Ege Postası
Geri

Menemen'de 'Özel' izdihamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah arkadaşları, katledilişlerinin 93. yıl dönümünde bugün Menemen’de anılıyor. Anma programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Resmi törenlerin ardından CHP İzmir İl Örgütü ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından “Demokrasi ve Laiklik” yürüyüşü yapıldı. Yürüyüşün başladığı alana gelen CHP Lideri Özel'e yoğun ilgi oldu ve izdiham yaşandı.
Menemen'de 'Özel' izdihamı
Haberler / Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 11:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/ EGEPOSTASI- Menemen’de 1930 yılında Cumhuriyet karşıtları tarafından katledilen devrim şehitleri Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey bugün anılıyor.

Anma programı için ilk olarak saat 09.30’da Yıldıztepe’de yer alan Kubilay Anıtı’ndaki resmi törenle yapıldı.

Resmi programın ardından saat 10.30’da CHP İzmir İl Örgütü ile Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından “Demokrasi ve Laiklik” yürüyüşü başladı. Katılımcılar, Menemen İZBAN İstasyonu’ndan şehitliğe kadar yürüdü. Kortejde CHP Genel Başkanı Özgür Özel de yer aldı.

Öte yandan CHP Lideri Özgür Özel, resmi programın ardından Yıldıztepe’de yürüyüşün yapıldığı alana gelmesiyle birlikte yoğun ilgi oldu ve izdiham yaşandı.

Yürüyüşün ardından Yıldıztepe’de yer alan Kubilay Anıtı’ndaki ikinci tören, çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

ADAY ADAYI SÖNMEZ ANMAYI PROPAGANDA ALANINA ÇEVİRDİ 

CHP Menemen Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kemal Sönmez'in yürüyüş yolu boyunca astığı tanıtım afişleri tepki çekti. Sönmez'in Kubilay Anması'nı seçim propagandası olarak kullanmak istenmesine CHP örgütlerinden tepki geldi. 

ZAFER PARTİSİ'NİN ÇELENK KRİZİ

Anma töreni yanlış anons sonucu 'çelenk krizi' ile başladı. CHP Genel Başkanı'nın çelengi çıktığı sırada Zafer Partisi Menemen İlçe Başkanlığı çelenginin çıkartılması krize sebep oldu. CHP Genel Başkanı Özel'in arkasından çıkartılmak istenen çelenge CHP İzmir örgütü tepki gösterdi. Özel çelengi bıraktıktan sonra 'helal olsun' sloganları atıldı. Zafer Paritliler ise bozkurt işareti yaparak olayı protesto etti. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası