Ege Postası
Geri

Menemen'de tansiyon yükseldi: Namusunu kurtardık

Menemen Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısında tansiyon yükseldi. AK Parti ve CHP arasında yaşanan gerilim sonrası Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Dimdik ayakta duran güçlü bir belediye var. Kamular herkesin ihtiyaç duyacağı kurumlardır. Bu kapıdan asla geri çevrilmez. Belediyenin geldiği kudret budur. Menemen Gırtlağa kadar borçtan arındırıldı ve Menemen Belediyesi’nin namusu kurtarıldı" dedi.
Menemen'de tansiyon yükseldi: Namusunu kurtardık
Haberler / Yerel Politika
5 Ocak 2024 Cuma 19:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI - Menemen Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Aydın Pehlivan idaresinde gerçekleştirildi.

Yapılan gizli oylama sonucunda denetim komisyonuna Selahattin Yeşilaya, Mehmet Karabiniş, Ali Aydın seçildi.

10 YILLIK AYNİ SERMAYE

Menemen’in Seyrek mahallesinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan taşınmazın işletme hakkının 10 yıl süre ile ayni sermaye olarak MENAŞ Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verilmesine ilişkin önerge meclise geldi.

TEMATİK ÇOCUK KÖYÜ 10 YILLIK KİRALANDI

Ulucak Mahallesinde bulunan "Tematik Çocuk Köyü"nün üst kullanım (işletme) hakkının 10 yıl süre ile ayni sermaye olarak MENAŞ Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verilmesine ilişkin önerge meclis gündemine geldi. Önerge AK Parti’nin talebiyle direkt oylandı. CHP ve İYİ Parti’nin ret oyuna rağmen önerge meclisten oy çokluğuyla geçti.

CHP VE İYİ PARTİ’DEN RET!

AK Parti grubu önergelerin direkt oylanmasını talep etti. CHP ve İYİ Parti grubu ise komisyonlara havale edilmesini istedi ancak önergeler mecliste direkt oylandı. Önergeler oy çokluğu ile meclisten geçti.

MENAŞ SERMAYE ARTTIRDI

Belediye iştiraki Menaş Organizasyon İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne sermaye artırımına gidilmesi ne ilişkin önerge meclis gündemine geldi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

ÜNİVERSİTELERE 5 BİN TL’LİK DESTEK

Menemen’de ikamet eden üniversitelerin ara sınıflarında okuyan öğrencilere teşvik ve destek olmak amacıyla 5 bin TL eğitim yardımı verilmesi önergesi komisyonlara havale edildi.

“İHALE VERİLEN FİRMALARA DİKKAT EDİLMİYOR MU?”

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi İhsan, “Tepe sosyal tesislerinde tiyatro binasını yapan müteahhitin konkordato ilan etti. İşçiler belediyeye gelerek hak istediği. İhale verirken firmalara dikkat etmiyor muyuz? Bu konuda ne kadar zarar ettik?” diye sordu.

“SATA SATA DOYMADINIZ”

CHP’li Meclis Üyesi Deniz Karakurt, “Başlangıçtan beri once büyük bir kredi çekildi. 65 milyon kredi çekildi. Villakent’te 1,5 milyon metrekare arazimiz satıldı. Seyrek’te 10 bin adet yer satıldı. Maltepe’deki arazilerimizden sonra da Emiralem’deki arazilerimiz satılıyor. Sata sata doyamadık, bütün Menemen’i satma noktasındayız. Sattığımız bedellerin nereye gittiği belli değil. Acayip projeler görüyoruz. Alanımızda olmayan yerlere yatırımlar yapıyoruz. Çiçekler dikiyoruz 2 gün sonra toplayıp yeniden dikiyoruz. Menemen’in mallarını hiç ediyoruz. Bu arada bir çok firmanın zenginleşmesine sebep olduk. Bir çok insanımız zor durumda. Onların parasıyla bizler bazı kişileri zenginleştirdik. Bu satışlara son vermek zorundayız. Pazar günü ilçe örgütümüzün yürüyüşü var. Bütün halkımızı davet ediyoruz. Menemen halkının mallarının çar çur edilmesine izin veremeyiz. Bunun hesabı nasıl verilecek bunu da merakla bekliyoruz” dedi.

KARAKURT’TAN SORU YAĞMURU

Karakurt konuşmasının devamında, “Halkın çok merak ettiği bir kaç soru var; Sevgi yolunda Uğur Mumcu heykelini kaldırdık, anma günü yaklaştı? Heykel nerede? Yeniden bir yer bulup heykeli dikelim. Mumcu bir değerimizdir. Bu heykele ciddi paralar harcandı. Meydanda layık olduğu şekilde yerine getirilmesi talep ediliyor. Geriye dönük işçi paralarımız ödenmedi. Bu kadar yer sattık herkese dağıttık ama işçilerin geriye dönük paraları ödenmedi. Bu paralar ne zaman ödenecek. 2 tane TAK projesi gördük. Bu TAK’lara ne kadar para verilecek? Sevgi yolunda yapılan çalışmaların faturları kimlere kesildi? SG firmasına fatura kesildi mi? Her ay bir takım ödemeler yapıldığını duyduk, yapıldıysa ne kadar fatura kesildi? Denetim raporunda zaten çıkacak. Yeşil alanları yaptığınız işgallerden ve imar katliamından bahsetmiyorum bile. Menemen Ovası’nı çöplük haline getirdiniz. Anlamsız ruhsatlar verildi. Yıkım kararları ise uygulanmıyor. Dünya kadar para vererek zeytin ağacı diktiniz. Zeytin ağacı cenneti İspanyadır. Yolun ortasına dikecek başka ağaç mı bulamadınız?” diye sordu.

“YOLSUZLUK DOSYALARINI MI AÇALIM?”

Karakurt’a yanıt veren Aydın Pehlivan, özel davet ederek, “Hayallerinizin bile alayamacağı projelerin açılışına size davet ediyorum. Gelin kurdeleyi birlikte keselim. Göreve geldiğiniz ilk günden beri tek belgeye dayandıramadığınız konular için saatlerce konuşuyorsunuz. Denetim komisyon raporunda incelersiniz. Zeytin cenneti benim güzel memleketimdir. Ne bu Avrupa sevdanız? Bu güzel ülke varken gitmeyin İspanya’ya. Biz daha fazla ağaç dikeceğiz. Menemen halkı hak etmiyor mu? Yolsuzluk dosyalarını bana tekrardan açtırmak istiyorsunuz. Yaptığınız yolsuzluklardan sonra gelinen noktada Menemen halkının memnuniyetini ölçüyoruz. ” dedi.

31 MART’TAN SONRA…

Pehlivan’ın  ‘yolsuzluk’ söylemlerine yanıt veren Karakurt, “Halkımız 31 Mart’tan sonra asıl yolsuzluğun bu dönemde yapıldığını görecektir. Halk neyin ne olduğunu görüyor” dedi.

“PARALAR VE ARSALAR BİTTİ PROJELER BİTMEDİ”

CHP’li Meclis Üyesi Çağlar Gülez, “2023 yılının 4 milyar 700 milyon liralık dev bütçesi de bitti. 1300 belediye arasındaki en büyük bütçe Menemen Belediyesi 2023 yılı bütçesiydi. Türkiye tarihinin en büyük arsa satışı yapıldı. 2 bin dönüme yakın arsa satışıyla oluşturulan bütçe bitmiş oldu. Bahsettiğiniz projelerden hangisi bitti? Yıl bitti, para bitti, arsalarımız bitti ama projeler bitmedi. Bayındır Süt Fabrikası Büyükşehir tarafından yapıldı. Maliyeti ise 300 milyon liraydı. 4 milyar 700 milyon lirayla 15 tane fabrika yapılırdı. Konsere harcadığınzı para ile 2 tane fabrika yapılırdı. 4 milyar 700 milyona temelini attığınız projeler biterdi. Bu projeleri bitimek için Menemen’in daha kaç dönüm arazisini satacaksınız? Belediyeyi aldığınızda belediyenin 500 milyon borç vardı. Sayıştay 2021 yılında 300 milyon borç yaptığınızı yazdı. 2022 yılını yazmadı ne oldu bilmiyoruz. Siz 1 milyar  200 milyon borç ödediğinizi söylediniz. 500 milyonluk borcu 1 milyar 200 milyona çıkartan sizsiniz” dedi.

“MART SONUNA PROJELER BİTECEK”

Çağlar Gülez’in eleştirilerine yanıt veren Aydın Pehlivan, “ 22 tane çevre temzilik aracını 4 yıllığına 44 milyon liraya kiralamışlar. Biz o paraya 20 tane temzilik aracı satın aldık. 25 yıldır SGK borcunu ödemediniz. 14 yıldır ikramiye ödemediniz. Esnaf çizme vermiyordu. Gırtlağa kadar gömün, üst geçit yapın parasını ben ödeyeyim, yaptığınız bütün hizmetlerin parasını biz ödeyelim. Borcu biz temizleyelim. Yaptığınız yolsuzlukları ve kestirmediğiniz faturalarla ilgili kalan 300 milyon TL’yi neden konuşmuyorsunuz? Yapmadığınız yolsuzluk yok. Savcılıkta hepsinin kayıtları var. 15 gün sonra sahalardayız. Evraklarla konuşacağız. Burada kimsenin aklıyla oynayamazsınız. Burada demagoji yapmayın. Bütçenin tamamının kullanıldığını mı düşünüyorsunuz? Elinizde bilgi olmadan Allah ne verdiyse sallıyorsunuz 2 ay sonra açılışlara gelecek misiniz? Menemen halkı zekidir bunları yemez. Bizler tepe sosyal tesisleri için açık ihaleye çıktık ve en düşük fiyatlı firmaya verdik. Ben Menemen halkının hakkını savunmak zorundayım. Biz bugüne kadar delikli kuruş ödeme yapmadık. Hak edişleri getirmedikleri için herhangi bir zarar yok. Biz hukuk nezlinde hizmet vermeye devam ediyoruz. O projeler 2024 Mart ayının sonuna kadar hayata geçirilecek. Çağlar Bey yine sıktı oturdu” ifadelerine yer verdi.

“DÖNEMİNİZDE AĞAÇ YOKTU, FATURASI VARDI”

CHP’nin eleştirilerine yanıt veren AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Demircioğlu, “Deniz Hanım dikilen ağaçlardan bahsetti. Biz oraya çam diksek merkezi Fransa diyecek. Biz ağaçları alıyoruz dikiyoruz, ortada ağacın var. Sizin döneminizde ağacın sadece faturası vardı. Deniz hanım sürekli manipülasyon yapıyor. 3 sene sonunbda Aydın Pehlivan gibi bir insanı çileden çıkartınız. Kamuoyu yoklamalarında önde olduğumuz için rahatsızsınız, izlemeye devam edin. Menemen’e battı-çıktı yapılıyor. Soyer’in 3 vaadi battı-çıktıydı, 1 tane bile yapamadı. Siz sadece heykel üzerinden belediyecilik yapıyorsunuz, ufkunuz yetmiyor. Çağlar Bey olmayan verilerle kendinizce bir şeyleri dile getiriyorsunuz. Siz bir gün manipülasyon yapıyorsunuz karşılığı yok. 600 milyonas konser yapıldığını düşünüyor. Geçen meclis 200 milyon demişti. O sebeple söylediklerini ciddiye almıyoruz. Menemen’de yere bile baksanız bitirdiğimiz yol çalışmalarını görürsünüz. Siz hizmetleri kabul etmek istemiyorsunuz. Dezavantajlı duruma düşürdüğünüz Asarlık’ın yolları yapıldı. Borçlu Menemen Belediyesi imajını değiştirmek kolay olmadı” dedi.

“MENEMEN’İN NAMUSUNU KURTARDIK”

Aydın Pehlivan ise Meclis kapatırken yaptığı konuşmada, “Deniz Hanım acayip projeler dedi. Bu güzellikteki projeleri görmeye devam edeceksiniz. Acayip olup olmadığını halkımız karar verecek. Tüm öğrencilerimize yardımlarda bulunduk. 3. Dershanemizi Şubat başında açacağız. Dijital eğitim plaftormu oluşturduk. Çocuklarımıza destek için geldik ve siz ret verdiniz. Tarihte Menemen’in görmediği yardımları görüyoruz. Benim vatandaşım en iyisini hak ediyor. Biz gece gündüz demeyeceğiz mücadele edeceğiz. Sizler ret verirken yüzünüz kızarmıyor ama öğrencilerimiz zor durumda diyorlarsunuz. Dimdik ayakta duran güçlü bir belediye var. Kamular herkesin ihtiyaç duyacağı kurumlardır. Bu kapıdan asla geri çevrilmez. Belediyenin geldiği kudret budur. Menemen Gırtlağa kadar borçtan arındırıldı ve Menemen Belediyesi’nin namusu kurtarıldı. Yalan yere sokak ağzıyla konuşmayın. Teşekkür etmiyorsunuz zaten de burada bir defa yapıcı bir eleştirisini göremedik. Hedefimiz Menemen’i üç yıl içince İzmir’in en yaşanabilir ilçesi haline getirmek. Menemen’i İzmir, Manisa, Aydın, Ankara tüm Türkiye konuşuyor. Menemen’de tek bir eksik kalmayacak” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası