Ege Postası
Geri

Memur sendikasından Kocaoğlu'na çağrı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü memur sendikası Tüm Bel-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Ulus Bozkır, toplu sözleşme görüşmelerinde bir samimiyetsizlik olduğuna veya Başkan Aziz Kocaoğlu'na sürecin yanlış aktarıldığına inandıklarını söyledi. Bozkır, Kocaoğlu'nu ilk ağızdan anlatmak için görüşmeye davet etti.
Memur sendikasından Kocaoğlu'na çağrı
Haberler / İzmir
27 Haziran 2014 Cuma 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Bozkır, KESK'in Tüm Bel-Sen'in mücadelesine destek verdiği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bozkır, Başkan Kocaoğlu'nun yapılan eylemleri yanlış bulduğu yönündeki açıklamasına yönelik olarak “Açıklamada eğer herhangi bir art niyet yoksa ortada bir samimiyetsizlik olduğu görülmekte. Ya bu toplu sözleşme sürecindeki taleplerimiz kendisine yanlış aktarılmış, yanlış yönlendirilmiş ya da gerçekten bir samimiyetsizlik var. Biz taleplerimizle ilgili hukuki dayanaklarımızı sunduk. Bize hukukun bakış açısının farklı olabileceğini söylediler" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi memurlarına yönelik yemek, ulaşım, kreş ve mobbing masası taleplerin olduğunu belirten Bozkır, “Bir yıldır süren görüşmelerde bir samimiyetsizlik var. Sayın Aziz Kocaoğlu'na bu sürecin yanlış aktarıldığını düşünüyoruz. Bu süreçte biz Sayın Aziz Kocaoğlu'na süreci ilk ağızdan aktarmak üzere görüşmeye davet ediyoruz. Bu sorunun müzakereyle de çözülebileceğini düşünüyoruz. Biz para olarak talep etmiyoruz zaten. Mevcut kazanımlarımızın korunmasını istiyoruz. Çünkü siz bir toplu sözleşme masasına oturduğunuz zaman bu ülkede her şeye zam geliyor. Hiçbir iyileştirme yok. Bunun yanı sıra sosyal taleplerde reddedilmekte. Mobbing masası reddedilmekte. Uzun süre kanser hastalığı bulunan çalışanlarımızın kesintilerinin yapılmaması reddedilmekte. Burada bakış açısında sıkıntı var. Biz bu sürecin yanlış paylaşıldığını, yönlendirildiğini düşünüyoruz ve buradan görüşme talep ediyoruz" dedi.

İYİLEŞTİRME YAPSIN
Aziz Kocaoğlu'nun “Bu güzide kurumda çalışıyorlar. Bunun kıymetini bilsinler" sözünü hatırlatan Bozkır “Böyle güzide bir kentte belediye başkanı olduğu için kendisinin de bunun kıymetini bilmesi gerekir. Başkan'ın bu söylemi her şeyden önce yıllardır bu kuruma emek vermiş olanları rencide etmiştir. Bütün zor dönemlerinde kendisine sahip çıkan, mahkemelerin önünü dolduran Kamu Emekçilerini demokratik taleplerini, haklı meşru taleplerini yerine getirdiğinde kapıyı göstermesi her şeyden önce bütün çalışanları rencide etmiştir. Bu doğru bir söylem değildir. Biz kendisinden yasal olmayan hiçbir şey istemedik. Biz mevcut iyileştirmeye ek bir talep etmiyoruz. Biz sosyal haklarımızı talep ediyoruz. Bu kendisine nasıl aktarılmış, nasıl şekillendirilmiş bunu da anlamış değiliz. Bu noktada da ısrarcıyız. Bunlar sosyal talepler. Yiyecek yardımı yönetmeliği var. Servis yönetmeliği var. Bunlarla ilgili hiçbir uygulama yok. Eğer verdiği paranın içinde bunları da kastediyorsa o zaman biz sosyal denge tazminatı almıyoruz, bir iyileştirme zammı almıyoruz. O zaman orada bir iyileştirme yapsın" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası