Ege Postası
Geri

CHP Bayraklı'da bayram mesaisi

Cumhuriyet Halk Partisi Bayraklı İlçe Başkanlığı Kurban Bayramı öncesinde organize ettiği törene katılan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, 1 Kasım erken seçimlerine yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Karabağ ilginç bir çıkışa imza atarak, "Genel Başkanımız çıktığında, ben tek başına CHP'yi iktidar yapacağım demeli. Yoksa ben yüzde 28 oldum, yüzde 29 oluyoruz hesaplarıyla anılan bir partinin belediye başkanı olmak istemiyorum" dedi. Karabağ ayrıca, kendilerine solcu diyenlerin HDP'ye oy vermesini eleştirdi. Başkan Karabağ'ın hedefinde HDP vardı
CHP Bayraklı'da bayram mesaisi
Haberler / Yerel Politika
22 Eylül 2015 Salı 23:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP Bayraklı İlçe Örgütü Havuz Düğün Salonu'nda geniş katılımlı bayramlaşma programı düzenledi. Düzenlenen programa İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, CHP İzmir Milletvekili adayı Atilla Sertel,  CHP Bayraklı eski İlçe Başkanı Levent Ölçer, CHP Bayraklı meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Açılış konuşmasını yapan CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, bayram mesajı vererek partilileri selamladı.

KARABAĞ: BİZİM ESAS HEDEFİMİZ...
"Genel Başkanımız çıktığında, ben tek başına CHP'yi iktidar yapacağım demeli. Yoksa yüzde 28 oldum, yüzde 29 oluyoruz hesaplarıyla anılan bir partinin belediye başkanı olmak istemiyorum ben" diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Partimizin Doğu'da ve Güneydoğu'da şuanda oy alma şansı yok. Biraz gerçekçi olalım. Kürt kökenli seçmenler, etnik ve din eksenli zeminde paylaşılmış. İki tarafın da arkasında silahlı güç var. Bizim esas hedefimiz Karadeniz'de,  İç Anadolu'da, Ege'de Akdeniz'de yüzünü üniter yapıya, bayrağına dönmüş, Türkiye'nin bölünmez yapısı birinci sevdası olan seçmen olmalı. Kürt seçmenlerle konuşmalı, onlara anlatmalıyız. Kurtuluşun sol olduğunu söylemeliyiz ama bizim tek başına iktidar olmamız gerekiyor bunu biz bir türlü söyleyemiyoruz biz" şeklinde konuştu.
 
HDP'YE OY VERENLER IRKÇILARA OY VERİYOR
HDP'ye oy veren CHP seçmenine seslenen Başkan Karabağ, "Geçen seçimde iki ay kala emekliye, işçiye, çiftçiye bir süre vaatlerimiz oldu. O gün ki siyasi havada seçmen tarafından satın alınmadı. Çünkü birinci mesele AKP'den kurtulmaktı. 25'e takılıp kaldık. Biz Atatürk'ün partisiyiz. Benim genel başkanım televizyona çıktığında bangır bangır biz Mustafa Kemal'in partisiyiz diyebilmelidir. Bayrağını sonuna kadar savunan,  yalandan milletyeçilik yapıp ondan sonra AKP'ye destek verenler gibi değil, gerçekten bu ülkeyi seven insanlara Kürtlerle Türklerin birlikte yaşayabileceğini söyleyebilmeliyiz. Dünyada bakın Fidel Castro, Türkiye'ye size verilmiş en büyük nimet Mustafa Kemal Atatürk'tür demiş. HDP solcudur diyerek gidip HDP'ye oy veren CHP'li seçmene sesleniyoruz. Sol parti biziz. Biz kendimizi takdim ederken, biz ilericiler, yurtseverler ve devrimciler derdik. İlericilik, yurtseverlik solun içerisindedir. Yurdunu sevmeyen adam solcu olabilir mi'  Sevgili Deniz Gezmiş asılırken 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' demedi m? Yaşasın Kürdistan mı dedi, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti mi dedi'  Bir tane ayrılıkçı çıksın söylesin Deniz Gezmiş bunu söylememiş diye. Siz Deniz Gezmiş'ten daha mı solcusunu? HDP'yi solcu bir parti olarak asla kabul etmiyorum. Irkçı bir parti asla solcu olamaz. HDP asla solcu bir parti değildir. Solcuyum diye gidip HDP'ye oy verenler ırkçılara oy veriyorlar" ifadelerini kullandı.
 
"NEDEN MHP'NİN OYLARI YÜKSELİYOR'"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü en şiddetli şekilde söylemesi gerektiğini  vurgulayan Karabağ şunları söyledi: "Benim milletvekili ve adaylarım Atatürk'ü, bayrağı Cumhuriyet sevgisini daima konuşmak zorundalar. Emekliye, işçiye, işsize zaten vereceğiz bizim dünya görüşümüz zaten böyle. Vazgeçilmez sevdamız Türkiye'nin bölünmez bütünlüğü olmalıdır. Neden MHP'nin oyları yükseliyo? Milliyetçi, ulusalcı duyguları olan insanlar bize oy vermek durumunda. Bu söylemleri geliştirmeliyiz. Başka şekilde bu parti iktidar alternatifi olamaz. CHP'nin varoluş sebebi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Benim genel başkanımı kimse frenlememelidir. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü en şiddetli şekilde söylemeli. Aman dört tane Kürt ayrılıkçı kızacak diye bunları söylemenin bir anlamı yok. Bayraklı'da biz kimseyi ayırmadık. Solcuların bizimle birlikte söylediği şeyleri söylüyoruz. Solcu biziz, ulusunu ülkesini seven adam solcudur. Genel merkeze gideceksiniz sayın adaylarım, genel başkanımıza ve bu duyguları taşıyan genel başkan yardımcılarına, taşımayan varsa söylemeyin. Gerçek yurtseverlerin eline teslim edecek günler gelecek. Bunları sizin yapacağınızı biliyorum. Bayraklı Belediyesi olarak fuarda bayrak dağıtıyoruz. Biz korkak insanlar değiliz bu ülkeyi onlar da sevecek biz de seveceğiz 29 Ekim'de yine en büyük etkinliği Bayraklı'da yapacağız. Bayramınızı kutluyorum hepinizin gözlerinden öpüyorum."
 
SINDIR ADAY SIRASIYLA İLGİLİ KONUŞTU
7 Haziran'da sandıktan halkın AK Parti'yi tek başına iktidar görmek istemediği mesajı çıktığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, CHP'nin koalisyon kurma çabasını son güne kadar sürdürdüğünü belirtti. Herkesin bayramını kutlayan Sındır, kimin hangi sırada olduğunun önemi olmadığını vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Benimle ilgili ilk YSK'da partimizin verdiği listede Sayın Atilla Sertel 6. sırada ben 7. sırada önseçim 3 kontenjan adayımız yerlerini bularak bir liste vermiştik. Sonradan YSK'nın bir şekilde Sertel'in adaylığını düşürmesi sonrasında partimiz önseçim kuralına göre beni bir üst sıraya, tüm önseçim sırasını bir üste kaydırarak liste verdi. 7 Haziran seçimleri sonrasında milletvekili olma onuruna nail oldum. Bu seçimde de Sayın Sertel'in önseçimden çıkmış bir arkadaşımız olarak 6. sıradaki yeri korunarak YSK'ya listemizi verdik. Hiç önemli değil, o sıra bu sıra veya o kişi bu kişi hiç önemli değil. Bizim kadrolarımızda hepsi birikimli çok değerli dostlarımız. Kimin hangi sırada olduğunun hiç önemi yok ama CHP'nin birinci sırada olması hepsinden önemli. 1 Kasım arifesinde Kurban Bayram'ında birlikteyiz. Bu bayram nedeniyle sizden ricam, geçmişte aranızda bir şekilde yarışa girdiysek, bundan sonra bütün kırgınlıklarımızı geride bırakalım."
 
SERTEL: BAYRAKLI'YI TESLİM ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ
CHP İzmir Milletvekili Adayı Atilla Sertel, Bayraklı'nın Türkiye'nin aydınlık bir yüzü olduğunu belirterek, Bayraklı'yı ele geçirmek isteyenlere karşı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'la birlikte çok mücadele verdiklerine dikkat çekerek, "Bayraklı'yı ele geçirmek için çok uğraş verdiler. Burada onların bakış açısıyla rant vardı bizim bakış açımızla halk vardı. Halkın ranta karşı mücadelesini ve bu salonu anımsıyorum. Hasan Başkan adayıydı. 3 bin ya da üzerinde insan o gece buradayız coşkuyla inletmişti. Uğur Dündar, Tuncay Özkan ve ben destek için inanılmaz bir miting gerçekleştirmiştik. Sonrasında Bayraklı'yı teslim etmedik, etmeyeceğiz. Bu bölgede yaşayan insanlar namus ve onuruyla yaşıyorlar belki çok fazla kazanmıyorlar. Bayraklı'daki bütün mahalleleri toplasak, onların üç beş gemisini almaya gücümüz yetmez ama bu bölgenin insanları helal yemeyi bilen insanlar. Onlar buna rağmen dini kullanıyorlar. Kimsenin kimseyi dinle yargılamadığı bir ülke olmalıyız. Solcular ve sosyal demokratlar dil ve din üzerinden siyaset yürütemezler. 400 milletvekili alamadığı için ülkede müthiş bir kan dökülmesi başladı. Bu ülkede bayramlar sadece Kurban Bayramı'nda kesilmeli. Çocuklarımızı, gençlerimizi, insanlarımızı asla kurban etmemeliyiz. Barışı kurulacak tek siyasi parti CHP ve CHP'nin izlediği yoldur" diye konuştu.
 
ALPER'DEN 1 KASIM MESAJLARI
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise "Ülkenin bekası için, Cumhuriyetin geleceği için her zaman direndik ama başımızda bir AKP faşizmi var. CHP milletvekili arkadaşlarımız kendi yerini hep korudu. Burada örgüt için verdiği mesaj çok önemlidir. Ben bakan olacağım değil, ben başbakan yardımcısı olacağım değil partinin kurumsal kimliğini ön plana çıkaran, Cumhuriyet Halk Partisi hedeflerini öne çıkaran bir anlayıştır. Hiç kimsenin kimliği bu partinin üstünde değil. Bu partinin emekçileri bu halkla bütünleşmiş yerel de ve genelde iktidar olmanın yolu halka dokunmaktan geçen. Halkla bütün olan Bayraklı Belediye Başkanımızın, kurucu belediye başkanımızın 2009'dan beri Bayraklı'da ürettikleri de yaptıkları da sokaklarda dolaşarak yaptıklarından dolayı yerel de bu nedenle başarılıyız. Bütünlük içinde olduğumuz için birbirimizi kıskanmadan el ele kol kola hiçbir zaman en önde belediye başkanımızla iç içe olduk. Zaten iyi şeyler yaptığınızda her zaman kendisiyle onur gurur duyuyoruz bunları yaptığı sürece yanında olmaya devam edeceğiz. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Sandık başkanlarımızla çalışmalarımızı mahalle mahalle devam ediyoruz. Bitirmek üzereyiz. 1 Kasım'da CHP'nin iktidara gelmesi için yönetim kurulu arkadaşlarımızla, kadın kolları başkanı ve yönetimiyle, gençlik kolları başkanı yönetimiyle bütün gönüllerimizle beraber Bayraklı'da girilmedik sokak kalmayacak. Hep beraber çalışmalarımız devam edecek. Genel Başkanımızı başbakan yapmak için CHP'yi iktidara getirmek için çalışacağız. Kurban Bayramınızı kutlarım" 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası