Ege Postası
Geri

Erdoğan: Sporcuların kalacakları yere ulaşımda en ufak bir sıkıntı olmaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 olimpiyatlarının İstanbul'da düzenlenmesi halinde sporcuların ulaşım problemi yaşayabileceği yönündeki değerlendirmelere karşı çıktı.Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin sorularını cevaplayan...
Erdoğan: Sporcuların kalacakları yere ulaşımda en ufak bir sıkıntı olmaz
Haberler / Dünya
7 Eylül 2013 Cumartesi 17:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2020 olimpiyatlarının İstanbul'da düzenlenmesi halinde sporcuların ulaşım problemi yaşayabileceği yönündeki değerlendirmelere karşı çıktı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyelerinin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Yılda 100 milyon kapasiteli bir havalimanı şu anda inşa ediliyor. Çalışmalarını yüklenici firma almış vaziyette ve 2017 sonu itibariyle bu havalimanı bitirilmiş olacak. Bağlantı yollarıyla zaten olimpiyat köyüne, bütün bu olimpiyatların yapılacağı bölgelere ulaşım çok rahat ve kolay bir şekilde gerçekleşecek. Kaldı ki burada tabi yeni bazı şehir planlarımız var. Bu şehir planlarıyla bölge daha da zenginleşecek. Dolayısıyla sporcularımızın kalacağı yerler noktasında ulaşımda en ufak bir sıkıntı düşünülmüyor. Metro ile ulaşım burayı çok daha rahatlatacak." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, başka bir soru üzerine "İstanbul'da master plan uygulamalarında değişiklikler gerekiyorsa bunları da verilen söz çerçevesi içerisinde süratle yerine getirme kabiliyeti ve gücüne zaten sahibiz." dedi.

Erdoğan, olimpiyatların İstanbul'a verilmesi halinde bunun bölgeye olacak katkısını ise şu sözlerle değerlendirdi: "Özellikle bölge barışa hasret, şu anda bölgede ciddi manada biliyorsunuz bu sıkıntı yaşanıyor. Olimpiyatı biz barışın, saygının, paylaşımın halkaları olarak görüyoruz. Dolayısıyla bölgede inanıyorum ki, bu olimpiyatın 'İstanbul olimpiyatı' olarak yapılması bölgeye bu sinyali verecektir, bu dayanışma, barış ve sevgi ruhunu verecektir. Ülkemiz zaten bununla farklılıkların zenginlik olarak düşünüldüğü, telakki edildiği süreci bölgeyle çok daha paylaşmak için böyle bir fırsatı olimpiyatla yakalayacaktır."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası