Ege Postası
Geri

Melikşah Üniversitesi 40 girişimci adayını Avrupa’ya yolcu etti

Melikşah Üniversitesi, Avrupa Birliği projesi kapsamında 40 Girişimci adayını Avrupa’ya gönderdi. Melikşah Üniversitesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında kabul edilen 'Kayseri,...
Melikşah Üniversitesi 40 girişimci adayını Avrupa’ya yolcu etti
Haberler / Genel
11 Haziran 2013 Salı 11:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Melikşah Üniversitesi, Avrupa Birliği projesi kapsamında 40 Girişimci adayını Avrupa’ya gönderdi. Melikşah Üniversitesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo da Vinci Hareketlilik Projesi kapsamında kabul edilen 'Kayseri, Genç Girişimcilerini Arıyor' projesi ile girişimci adaylarının Avrupa’da eğitim almasını amaçlıyor.

Proje hakkında bilgi veren Melikşah Üniversitesi, İİBF, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölüm Başkanı ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Hüseyin Kalyoncu, 15 gün sürecek ülke ziyaretleri kapsamında, girişimcilik eğitimi ve uygulamaları üzerine eğitimler verileceğini, katılımcıların tüm masraflarının proje tarafından karşılanacağını ifade etti. Proje kapsamında seçilen 40 kişiye 160 saatlik İngilizce eğitimi verildiğini belirten Kalyoncu, “Macaristan’a hareket edecek yolcular Kayseri’den yola çıkarak karayolu ile Budapeşte’ye hareket ettiler. Macaristan’a gidecek grubun hareket öncesinde oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.” dedi.

Proje sayesinde, üniversitelerin İİBF ve mühendislik fakültelerinden mezun olmuş katılımcıların girişimcilik konusunda mesleki bilgi ve becerisi artırılacak. Buna göre, Girişimcilik Eğitimi, Girişimciliği Teşvik Araçları, Avrupa’da Girişimcilik, Avrupa Birliği’nin Girişimcilik Açığı ve Potansiyeli, Avrupa Birliği üyesi ülkelerdeki girişimciliği teşvik uygulamaları, yabancı girişimcilere AB'nin verdiği destekler konusunda eğitim verilmesi, girişimcilere destek veren kurumların ziyaret edilmesi ve destekler konusunda bilgi alınması amaçlanıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası