Ege Postası
Geri

Madrid 2020 karşıtları “Yolsuzluk Olimpiyatları” düzenledi

2020 Olimpiyat Oyunları’nın Madrid’de yapılmasına karşı çıkan bir grup eylemci, “Yolsuzluk Olimpiyatları” düzenledi.İspanya’da son dönemde siyasi partilerde ortaya çıkan yolsuzluk skandallarına atıf yapan göstericiler dün akşam,...
Madrid 2020 karşıtları “Yolsuzluk Olimpiyatları” düzenledi
Haberler / Dünya
7 Eylül 2013 Cumartesi 18:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
2020 Olimpiyat Oyunları’nın Madrid’de yapılmasına karşı çıkan bir grup eylemci, “Yolsuzluk Olimpiyatları” düzenledi.

İspanya’da son dönemde siyasi partilerde ortaya çıkan yolsuzluk skandallarına atıf yapan göstericiler dün akşam, Madrid’in Puerta de Alcala anıtından başlayarak Sol Meydanı’na kadar koşu yaptı.

“Senkronize yolsuzluk ve kerpiç fırlatma” gibi renkli eylemler düzenleyen grup, Madrid Belediyesi önünde olimpiyatları istemedikleri yönünde bir açıklama yaptı.

Protestocular, Tetuan bölgesinde üç ailenin oturduğu evi yıkarak özel konut yaptırmak isteyen Madrid belediyesine karşı oluşturulan bir platformun üyelerinden oluşuyor.

ALTERNATİF MASKOT “COBRİ”

Olimpiyat karşıtları, 1992 Barcelona Yaz Olimpiyat Oyunları’nın maskotu ‘Cobi’ ve son dönemdeki yolsuzluk davalarını simgeleyen “ek maaş” sözcüklerini birleştirerek “Cobri” adında alternatif maskot icat etmişler.

Alternatif maskotun ‘@Cobri2020’ adındaki Twitter hesabında, “Madrid 2020’nin resmi olmayan maskotu. Mafya belediyelere ve Gürtel mütaahhitlerine karşı savaşıyorum.” tanımlaması yapılıyor.

Sol Meydanı’ndaki sokak lambası direğine çıkarak 17 saat asılı kalan ‘Cobri’nin, 6.314 takipçisi bulunuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası