Ege Postası
Geri

Mehmet Ali Aydınlar, yaşanan süreçte Yıldırım ve ekibini suçladı

Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Yönetimi'nin yanlış yolda olduğunu tekrarladı. Four Season Otel'de düzenlediği basın toplantısında 3 Temmuz sürecinde yaşananlar...
Mehmet Ali Aydınlar, yaşanan süreçte Yıldırım ve ekibini suçladı
Haberler / Spor
18 Eylül 2013 Çarşamba 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Yönetimi'nin yanlış yolda olduğunu tekrarladı.
Four Season Otel'de düzenlediği basın toplantısında 3 Temmuz sürecinde yaşananlar ve sonrasındaki olaylar ve Fenerbahçe Kulubü'nün kendisine yöneltmiş olduğu eleştireler konusunda açıklamalarda bulundu.
Sözlerine 'Neden böyle bir toplantıya gerek duydum' diyerek başlayan Aydınlar, "Son yıllarda sportif anlamda 3 Temmuz süreci yaşananlar gelişmeler ve buna bağlı gelişmeler konusunda bugüne kadar çok şey yazılıp çizildi. Süreç içinden çıkılamaz hale geldi. Bu süreçte en çok zarar gören kişi olarak açıklama yapmak istiyorum. Neden bugün bir toplantıya ihtiyaç duyuldu. 3 Temmuz'daki süreç sportif anlamda hukuki süreç sona ermiştir. Bugüne kadar konunun son evresine kadar gelmesini, neticesini bekledim. İsmim hergün gündeme geldi. Mevcut yaşananlar konusunda konuşmam gerekiyordu, konuşacağım demiştim. Bugünün en doğru olduğuna karar verdim. Konuşmamda genelde kişilerden isimlerden bahsetmeyeceğim. Genelde kurul ve kurumlardan bahsetmeye çalışacağım. Artık spekülasyon yapmanın anlamı yok. Çok yıpradım ve üzüldüm. Kişileri rendice etmemeye çalışacağım." diye konuştu.
20 yıldır Türk sporuna hizmet verdiğini ifade eden Mehmet Ali Aydınlar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na seçildikten sonra 3 gün sonra 3 Temmuz süreci ile karşı karşıya kaldığını hatırlatarak, "3 günlük federasyon başkanıyken bombayı kucağımda buldum. O gün Mehmet Aydınlar olmasa ne olurdu bir düşünün. Detayları önüme koyduğumda durumun vahimini gördüm. Türk futbolu adına Fenerbahçe adına yaşanacakları ön gördüğümde durumun vahim olduğunu gördüm. Sonrasında da zaten bu görüldü. Ben ve yönetim kurulu bu sıkıntılı süreçten kulüplerimizin en az zararla çıkabilmeleri için hassasiyetle çalışmaya başladık. Ancak bunun karşılığı, 'hain olmak', 'hedef gösterilmek', 'itibarsızlaştırılmak' olarak aldık. 10 binlerce taciz mesajı aldık. Spor dünyası önünde itibarsılaştırma kampanyası oldu. Halan ben bu sorunun cevabını arıyorum." dedi.
Basın toplantısı sırasında UEFA'dan gelen yazıları ve kendilerinin UEFA'ya göndermiş olduğu yazıları paylaşan Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Yönetimi'nin önüne bu olaydan kurtulmak için üç kez fırsat geldiğini ancak Fenerbahçe Yönetimi'nin bu fırsatları değerlendirmediğini kaydetti.
Özellikle Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesi konusunda yaşanan süreç hakkında Aydınlar, şunları ifade etti:
"Fenerbahçe Yönetimi'ne olayın bütün detaylarını anlattım. Ancak onlar en azından biz tedbirli olarak gitmiyoruz deselerdi belki olaylar bu aşamaya gelmeyecekti. Bir yıllık ceza ile durum düzeltilebilecekti. Fenerbahçe yönetimi tüm olayları bilmesine rağmen olayları hep çarpıttı. Zaten gelen yazılarda Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde olamayacağı belliydi. Eğer biz bunları yapmazsak Fenerbahçe'ye 8 yıl, Türk Milli Takımı'na da 3-5 yıl ceza gelecekti. Yine diğer kulüplerde ceza alacaktı. Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeyerek büyük cezadan kurtardım. Ben aldığım kararla diğer kulüpleri riske atamazdım. Bundan sonrada Fenerbahçe yöneticileri beni kötülemeye başladı. Ancak bakın ne oldu. UEFA'nın dedikleri aynen oldu. Yine bu sezon başında Fenerbahçe Yönetimi, CAS'a açtığı davayı kaybetseler bile Avrupa'da yoluna devam edeceklerini açıklamıştı ama bakın Fenerbahçe yine Avrupa'ya gidemedi. Burada sadece Fenerbahçe taraftarları yanıltılıyor. Biz UEFA ile yapmış olduğumuz pazarlıkları Fenerbahçe adına değil, Türk futbolu adına yaptık ve başarılı da olduk. Yine puan silme ve para cezaları ile Avrupa'dan bir yıl men cezası kapanmıştı. Bu konuda UEFA ile de anlaşmıştık. Ancak nedense Fenerbahçe Yönetimi, kişileri kurtarmak adına hareket etti."

TRABZONSPOR'UN ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE ALINMASINA BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİM
Şampiyonlar Ligi'ne Fenerbahçe'nin yerine Trabzonspor'un alınması kararırını öğrendikten sonra büyük tepki gösterdiğini kaydeden Aydınlar, "Bize sorulmadı. Çünkü Trabzonspor'un ismi de davada geçiyordu. Biz Trabzon'un yerine Bursaspor'u önerebilirdik." diye konuştu.
Basın toplantısı sırasında 32. Gün programından bir bölüm gösteren Aydınlar, "O gün programda söylediklerim aynen çıktı. Fenerbahçe Kulübü telafisi olmayacak kayıplar karşı karşıya kalabilir demişim. Bugün haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Ama tablo çok netti. Bunu göremediler." şeklinde konuştu.

YÖNETİMİN ZARARI TAZMİN ETMESİNİ İSTİYORUM
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidemediği zaman yapmış olduğu 'Eğer ben Fenerbahçe'ye zarar verdiysem bu zararı tazmin etmeye hazırım. Aksi olursa Fenerbahçe yönetimi zararı tazmin etsin' açıklamalarını hatırlatan Aydınlar, "Sonuç ortada bir Fenerbahçe Kongre üyesi olarak Fenerbahçe Kulübü'ne verilen zararın tazmin edilmesini istyorum. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyerek büyük zarar gördü. Hemde manevi anlamda zarar gördü. Ben bu işin takipçisi olacağım. 2 Kasım'da Fenerbahçe'de olağanüstü genel kurul kararı alındı. Kongreye kadar genel kurula bir ödeme planını sunları gerekiyor. Kendi hesaparına göre 45 milyon Euro zarar hesaplanmıştı. 3 yılda toplamda 135 milyon Euro olur. O bedeli tazmin edeceklerine inanıyorum. Bu işin takipçisi olacağım. Bu para o kişiler için büyük paralar olmasa gerek. Bu paranın tazmin edilmesi için hepsi müşterek borçludur yasalar önünde zorunlulukları var. Parayı bir şekilde tazmin edilebilir ancak manevi zararı hiçbir para tazmin etmez. Yeni bir süreç başladı." diye konuştu.
BAŞKANLIĞA ADAY DEĞİLİM AMA VESAYET SÜRERSE KARARIMI GÖZDEN GEÇİRİRİM

Eski TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, düzenlediği basın toplantısında 2 Kasım da gerçekleştirilecek olan Fenerbahçe kongresinde başkanlığa aday olmayacağını ama kongrede Aziz Yıldırım ya da Aziz Yıldırım'ın vesayetini sürdürecek bir aday olursa, kararını gözden geçireceğini söyledi.
Aydınlar, "İki ay sonraya olağanüstü seçim olur mu. 20-30 günde seçim yaparsanız. Halen Fenerbahçe üzerinde oyun oynanmaya devam ediyor. Bu süreçte çok ciddi başkan adayları çıkacaktır. Ancak şu unutulmasın. Fenerbahçe kimsenin vesayetinde değildir. Kimse Fenerbahçe Kulubünün sahibi değildir, kimse Fenerbahçe'nin üzerinde değildir. Herkes haddini bilmelidir. Fenerbaçe'deki sorun seçim değil zihniyet sorunudur. Fenerbahçe, büyük bir camia ama bakkal gibi yönetiliyor." diye konuştu.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası