Ege Postası
Geri

MKÜ’de 'Osmanlı’da Ermeniler' konulu konferans düzenlendi

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 'Berlin Antlaşması’ndan Tehcir’e Ermeni Meselesi' adlı konferans düzenledi.    Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı...
MKÜ’de 'Osmanlı’da Ermeniler' konulu konferans düzenlendi
Haberler / Güncel
15 Nisan 2013 Pazartesi 12:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 'Berlin Antlaşması’ndan Tehcir’e Ermeni Meselesi' adlı konferans düzenledi.

    Çankırı Karatekin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Beşirli’nin konuşmacı olarak katıldığı programa MKÜ Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Gündüz, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayı öğrenci katıldı.

    Açılış konuşmasını Doç. Dr. Ahmet Gündüz’ün yaptığı programda Ermenilerin tarihsel süreç içerisinde Türklerle olan ilişkileri ve emperyalist devletlerin çıkarlarına yönelik yapmış oldukları faaliyetleri ele alındı.

    Ermeni meselesinin çıkış noktası ve sözde soykırımı ayrıntılı olarak anlatan Prof. Dr. Mehmet Beşirli, konuşmasına soykırımın tanımını yaparak başladı. Prof. Dr. Beşirli, soykırımın tarihte bir milletin başka bir milletin kökünü kazımak yok etmek anlamına geldiğini söyledi. Beşirli, Sözde Ermeni sorunun Osmanlı’nın fazlasıyla başını ağrıtan uydurma bir hikaye olduğunu ifade etti.
    
    Birçok tarihçi ve diplomatların üzerinde durduğu ermeni meselesinin uluslararası medyada yalan bilgilerle donatıldığını dile getiren Prof. Dr. Beşirli, “Tarihimize baktığımızda uzun yıllar ayakta kalmayı başarabilen Osmanlı, içerisinde birçok etnik grubu barındırdı. Hepsi aynı haklara sahip olarak hoşgörü ortamı içerisinde günlük hayatlarını yaşadılar. Ticaretle uğraştılar, toprağı ekip biçtiler, Müslüman Türklerle en yakın kapı komşuluğu yaptılar. Bunların hepsi tamamen dış güçler tarafından Osmanlı Devletini parçalamak için icat edilen oyunlardır.” dedi.

    Gerek tarihçilerimiz gerekse de bürokratlarımız tarafından haklılığımızı uluslararası mecraya taşıyamadığımızı dile getiren Beşirli, “Özellikle bürokratlarımız bu konuda yeteri kadar bilgilendirilmedi. Belgeler İngilizce ve diğer dillere çevrilip dünya kamuoyuna anlatılamadı. Olayların günümüze kadar gelmesinde bizim de büyük kabahatlerimiz oldu.” diye konuştu.

    Beşirli konuşmasının sonunda, şanlı bir tarihe sahip olduğumuzu ve hiç kimseye dininden, dilinden, soyundan ve renginden dolayı baskı yapılmadığını söyledi. Tarihi saptırmalara açıklık getirilen ve yoğun ilgi gören program çiçek ve hediye takdimiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası