Ege Postası
Geri

Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'nde hastalar için program düzenlendi

Manisa Belediyesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi arasında imzalanan protokolle her ayın son perşembesi, hastalar için program düzenlenecek. Bunların ilki, hastane bahçesinde yapıldı. Hastalarla birlikte Kamu Hastaneleri Birliği...
Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi'nde hastalar için program düzenlendi
Haberler / Güncel
2 Ağustos 2013 Cuma 15:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Belediyesi ile Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi arasında imzalanan protokolle her ayın son perşembesi, hastalar için program düzenlenecek. Bunların ilki, hastane bahçesinde yapıldı. Hastalarla birlikte Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz da katıldı. Programda Rehabilitasyon Birimi üyeleri, ilk olarak Nasrettin Hoca fıkralarıyla seyircilerin karşısına çıktı. Daha sonrada halk oyunları ekibi sahne aldı. Tedavi gören hastalar, böylece Ramazan Bayramı'nı önceden kutlamış oldu.

Programı Rehabilitasyon Birimi'nin düzenlediğini belirten Başhekimi Ahmet Ayer, “Bu sahne düzeninde görev alan arkadaşlarımız, hastane çalışanlarımız ve çocuk servisinde tedavi alan hastalarımız. Onlar, servis içi rehabilitasyon faaliyetlerinde de küçük oyunları ve skeçleri yapıyorlar. Dediler ki biz bu oyunlarımızı hastanenin diğer çalışanlarına ve hastalarına yönelik yapalım. Nasrettin Hoca ve halk oyunlarıyla ilgili samimi isteklerini kırmamak istedik. Sahne düzeni ve kıyafetlerle ilgili ihtiyaçları Manisa Belediyesi sağladı. Belediyeden aldığımız destekle kendimizi daha donanımlı, daha güçlü hissediyoruz.” şeklinde konuştu.

Amaçlarından da bahseden Başhekim Ayer, “Hastalarımızın ihtiyaçları, günlük yaşamdaki diğer insanların ihtiyaçları gibidir; yani tedaviyle beraber sosyal alanda çalışmalar, tiyatro alanında çalışmalar, birtakım sahne çalışmaları, birtakım sanat çalışmaları, hepsi birarada olabilir. Hastaneye kapatılmış hastalarımızın ve yatırılmış hastalarımızın özgürlüklerini arttırabilmek amacıyla yapıyoruz ve şu mesajı veriyoruz: Hastanede tedavi alıyoruz ve topluma hazırız. Deniz yıldızı gibi denize kavuşmaya hazırız. Onun için pratiklerimizi yapıyoruz. Bu hem tedavi için hem de hastalarımız için iyi oluyor.” dedi.

HASTANENİN YÜZDE 95’İ DOLU

Hastane kapasitesi hakkında da bilgi veren Ayer, “Yaz aylarında tam kapasiteyle çalışıyoruz. Hastanemiz yüzde 95 doluluk oranında. Hastalarımız, yazın bölgemizden çok sık bize geldikleri için diğer dönemlere göre yoğunluk yaşıyoruz. Yoğunluğun yüksek olduğu bu dönemde de böyle etkinlik gerçekleştirmek çok güzel. Bu da bölge hastanesi olarak Manisa’nın ne kadar yukarıda olduğunu gösteriyor. Biz değiştik, değişiyoruz, daha güzel günlere doğru da değişmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası