Ege Postası
Geri

CHP İl Başkanı Serter AK Parti'ye meydan okudu

İzmir'de 7 Haziran'da 12 milletvekili çıkaran CHP, yüzde 44 oy aldığı kentte milletvekili aday listesinde değişiklik yapmadı. AK Parti'nin en büyük kozu Binali Yıldırım'a karşı mücadele verecek olan CHP'nin İzmir İl Başkanı Bedri Serter, "Değil Binali Yıldırım'ı Bakanlar Kurulu'nu getirseler sonuç değişmez. İzmir'de AK Parti'nin karşılığı yoktur. Oylarındaki düşüş daha da artacak" dedi. CHP İl Başkanı Serter'le
CHP İl Başkanı Serter AK Parti'ye meydan okudu
Haberler / Yerel Politika
25 Eylül 2015 Cuma 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, DHA'nın sorularını şöyle yanıtladı:
 
CHP İzmir'de 1 Kasım seçimi için nasıl bir strateji kuracak' 
"Öncelikle oy alamadığımız sandıkları tespit ettik, seçmenin bize neden oy vermediğini araştırdık, raporladık. Bu raporlarımızı pazartesi günü milletvekili adaylarımızla paylaşarak kimlerin hangi yerlerde kampanya yürüteceğini değerlendireceğiz. Bize oy vermeyen seçmeni ikna edeceğiz. Saha çalışmalarımız burada artacak, söylemlerimizi ona göre şekillendirip parti politikalarımızı ön plana alacak şekilde ikna yöntemi kullanacağız. Sadece aktif görevdeki partililer değil eski milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, il ve ilçe başkanları, kadınlar ve gençler herkes sahada olacak. Herkes görev alacak. Kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden çalışacağız."
 
AK Parti'den Binali Yıldırım'ın adaylığı İzmir siyasetini nasıl etkiledi' 
"CHP İzmir'de iktidarda. Binali Yıldırım'ın üçüncü seçimi. 2014 Mart'ında yüzde 36 oy aldı. Şimdi yüzde 26'lar. İşleri zor. Bu erime daha da sürecek. Halk onlara ilgi göstermiyor. İzmir'de aydın, özgürlüğüne düşkün, demokratik, saydam ve yaşamına dokundurtmamak isteyen bir halk kitlesi var. AKP bunun tam tersi. İsterse Bakanlar Kurulu'nu getirsinler halkımız için, CHP için bir şey ifade etmez. Bizim başarımız ortada. Halka dokunuyoruz, halkla iç içeyiz. Bu seçimde partimizin tek başına iktidarı için İzmir'den en büyük desteği vereceğiz."
 
Milletvekili aday listenizde değişiklik yapmamış olmanız örgütte ve İzmir kamuoyunda nasıl değerlendirildi'
"Adaylarımızla üç ay önce yola çıktık, seçildiler görev yaptılar. Biz ekibimize adaylarımıza güveniyoruz. Daha yapacakları çok iş var. Seçimde başarılı da olduk. Bizim yarışımız kendimizde. Çıtayı biz koyuyoruz. Bu nedenle adaylarımızda değişiklik yapmadık. En yüksek oyu alarak oylarımızı katlayarak 1 Kasım'da yeni bir çıtayı belirleyeceğiz."
 
Seçimde saha çalışmaları ne zaman ve nasıl başlayacak' 
"Saha çalışmalarına bayramdan bir gün önce arife günü başladık. Milletvekili kurban satış alanlarındaydı. Kadınlarımız, gençlerimiz huzurevlerine gitti. İzmir'de görevdeki parti yöneticileri eskiden görev alanlar yakasında CHP rozeti taşıyanlar ya da üye olmayıp sempati duyanlar hep birlikte sahadayız. Girmedik ev, ziyaret edilmedik esnaf, derdi dinlenmeyen köylü kalmayacak."
 
1 Kasım seçimi için ne kadarlık bir bütçe hazırladınız'
"Partimizin seçim bütçesi Genel Merkez tarafından belirleniyor, oradan destek alacağız. Bunun yanısıra örgütün her kademesinde görev yapanlar maddi manevi destek verecek. Bu seçimde de AKP yine arkadan dolanarak Cumhurbaşkanlığı'na tahsis ettiği rakamı beş katına çıkararak kendilerine bütçe oluşturmaya çalıştılar ama bunlar halkın gözünden kaçmıyor. Her şey ortada. Halk hesabını sandıkta kesecektir."
 
İzmir için 1 Kasım seçim tahmininiz nedir' 
"İzmir'de yeniden en yüksek oy oranı ve en yüksek milletvekili temsili ile Türkiye'ye örnek olacağız"
 
Seçim kampanyasında görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçmek için önlemleriniz var mı'
"Bildiri, afiş pankart ve broşürlerimizi geri dönüşümlü kağıtlara bastırıyoruz. Naylon ve plastik kullanımı azaltıyoruz. Sesli araçlarımızı belki hiç çıkarmayacağız. Görüntü ve gürültü kirliliği yaratmamak halkı rahatsız etmemek için her önlemi alacağız. Adaylarımızda bu konuda çok duyarlı."
 
İzmirli seçmene çağrınız nedir' 
"Ülke olarak çok gergin, çatışmalı günler geçirdik, geçiriyoruz. Her şehitte ciğerlerimiz yanıyor, güvenlik kalmadı, ekonomide ciddi kriz var. İcralar, karşılıksız çekler arttı, iflaslar başladı. Çiftçi perişan, üretim yok, gençler işsiz, çalışanlar güvenliksiz. Böyle bir ortamda sandık geliyor. Türkiye'yi bu hale getirenlerden halkımız hesap soracaktır. Türkiye'yi idare eden her kişi kendi makamının ağırlığını halkı için kullanmak zorunda. Kendi menfaatleri doğrultusunda kendi yaptıkları hataları ve gıybetleri örtmek için siyaset yapmamalılar. Bunu halk artık çok iyi biliyor. 13 yıldır göz yumulan bu iktidarı 1 Kasım'da yerle bir edeceğiz."(Elif DEMİRCİ-DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası