Ege Postası
Geri

CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı

CHP İzmir İl Örgütü Kurban Bayramı dolayısıyla Fuar İzmir Sanat’ta bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, 1 Kasım erken seçimleri için önemli mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yerli ve milli milletvekili istiyorum” sözüne tepki gösterildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “ Bana izah etsinler milli yerli hangis? Onun gibi düşünenler milli ve yerli, onun dışındakiler değil. Kürtler, Çerkezler milli değil m? Balkanlar’dan gelen milli değil m? Bunlar görmediğimiz duymadığımız şeyler” dedi. CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı
CHP İzmir İl Örgütü bayramlaştı
Haberler / Yerel Politika
22 Eylül 2015 Salı 14:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Örgütü geleneksel hale gelen bayramlaşma törenini İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirdi. Törene ev sahibi İl Başkanı Bedri Serter’in yanı sıra İzmir milletvekilleri Ali Yiğit, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay, Tacettin Bayır, Aytun Çıray, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, Özcan Purçu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız,  adaylardan Atila Sertel, Nurgül Uçar, Muhsin Kurt, Ali Hıdır Uludağ ve Emir Cömert, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı AydoğanDİSK Genel Başkanı Kani Beko, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur,  Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra ilçe başkanları ve yaklaşık 200 kişi katıldı.  



SERTER:ACIMIZ TAZE İÇİMİZ BURUK

Bayramlaşma töreninde konuşan İl Başkanı Bedri Serter, 1 Kasım seçimleri için önemli mesajlar verdi. Ülkede yaşanan terör olaylarından dolayı acıların taze olduğunu belirten Serter, "Millet olarak kardeşliğe, paylaşmaya ve hoşgörüye en çok ihtiyacımızın olduğu günlerde, hepimiz için kutsal olan Kurban Bayramını kutluyoruz" dedi. 400 vekil uğruna ülkenin sürüklendiği kaos ortamını halkın gördüğüne dikkat çeken Serter, "İşte tam da bu noktada, şimdi daha çok çalışmamız gerekiyor. Daha çok el sıkmalı, daha çok kapı çalmalı, daha fazla insana dokunmalı, gidilmedik köy bırakmamalıyız" şeklinde konuştu.

 "İNANCIMIZ SONSUZ"
"Artık bizim gibi sorumlu ve ülke sevdalısı CHP'lilerin şikayet etme, isyan etme lüksü yok. Bizler için şimdi, günü gece ederek çalışma vakti" diyen Serter sözlerini şöyle sürdürdü: "Emekliye, İşçiye, kadına, aileye, gençliğe ve geleceğimiz olan çocuklarımıza verdiğimiz değeri ve onlar için hazırladığımız projelerimizi anlatmak mecburiyetindeyiz. Huzuru getirecek, kalkınmayı getirecek, Kardeşliği yeniden sağlayacak tek partinin, CHP olduğunu tüm halkımızla paylaşmak mecburiyetindeyiz. Biz örgütümüze, partililerimize ve partimizin kurumsal kimliğine güveniyoruz, Sayın Genel Başkanımıza da inancımız sonsuz, biz ülkemizi ve milletimizi çok seviyoruz. Bizim sevgimiz çıkarsız, bizim sevgimiz yaşatmak için, bizim sevgimiz huzur vermek için, bizim sevgimiz özgürlük-kardeşlik ve barış için."



“CHP’Lİ OLMAK NAMUSLU ADAM OLMAKTIR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan, CHP’li olmanın namuslu olmak anlamına geldiğini belirterek, şunları söyledi:
“Ülke ne zaman sıkıntıya düşse can simidi CHP’dir. CHP’li olmak başlı başına bir olay. Bir CHP’li her zaman ülkesinin toplumunun milletinin menfaatini partisinin menfaatinin üstünde görür. Güzel bir arazi gördüğü zaman onu ‘nasıl ranta çeviririm’ diye düşünmez. ‘Bunu halka nasıl mal ederim’ diye düşünür. Toplumu ayrıştırmaz toplumun her kesimini samimiyetle kucaklar, hiçbir yöntemle bölücülük yapmaz. CHP’li olmak namuslu adam olmaktır. CHP’li olmak 1922’de Belkahve’den yanan İzmir’e bakarken Atatürk’ün yanındaki büyük devlet adamı İsmet Paşa’nın söylediği bir söz var. Paşa ‘başka işlerimize bakalım’ der. O başka işler bağımsızlık, cumhuriyet, halkçılıktı. O başka işler bizim işimiz artık. Ülkemizi gerçekten tam bağımsız laik, vatandaşlık duygularıyla bağlı millet yapmadan bizim görevimiz bitmez. CHP yeri geldi mi partisini ülkesi için feda eder.”

“CUMHURBAŞKANI DEMEK İÇİMDEN GELMİYOR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Aydoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli ve yerli milletvekili istiyorum” sözünü hatırlatarak, tepkisini şöyle anlattı:  
“Görmediklerimizi duymadıklarımızı duyuyoruz. Din mezhep bölünmüşlüğü yoktu. Şimdi benden senden olayları başladı. Bakınız bir cumhurbaşkanı, içimden öyle gelmiyor ama söylemek zorundayım ‘milli ve yerli milletvekili’ istiyor. Böyle bir şeyi düşünebiliyor musunu? Böyle bir lafı düşünebiliyor musunu? Bana izah etsinler milli yerli hangis? Onun gibi düşünenler milli ve yerli, onun dışındakiler değil. Kürtler, Çerkezler milli değil m? Balkanlar’dan gelen milli değil m? Bunlar görmediğimiz duymadığımız şeyler. Bugün bağımsız tarafsız cumhurbaşkanı, meclis başkanı parti mitingleri yapıyor. Bir şey kazandırmaz ama bunlar tarihe geçecek. 13 yıldır iktidardaydınız elinizi tutan mı vardı'”



“İZMİR’E YAN GÖZLE BAKIYORLAR”
Aydoğan, AK Parti’nin İzmir’i yerli ve milli görmediğini bu nedenle düz değil yan gözle baktığını ileri sürerek, şöyle konuştu: 
“İzmir yerli ve milli değil onlar için. İzmir onlar için yerli ve milli değil bize yan gözle bakıyorlar düz gözle bakmıyorlar. Mezbaha çürüyor bize mezbahayı vermiyorlar. Hangi milletvekili hangi bakan biri bir laf etti mi ‘bu belediyenin malı’ dedi m? İl Genel Meclisi’nin malları dağıtılırken bir çöp verilmedi. Biri çıkıp ‘ayıp günah bu yerelin malı’ dedi m? Şimdi ‘İzmir’i kalkındıracağız’ diyorlar. Karışmasınlar kardeşim. Oyumuz bugün yüzde 25 olabilir ama yüzde 60 bizi seviyor, destekliyor. ‘Milletvekilleri milli ve yerli olacak’ sözüyle her şey bitmiştir. Türkiye köpek dolabına girmiştir. Doğu’yu ABD’ye vermiştir. Ama bu dolaptan çıkacağız. Açıkça ortada görülen bölücülüğe karşı birlik içinde olmalıyız. Kimse bizi bölemeyecek. Bir partinin başarısı ilçede olur. İlçesi sağlam olan bir partinin ili sağlamdır. Politikamızı ilçelerde yapalım. Bölünmeye kepazeliğe son verelim.”

Konuşmaların ardından partililer, milletvekilleri ve adaylarıyla el sıkışıp, sıkıp kucaklaşarak bayramlaştı.
 


SELAMLAŞARAK KIRMIZI KARANFİL DAĞITTILAR
Öte yandan CHP Konak İlçe Örgütü de saat kulesinin önünde bayramlaşma töreni gerçekleştirdi. Konak İlçe Örgütü'nün bayramlaşma törenine, CHP İzmir milletvekilleri Özcan Purçu ve Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve çok sayıda partili katıldı. Bayramlaşmada konuşan ilçe başkanı Mehmet Şakir Başak, "Bugün bayramlaşmamızı Konak Meydan'ında halkla kutlamaya karar verdik bunun nedeni şuydu; bugünlerde toplumsal anlamda yaşadığımız olumsuzluklar, ön yargılar, ötekileştirmeleri ortadan kaldırmaya yönelik Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihi bir sorumluluğunun varlığının farkındayız. O açıdan CHP örgütü olarak milletvekilleri, belediye başkanları ve mensuplarıyla halkımıza bir dokunuş, bayramlaşmayı halkımızla acı günleri, tatlı günleri halkımızla, birebir kol kola omuz omuza olduğumuzun bir göstergesi, fırsatıdır. Bu fıratı değerlendirmek adına halkımızla bayramlaşmayı ön gördük. Tabi bu bir kıvılcım bundan sonraki projemizin ilk adımı halkımızla buluşma noktasında bundan sonraki süreçte halkımızla kucaklaşan hemşehrisiyle kucaklaşan, komşusuyla kucaklaşan selamlaşan bir projeye adım atacağız. Bu projenin ilk adımıydı. Bundan sonra sokakta yürürken, insanların nereli olduğuna bakmaksızın, mezhebine, partisine ve rengine bakmaksızın selamlaşmayı ön gören bir anlayışı bir projeye çevirmek adına bayramlaşmayı kutlama noktasında dile getirmek için geldik" dedi.



PEKDAŞ: TÜRKİYE İÇİN UMUT OLSUN

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, "Bir bayrama girdik, bayramlar sevginin saygının, hoşgörünün, barışın hasıl olması gereken günler. Biz de bu bayramın Türkiye için umut olmasını diliyorum. Bu umut CHP'nin iktidarı umududur. Bu umut Türkiye faşizmin sonlandırılması umududur. AKP diktatörlüğünün sonlandırılması umududur. Bu bayramın bunun için bir başlangıç olmasını diliyoruz. Yaşadığımız acı günler umarım çok kısa sürede sona erer. Bunun için de el birliğiyle çalışmamız gereken zaman. Bu çalışmanın ilk adımı olan bir çalışma olarak kabul edilsin. Biz tüm hemşehrilerimizle kucaklaşalım. Hepinizin bayramını kutluyorum" diye konuştu.

PURÇU: 1 KASIM'DA DA YENİ BAYRAMIMIZI KUTLAYACAĞIZ
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ise "Bayramınız kutlu olsun. Bayramlar bizi birleştiren, hangi kültürden hangi kimlikten olursa olsun, bizi bir araya getiren önemli unsurlardır. Bugünde bir aradayız. İnşallah 1 Kasım'da da yeni bayramımızı kutlayacağız. 1 Kasım'daki bayram da tekrar buluşmak üzere" ifadelerini kullandı.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası