Ege Postası
Geri

Tezcan: İhbar kutusuyla mahalle kültüründeki dayanışmanın sonu hazırlanıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın "Sırdaş Polis İhbar Noktası Projesi"ne tepki gösterdi. Projeden vazgeçilmesini isteyen Tezcan, "Mahalle kültüründe 'mahalleli dayanışması'...
Tezcan: İhbar kutusuyla mahalle kültüründeki dayanışmanın sonu hazırlanıyor
Haberler / Politika
30 Temmuz 2013 Salı 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'nın "Sırdaş Polis İhbar Noktası Projesi"ne tepki gösterdi. Projeden vazgeçilmesini isteyen Tezcan, "Mahalle kültüründe 'mahalleli dayanışması' vardır. İhbar kutularıyla bu dayanışma kültürünün sonu hazırlanmaktadır." dedi.

Emniyet'in yürüttüğü projeye göre polisin uygun gördüğü sokak ve mahallelere yazılı ve sesli 'ihbar kutuları' yerleştirileceğini hatırlatan Tezcan, uygulamayla kimliğinin deşifre olmasını istemeyen vatandaşların, mahallelere kurulacak sistemle ister yazılı, ister sözlü olarak isimsiz bir şekilde ihbarlarda bulunabileceğinin vurgulandığını aktardı.

Gizli tanıklarıyla, ihbar e-mailleriyle iftira merkezleri kuran hükümetin bu proje ile yeni bir iftira merkezinin peşinde olduğunu savunan Tezcan, "Polisin görevini yurttaşlara bırakması demokrasiye aykırıdır. Komşuyu komşusuna şikayet ettiren projede, gezi olayları sırasında elinde sopayla AKP'nin polisliğine soyunan kişilerin ihbar merkezlerini bir temsilci gibi kullanacağı açıktır. Toplumu ayrıştıran, yurttaşların birbirine güven duygusunu zedeleyen bu uygulama 12 Eylül mantığıdır. Mahalle kültüründe 'mahalleli dayanışması' vardır. İhbar kutularıyla bu dayanışma kültürünün sonu hazırlanmaktadır. Yurttaşları ayrıştıran, bölen muhbirliğe özendiren bu projeden derhal vazgeçilmelidir." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası