Ege Postası
Geri

Manisa'da engelliler diş tedavisi için evinden alınacak

Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, diş tedavisi için hastaneye gidemeyen engelli vatandaşları, evinden alıp Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM)'ne götürüleceğini bildirdi. Genel Sekreterlik tarafından...
Manisa'da engelliler diş tedavisi için evinden alınacak
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, diş tedavisi için hastaneye gidemeyen engelli vatandaşları, evinden alıp Manisa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi (ADSM)'ne götürüleceğini bildirdi. Genel Sekreterlik tarafından Manisa Devlet Hastanesi eğitim salonunda, "Genel Anestezi Altında Ağız ve Diş Tedavileri" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Genel Sekreter Türkyılmaz, Manisa, Turgutlu, Akhisar ve Salihli ADSM başhekimleri, il ve ilçelerde faaliyet gösteren zihinsel engelli dernekleri, okul ve rehabilitasyon merkezi yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Türkyılmaz, ilde dört ADSM olduğunu söyledi. Bunlardan birinin merkezde, diğerlerinin Salihli, Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde bulunduğunu kaydetti. Hizmet anlayışlarının insan odaklı olduğunu, insanlara eşit kalitede ve eşit hizmet sunmayı amaçladıklarını belirten Türkyılmaz, engelli vatandaşların öncelikli olduğunu vurguladı: “Engelli vatandaşlarımızın tedavilerini daha fazla önemsiyoruz, çünkü biliyoruz ki bu vatandaşlarımızın bir kısmı engelleri aşıp bizimle buluşuyor ama bir kısmı da evlerde dört duvar arasında. Ulaşmak istediğimiz kesim bunlar. Biliyoruz ki bazı aileler, engelli vatandaşlarımızı topluma çıkarmak istemiyor, hem engelle karşılaştıkları hem de utandıkları için. Benim de engelli çocuğum var ama hiçbir şekilde saklamıyoruz. Hiçbir şekilde kapalı kapılar arkasında bırakmıyoruz. Sonuçta engelli olması onun suçu, günahı değil. Onu toplumun içine sokuyoruz, biz ne yapıyorsak ona da yaptırmaya çalışıyoruz.” dedi.

Özellikle ADSM’lerde engellilere yönelik genel anestezi adı altında diş tedavisi yapmaya amaçladıklarını aktaran Murat Türkyılmaz, “Şimdiye kadar merkez ADSM’de birkaç kez bu hizmet yapıldı, daha sonra ara verildi. Hastalarımızın hepsi İzmir’e gidiyordu. Başhekimlerimizle başkanlarımız oturup hastanelerimizle protokoller imzalayıp engelli vatandaşlarımızın da genel anestezi adı altında bu tedaviye kavuşmasını sağladık. Hemen hemen bütün tedavileri ilimizde yapıyoruz. Yapamadığımız çok ileri tedavi gerektiren durumlar oluyor, onları da üniversite hastanelerine gönderiyoruz.” diye konuştu.

Başhekim ve dernek görevlilerinden engelli vatandaşları kendilerine bildirmelerini isteyen Genel Sekreter Türkyılmaz, “Biz onları gerekirse aracımızla evlerinden alıp ADSM’lere götürerek diş tedavilerini yapacağız. Biliyoruz ki ortopedik engelli vatandaşlarımızın dişlerinde çok sıkıntı olmamakla beraber zihinsel engelli vatandaşlarımız kendi temizliklerini, bakımlarını yapamadığı için ağız sağlıkları daha bozuk oluyor. O yüzden onların ağız ve diş sağlığı çok önemli, çünkü bütün vücudu ilgilendiriyor. Yeme, içme ve mide problemleri ağız ve diş sağlığından kaynaklanıyor. O yüzden istişare halinde olalım; bizim ulaşamadığımız ama sizin bildiğiniz bu konumdaki vatandaşlarımıza hizmet vermek istiyoruz. Onların ayağına gidip hastanemize getirmek istiyoruz. Ya siz getirin ya ailesini getirsin ya da gelemiyorsa evde sağlık hizmeti birimlerimiz var, onları görevlendirerek aldırırız. Hastanede bakıp inşallah diş tedavisi konusunda yapılması gerekenleri yapacağız.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası