Ege Postası
Geri

MHP’li Vural: Amaç, daha az oyla daha fazla milletvekili çıkarmak

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Daraltılmış bölge doğrudan doğruya sandıktan çıkamayacak AKP ve PKK koalisyonunun sandıktan çıkmasını temin etmeye yönelik bir tezgah. Bunun amacı ve hedefi daha az oy ile daha fazla milletvekili çıkarmak."...
MHP’li Vural: Amaç, daha az oyla daha fazla milletvekili çıkarmak
Haberler / Politika
30 Temmuz 2013 Salı 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Daraltılmış bölge doğrudan doğruya sandıktan çıkamayacak AKP ve PKK koalisyonunun sandıktan çıkmasını temin etmeye yönelik bir tezgah. Bunun amacı ve hedefi daha az oy ile daha fazla milletvekili çıkarmak." dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Vural, daraltılmış bölge çalışması ile ilgili soru üzerine, "Daraltılmış bölge doğrudan doğruya sandıktan çıkamayacak AK Parti ve PKK koalisyonunun sandıktan çıkmasını temin etmeye yönelik bir tezgah. Bunun amacı ve hedefi daha az oy ile daha fazla milletvekili çıkarmak. Bu yönü ile bir taraftan Doğu ve Güneydoğu’da PKK’nın diğer taraftan da en yüksek oyu alan partinin lehine işleyecek bir sistem ile bölge barajlarını artırmak sureti ile bir daha ki seçimlerde iktidar olmayacak AKP’ye suni teneffüs yolu ile iktidar yolunu açmak. AK Parti ve PKK ittifakını ve koalisyonunu bir seçim işbirliğini gerçekleştirmek amacına yöneliktir. Amacı siyasidir. Demokrasi ile alakası yoktur. Bölgeleri daralttığınız zaman bölge barajı olur, bölge barajı olduğu zaman da daha az oyla daha fazla milletvekili çıkartarak adaletsiz bir seçim sistemini ama kendilerine yontulacak bir seçim sistemi gayreti içindedir. Bu da demek oluyor ki, Abbas zorda, AKP zorda, oylar düşüyor, daha az oyla daha fazla milletvekili; olmadı AKP-PKK-BDP koalisyon ve ittifakı. Bu AKP ile BDP’nin birlikte hazırladığı bir seçim tuzağıdır. Amacı ve hedefi çözüm ve barış süreci denilen bu ortakların millet iradesini gasbetme arayışıdır." diye konuştu.

Vural başka bir gazetecinin, "Mahalle aralarında ihbar kutuları koyma projesi hakkında değerlendirmeniz nedir'" sorusu üzerine, "Tencere tava ihbar kutuları mı'" diye sordu. Vural, "Artık herkes birbirini ihbar edecek. Bir korku imparatorluğu kurmak istiyorlar. Korku devleti insanları birbirinden şüpheli hale dönüştüren bir devlet yapısı. Böyle bir devlet yapısı içinde milletin kendisini hür hissetmesi mümkün değil.İnsanları birbirine düşman kılmak isteyen bir anlayış.” ifadesini kullandı.
Başka bir soruya karşılık Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin anayasasını yapmaya hazır olduklarını söyleyen Vural, "MHP olarak Türk milletinin milli kimliğini, Türk milletinin dilini, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, milli devlet, üniter devlet yapısını muhafaza edecek, güçlerin tekelleşmesine engel olabilecek bir anayasayı Türk milletine hizmet edecek bir anayasayı yapmak konusunda kararlıyız." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası