Ege Postası
Geri

Menderes'te Sahil Yolu Projesi tartışması

Menderes Belediyesi’nin Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesiyle ilgili CHP’den gelen eleştirilere, çiçeği burnunda AK Partili, Belediye Başkan Yardımcısı eski CHP'ii Halil Taşkıran’dan tepki geldi. Menderes'te Sahil Yolu Projesi tartışması
Menderes'te Sahil Yolu Projesi tartışması
Haberler / Yerel Yönetimler
30 Aralık 2015 Çarşamba 10:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Menderes Belediyesi tarafından Özdere Çukuraltı Mahallesi’nde yaptırılan Çukuraltı Sahil Yolu Projesi ile ilgili CHP İlçe Başkanı Ahmet Pala, belediyeye eleştiriler yöneltmişti. Yapılan çalışmaların onaylanmış bir proje ya da izin kapsamında yapılıp yapılmadığını gündeme getiren Pala, sosyal medyadan “Bu çalışmalar için Çevre ve Şehircilik birimlerinden onaylanmış bir proje ya da izin var m? Eğer var ise Kıyı Koruma Kanunu’na rağmen bu izin nasıl veriliyo? Yok ise, ‘Ben yaptım oldu’ mantığı mı kullanılıyo? Sayın Belediye Başkanı, bir kürek deniz kumunun kaç yılda oluştuğunu biliyor m? Belediyenin kaynakları deniz kumunun üzerine beton atmak için mi kullanılıyor'” ifadelerini kullanmıştı.

Pala'nın eleştirilerine Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran’dan tepki geldi. CHP’nin hizmeti engellediğini söyleyen Taşkıran, CHP’li meclis üyelerinin vatandaş için yapılacak her şeye karşı çıktıklarını ifade etti.

Yapılanları içime sindiremedim

Uzun yıllar CHP’de siyaset yapan, son yerel seçimde CHP’den meclis üyesi olan daha sonra AK Parti’ye geçerek hizmet kervanına katılan Menderes Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Taşkıran, “ Yıllarca CHP’de siyaset yaptım. Bir dönem CHP’den Oğlananası Belediye Başkanlığı görevinde de bulundum. Son seçimlerin ardından ne yazık ki CHP eski CHP olmadığını gösterdi. Bizler bu görevlere vatandaşımıza hizmet vermek için seçiliyoruz. Gereksiz yere engellemede bulunmak için değil. CHP’de Menderes Belediyesi Meclis Üyesi iken sayın başkanın yapmış olduğu projeleri, hizmetleri engelleme yönünde siyaset izleniyordu. Bu olaylar beni rahatsız edince CHP’den ayrılarak hizmetin yanında, AK Parti’de görevimi sürdürüyorum. Çünkü bizim Menderesli vatandaşa verdiğimiz sözlerimiz var. İlçemizi hak ettiği noktaya taşıyacağımızın sözünü verdik. Ne yazık ki CHP bu sözün tersine hareket ediyor. Sadece muhalefet olsun diye grup toplantılarında hizmeti engellemeye yönelik kararlar alınıyor.  Hiç unutamıyorum bir grup toplantısında sahil yolu projesini engelleyelim, yaptırmayalım 3 yıl sonra biz kendimiz yaparız şeklinde konuşulup kararlar alınıyordu. Bu yaşananları içime sindiremediğim için CHP ‘den ayrıldım” dedi.

Hizmete karşı oluyorlar

CHP tarafından Çukuraltı Sahil Yolu Projesi ile ilgili anlamsız ve doğru olmayan açıklamaların yapıldığını da dile getiren Taşkıran, “ CHP zihniyetinin amacı engellemek üzerine kurulu. Sahil bölgemizi marka haline getirecek çalışmalarımızı belediye olarak gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalardan birisi de Çukuraltı Sahil Yolu Projemiz. Ancak bu engelleyici zihniyet yine ortaya çıktı. İçi boş, doğrulukla alakası olmayan açıklamalar ile vatandaşlarımızı kandırmak istiyorlar. Menderesli vatandaşlarımız artık her şeyi görüyor.  Hizmeti vereni de, hizmete karşı olanları da. Projemiz ile vatandaşımızın hakkını vatandaşımıza teslim ederken, sahil bölgemize yakışacak, İzmir’e örnek olacak bir sahil yolunu da ilçemize kazandırıyoruz. Aslı astarı olmayan açıklamalarla kimsenin vatandaşın aklını karıştırmaya hakkı yok. Bu vatandaş bizlere hizmet etmemiz için oy verdi, hizmeti engelleyelim diye değil. Menderes Belediyesi olarak CHP’lilerin her türlü engeline rağmen vatandaşımız için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ” diye konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası