettiler. Şu hükümete bakın 21 Ağustos’ta tezkere imzalanıyor. 28’inde hükümeti kuruyor. Bu iktidar neden hükümetin önüne o tezkereyi koymad? Bunlar çözüm sürecini seçimden sonra tekrar ortaya koyabilmek için al gülüm ver gülüm yapıyorlar. Terörle bu mücadele bu ülkenin beka meselesidir” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası