Ege Postası
Geri

Menemen'de siyasi fırtına: CHP içinde imza krizi!

Menemen ilçesinde yaşanan siyasi gelişmeler, gözleri Menemene çevirdi. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin büyük bir hezimete uğradığı Menemen'de, partinin adayı Deniz Karakurt ve ona destek veren bazı siyasi figürler, ilçe yönetimini devirmek için imza kampanyası başlattı. EgePostası'nın kulis haberine göre, bu hareketlenme, Menemen'de suların bir türlü durulmadığının en yeni kanıtı olarak ortaya çıktı.
Menemen'de siyasi fırtına: CHP içinde imza krizi!
Haberler / Yerel Politika
5 Nisan 2024 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-(KULİS HABER)-  CHP, Türkiye genelinde yüzde 37,77'lik bir oy oranıyla 47 yıl sonra ilk kez birinci parti olarak tarihi bir zafer elde ederken, İzmir'in büyükşehir belediye başkanlığını da yüzde 47,97'lik bir oy oranıyla kazandı. Ancak İzmir'in 30 ilçesinden 28'ini kazanan CHP için Menemen, beklenmedik bir kayıp oldu. Parti, Deniz Karakurt adaylığında Menemen'de 12 bin oy farkıyla mağlubiyete uğradı.

12 BİN FARK!

CHP, İzmir’de kadın devrimi için 9 kadın belediye başkanını aday gösterdi. 9 kadından 8’i seçimi kazanırken tek kayıp ise Menemen oldu. CHP’nin Menemen Adayı Deniz Karakurt 12 bin oy farkı ile Menemen’i bir kere daha kaybetti.

3 SENEDE 2 MAĞLUBİYET

Karakurt, önceki dönem Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından mecliste yapılan seçimi de kaybetmişti. Böylelikle Karakurt’un 3 senede elde ettiği ikinci mağlubiyet tarihe geçti.

SEÇİMİ KAYBETTİ, ÖRGÜTÜ SUÇLADI

Karakurt’un seçimin hemen akabinde yerel bir gazeteye verdiği, ‘ihanet ettiler’ sözleri Menemen’de büyük yankı uyandırmıştı. Haberin yayınlanmasının hemen ardından Karakurt’un ‘resmi açıklaması olmaması sebebiyle’ kaldırttığı öğrenildi.

İMZA TOPLUYORLAR!

Seçimin kaybedilmesinin ardından Deniz Karakurt ile birlikte siyaset yapan bazı partililerin, CHP Menemen İlçe Yönetimini hedef aldığı ve yönetimi düşürmek için imza topladığı öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası