Ege Postası
Geri

Macar Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi Türk öğrenci bekliyor

Macaristan'da faaliyet gösteren bir grup Türk işadamı Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitenin eğitimi ve öğrencilere sağladığı imkanları yerinde inceleyen işadamlarından üniversite yönetimi Türk öğrenci talebinde...
Macar Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi Türk öğrenci bekliyor
Haberler / Dünya
22 Nisan 2013 Pazartesi 22:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Macaristan'da faaliyet gösteren bir grup Türk işadamı Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi'ni ziyaret etti. Üniversitenin eğitimi ve öğrencilere sağladığı imkanları yerinde inceleyen işadamlarından üniversite yönetimi Türk öğrenci talebinde bulundu. Devlet Üniversitesi olan üniversite, mezun öğrencilerine AB akreditasyonlu diploma veriyor. İngilizce ve Macarca eğitim veren Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi yabancı öğrencilerden lisans eğitimi için yıllık 3500 euro, yüksek lisans eğitimi için yıllık 4000 euro’dan öğrenci kabul ediyor.

Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı ve DEİK - DTİK Avrupa Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz ve TÜMİŞAD Başkan Yardımcısı Emin Altaç, Genel Sekreter Dr.Kamil Nas, İşadamları Hikmet Kadı, Serkan Bal, Tarık Tekeş, İhsan Mestek, Hüsnü Yesirci, Mehmet Burhan Tekbaş’tan oluşan heyet Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi’ni ziyaret etti. TÜMİŞAD heyetini, Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, Uluslararası İlişkiler Direktörü Dr. Gyöngyössy Katalin, Yabancı Öğrenciler Koordinatörü Vágó József, Dunaújváros FÅ‘iskola Üniversitesi bünyesinde kurulu Ecotech Közép-Európai Innovációs és Technológiai Nonprofit Közhasznú Zrt. Vakfı Başkanı Virág László ve Başkan Yardımcısı Sófalvi István ile görüştü.

Görüşmede Rektör Vekili Prof.Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika Türk İşadamlarını Macaristan'ın kalbi Dunaújváros Üniversitesinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Beş yıldır Türkiye ile ilişkilerinin bulunduğunu, Macaristan'da eğitim açısından güçlü, tanınan, AB içerisinde Erasmus Programını çok yaygın ve aktif olarak uyguladıklarını aktaran Prof. Mónika, “Türkiye'den Zonguldak Karaelmas, Bolu İzzet Baysal, Denizli Pamukkale, İstanbul Gelişim ve Mersin Üniversiteleri ile anlaşmamız bulunmakta. 1951 Yılında kurulan Üniversitemizde 3500 öğrenci eğitim görmekte. Malzeme mühendisliği, Makina mühendisliği, Mekatronik mühendisliği, İktisat, Ekonomi ve Eğitim Fakültelerimizde İngilizce ve Macarca eğitim vermekteyiz. Yabancı öğrencilerin ilk sırada tercih ettikleri okuluz. Çin, Kamerun, Ukrayna, İran, Finlandiya, İspanya, Almanya Brezilya, Portekiz, Afrika ve tabi ki de Türkiye'den öğrencilerimiz bulunmakta. AB standartlarında, modern, çağın ihtiyacına uygun iki katlı binalardan oluşan geniş kampüsümüzde, yüksek teknoloji ile donatılmış laboratuarlarımız, kütüphanelerimiz, tiyatro salonumuz ve anfimiz, konferans salonlarımız, eğlence salonlarımız, çok amaçlı spor salonlarımız, canlı yayın yapan TV ve radyo stüdyolarımız, öğrenci otelimiz, 390 tecrübeli, dinamik öğretim görevlimizle başarılı ve yeşil teknoloji ile hizmet vermekteyiz.” dedi.

TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz ise konuşmasında işadamları olarak her zaman eğitimin ve öğrencinin yanında bulunduklarını, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak sosyal ve kültürel konulara destek ve sponsor olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirtip şunları söyledi: “Bugün Dunaújváros Üniversitesi ziyaretimizdeki maksadımız da budur. Üniversitenizde bir çok Türk öğrenci eğitim görmekte. Bu ilişkileri daha da güçlendirmek ve üst seviyelere çıkartmak için buradayız. Üniversitenizi Türkiye tarafında temsil eden Hüsnü Yesirci'ye de teşekkürlerimi sunuyorum. Karşılıklı her iki ülke arasındaki öğretim görevlisi ve öğrencilerin sayısının artmasına katkıda bulunacağız. Türk Macar İşadamları Derneği olarak sosyal, eğitim ve öğretim konularında da heyecanlı, gayretli ve duyarlı davranıyoruz.”

Türk işadamları heyeti görüşme sonrası üniversite kampüsünü gezdi. Heyet şehir içindeki üniversitenin, yüksek teknolojiyi üst seviyede kullanmalarına rağmen mimari yerleşiminin yeşillikler içerisinde insanın rahatlatan ve dinginlik vermesine hayran kaldı. Heyet, medya iletişim ve mekatronik laboratuarlarındeki teknolojiyi üst seviyede buldu.

Üniversitede okuyan Türk öğrencilerle kampüste bir görüşme yapan işadamları üniversitenin eğitim ve öğretimi hakkında onların da görüşlerini ve değerlendirmelerini aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası