Ege Postası
Geri

Manisa 2. Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması sonuçlandı

Bu yıl ikincisi düzenlenen Manisa Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda, Faruk Şahin birinci oldu. 10 eserin yarıştığı finalde Şahin, birinciliği "Gemiciler Yol Alırlar Sessizce" bestesiyle kazandı. Manisa Valiliği, Belediyesi...
Manisa 2. Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması sonuçlandı
Haberler / Kültür - Sanat
11 Mayıs 2013 Cumartesi 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl ikincisi düzenlenen Manisa Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması’nda, Faruk Şahin birinci oldu. 10 eserin yarıştığı finalde Şahin, birinciliği "Gemiciler Yol Alırlar Sessizce" bestesiyle kazandı.

Manisa Valiliği, Belediyesi ile Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen 473. Uluslararası Manisa Mesir Festivali kapsamındaki yarışmanın finali Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Jürinin 273 eser arasında yaptığı değerlendirme sonucu 10 tanesi finale kaldı. Bunları Güldehen Terün, Yahya Geylan, Canan Sezgin Geylan, Okan Uslu ve Sema Ünal seslendirdi. Bestekar Ali Ertuğrul Ottekin'in "Yüzü Gülmez Dil-i Bîçarelerin", Cavit Ersoy'un "Kalbe Girdik Aşkı Gördük (Biz de Sevdik Bir Zamanlar)", Canan Özdenkoş'un "Bozdağları Duman Sarmış Bölük Bölüktür (Manisalı Yarim)", Faruk Şahin'in "Gemiciler Yol Alırlar Sessizce", Uğur Top'un "Beni Bir Gülüşünle Yakan Ey Dilber", Kemal Kosif'in "Şenlenir Gibiydi Tüm Viraneler", Dursun Karaca'nın "Kaç Şair Daha Seni Bana Yazdırır Böyle", Mahmut Oğul'un "Ey Yıllar Durun N'olur", Ferhat Sarmusak'ın "Zamanı Çağrışan Güzel" ve Ahmet Sedat Mete'nin "Özlem Dolu Kışlarda Bahar Gamzelerindir" adlı eserleri yarıştı.

Manisa için tarihi günlerden birini yaşadıklarını belirten Vali Halil İbrahim Daşöz, "Şehrin simgesi olan lalenin adeta ölümsüzleştiği bir sanat ve müzik klasiği olan Altın Lale Türk Sanat Müziği Beste Yarışması'nın ikincisinde beraber olmanın mutluluğunu yaşadık. Türk Sanat Musikisi'ni yaşatmamız lazım. Manisa ve Manisalılar bunun bilincinde. Manisa, bir sanat ve kültür şehri. Bu yarışma, Manisa'ya çok yakışıyor. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Jürinin oylarıyla Şahin, 2013 yılının birincisi oldu. Altın Lale ödülünü, Vali Daşöz'ün elinden aldı. Ayrıca 6 bin liralık para ödülünün de sahibi oldu. İkinci Uğur Top'a ödülünü Belediye Başkan Vekili Azmi Acikdil, üçüncü olan Ferhat Sarmusak'a ödülünü Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, mansiyona layık görülen diğer yarışmacılara ödüllerini ise İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası